Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2011 - Anul XVI, nr. 113 (4711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegerile din PDL - "candidăm împreună, iese cine trebuie"

Alegerile din PDL s-au desfăşurat, sâmbătă şi duminică, sub deviza "candidăm împreună, iese cine trebuie" şi a fost un prilej de certuri, negocieri, lacrimi, toate asezonate cu muzică rock şi populară.

Certuri şi nemulţumiri s-au manifestat departe de ochii presei şi au fost în toate taberele, şi în cea a lui Boc şi în cea a lui Blaga şi între cele două, mărul discordiei fiind funcţiile prea puţine pentru valul de lideri dornici de afirmare.

Echipa lui Vasile Blaga a fost aproape năucită de scorul obţinut de liderul lor şi a creat două curente: unii au ales să se retragă cu totul, să nu mai candideze pentru nicio funcţie - Cezar Preda, Cristian Boureanu, Cristian Rădulescu, Radu F. Alexandru, în timp ce alţii au folosit momentul pentru a trece în rândurile învingătorilor - Sorin Frunzăverde, Mihaela Popa, Romeo Raicu, Mircea Hava.

Şi în echipa lui Emil Boc au fost "certuri teribile", cum spunea un democrat-liberal, deoarece multora li se promiseseră funcţii, dar nu au mai încăput în schemă, precum Daniel Funeriu sau Mircea Toader. De altfel, înaintea votului pentru vicepreşedinţi, unora dintre delegaţi le-au fost distribuite liste cu cei pe care ar fi trebuit să-i voteze, aproape toţi fiind confirmaţi prin vot.

Un post de vicepreşedinte a obţinut şi Theodor Paleologu, cel care a animat asistenţa şi a destins atmosfera la Convenţie, primind de fiecare dată ropote de aplauze.

În timpul alegerilor sau a negocierilor, participanţii s-au delectat cu muzică populară, alternată cu muzică rock. Unii dintre delegaţi, epuizaţi, au aţipit pe scaune.

Au muncit aproape non-stop angajatele care se ocupau de curăţenie, adunând pliantele propagandistice abandonate sau peturile goale uitate prin toată sala. La fel de mult au muncit şi vânzătoarele de la bufet care au servit fără oprire şi contra cost caşcaval, cârnaţi, şniţel, cartofi prăjiţi, sucuri şi salată de varză.

Convenţia PDL a lansat şi linia colecţiei vestimentare de primăvară-vară a politicienilor aflaţi la putere: la femei, neapărat pantofi cu platforme şi toc cui de culoare auriu sau indigo, pantaloni mulaţi, fuste mini, iar la bărbaţi - cravatele violet.

Vedete au fost Elena Udrea, Elena Băsescu, Raluca Turcan, care s-au îmbrăţişat şi fotografiat cu valuri de admiratori democrat-liberali.

Organizarea atentă a taberei Boc a făcut ca victoria să fie previzibilă, iar diferenţa categorică a fost consecinţa scenariului urmat în detaliu. De altfel, mulţi dintre delegaţi au fost salutaţi încă de vineri seară, înainte de marea competiţie, de premierul Emil Boc, atunci când au sosit şi s-au cazat la hotelurile din Bucureşti. Susţinătorii lui Boc au recurs şi la recuzită: pancarte, tricouri portocalii, filmuleţul de prezentare a liderului partidului. În plus, au stat în partea din faţă a sălii, astfel încât să fie mult mai bine auziţi şi văzuţi. Principalul atu al lui Emil Boc l-au constituit, fără nici un dubiu, sprijinul lui Traian Băsescu.

Rămâne însă nedumerirea - lacrima preşedintelui Traian Băsescu în faţa delegaţilor PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile din PDL - "candidăm împreună, iese cine trebuie".
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegerile din PDL - "candidăm împreună, iese cine trebuie"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei