Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2008 - Anul XIII, nr. 229 (3910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Congresul reunit PSD-PC l-a votat pe Mircea Geoană candidat pentru funcţia de premier

Congresul extraordinar al Alianţei PSD-PC l-a votat, sâmbătă, pe preşedintele PSD, Mircea Geoană, drept candidat al Alianţei pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care PSD şi PC vor ajunge la guvernare.

Mircea Geoană a fost singurul propus pentru a fi candidatul Alianţei PSD-PC în eventualitatea în care cele două partide vor câştiga alegerile.

Geoană a fost propus drept candidat pentru funcţia de premier de către liderul PC Daniela Popa şi de preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase.

Năstase l-a prezentat, în finalul discursului său la Congresul extraordinar al Alianţei PSD-PC, pe Mircea Geoană, în calitatea sa de candidat la funcţia de premier, spunându-i: "Mircea, ai încrederea şi spijinul partidului pentru a duce echipa noastră la victorie!".

Adrian Năstase a prezentat, de asemenea, un succint CV al lui Mircea Geoană, despre care a spus că a fost "un strălucit ministru de Externe", iar în 2005 a câştigat preşedinţia PSD.

 

Năstase: "Asistăm la falimentul ideilor de dreapta, PNL şi PDL să intre la garajul ideologic"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat, sâmbătă, la Congresul PSD-PC, că ideile de dreapta sunt în faliment, iar PNL şi PD-L ar trebui să intre în "garajul ideologic", pentru o reparaţie capitală.

Năstase a spus că lumea asistă la "amurgul capitalismului de dreapta", care ar fi demonstrat de criza financiară din Statele Unite ale Americii.

Fostul premier a apreciat că "reperele conceptuale după care s-a construit societatea capitalistă nu mai sunt atât de puternice", iar "apostolii capitalismului fără reguli" sunt nişte "profeţi mincinoşi".

"Capitalismul de dreapta, liberal şi neoconservator, este depăşit de istorie", a spus Năstase.

Pornind de la aceste presupuneri, Năstase s-a întrebat dacă "se naşte oare un capitalism de stânga", în condiţiile în care atât Europa, cât şi SUA, sunt în schimbare către o stângă modernă, pragmatică şi inclusivă.

Pornind de la aceste remarci globale, Năstase a spus că PSD trebuie să transmită dreptei româneşti, "cea populistă reprezentată de partidul prezidenţial" şi cea "clasică", reprezentată de PNL, că "ambele sunt depăşite ideologic".

Năstase a afirmat că PNL şi PD-L ar trebui să intre "în garajul ideologic pentru o reparaţie capitală".

El a apreciat că PNL şi PD-L ar avea o problemă, întrucât "nu mai au piese de schimb potrivite", "uzinele mamă din occident" fiind şi ele în faliment.

"Dreapta are nevoie de o schimbare a softului, a tezelor", a mai spus Năstase.

 

Geoană a prezentat-o pe Daniela Popa drept "mâna dreaptă" a viitorului Guvern

Liderul PSD, Mircea Geoană, a precizat, sâmbătă, în discursul rostit la Congresul extraordinar al Alianţei PSD-PC, că liderul PC, Daniela Popa, va fi "mâna dreaptă" a viitorului Guvern, el sugerând de altfel şi un viitor cabinet, care va transpune în practică programul de guvernare.

Geoană a arătat, astfel, că le mulţumeşte celor care au avut o contribuţie la crearea, pe domenii, a programului de guvernare, nominalizându-i: Ilie Sârbu, Marian Sârbu, Liviu Dragnea, Constantin Niţă, Dan Nica, Miron Mitrea, Ion Toma, Ecaterina Andronescu, Rodica Nassar şi Florian Popa, Cristian Diaconescu, Titus Corlăţean, Adrian Severin şi Victor Ponta.

Potrivit lui Geoană, cei sus menţionaţi sunt şi cei care "au pus în practică, iar Guvernul viitor va transpune în fapte cel mai bun program de guvernare pe care l-a avut România".

Liderul PSD le-a transmis participanţilor la congres că mandatul viitorului guvern PSD-PC constă în a face "mai bine pentru cei mulţi", care reprezintă şi sloganul Alianţei PSD-PC la alegerile parlamentare.

Geoană a opus astfel "mai binele pentru mai mulţi", reprezentat de "România socială" pe care ar dori să îl realizeze stânga, "oligarhiei celor puţini", reprezentată de "România egoistă", realizată de dreapta.

Liderul PSD a ţinut, de asemenea, să mulţumească lui Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu şi Viorel Hrebenciuc care, "cu echilibru şi înţelepciune", au reuşit să "oblige" pe cei de la guvernare, care sunt de dreapta, să aplice politici de stânga.

În timpul discursului său, Geoană a făcut promisiuni, care au acoperit toate segmentele electorale.

Geoană le-a povestit participanţilor la congres despre "secvenţele din filmul vieţii", formulând promisiuni specifice fiecărui segment de electorat, de la tineri – prima secvenţă - cărora le-a promis 400.000 de locuinţe în patru ani şi un milion în zece ani, la pensionari – ultima secvenţă - cărora le-a promis pensii majorate.

Liderul PSD a arătat că actuala guvernare reprezintă "un accident", fiind rezultată în urma "episodului lacrimogen" Băsescu –Stolojan.

Geoană a arătat că PSD va pune interesul cetăţenilor deasupra intereselor politice, el arătând că formaţiunea sa nu va avea probleme în a conlucra cu primari ca Sorin Oprescu – independent – sau Emil Boc – PD-L.

Liderul PSD şi-a încheiat discursul spunând: "Vom învinge! Vom învinge! Vom învinge!".

 

Geoană a ridicat la 25.000 de euro suma promisă tinerilor care revin în ţară

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat că Guvernul PSD-PC va acorda 25.000 de euro primă de instalare tinerilor care muncesc în străinătate şi care se întorc în ţară.

"Vom da 25.000 de euro primă de instalare şi 60% scutire de la impozit pentru cei care vor să înceapă o afacere", a plusat Geoană, care a arătat că locul tinerilor care muncesc în străinătate este în ţară.

"Locul lor este aici!!!! Locul lor este aici!!! Locul lor este aici!!!", a strigat repetitiv liderul PSD, amintind parcă de celebrul slogan american, oarecum similar, "Bring our boys home".

Mircea Geoană a participat, în urmă cu o săptămână, la lansarea, la Milano, a doi dintre aspiranţii la fotoliile de parlamentar rezervate diasporei. Cu această ocazie, liderul PSD a promis românilor aflaţi peste hotare câte 20.000 de euro dacă se întorc acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Congresul reunit PSD-PC l-a votat pe Mircea Geoană candidat pentru funcţia de premier.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Congresul reunit PSD-PC l-a votat pe Mircea Geoană candidat pentru funcţia de premier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CINE SUNT CANDIDATII SUCEVEI trimis de
(29 sep 2008, 13:20:22
CANDIDATII SUCEVEI AI P.S.D. SUNT CA SI PANA ACUMA FOSTII, SUNT SI ACTUALII, PRECUM: MARZA, STAN, FRUNZA, ETC. TOTI ACESTI IMBUIBATI DIN BANII CONTRIBUABILILOR NU POT LASA PE CEI TINERI SA FACA O POLITICA SOCIALA DE TIP EUROPEAN CONTEMPORAN. VEZI APROPOURILE LUI ILIESCU: INGAMFATI, IMBUIBATI, ETC., PRECUM> NASTASE, MITREA, HREBENCIUC, ETC., DE ASEMENEA OAMENI AVEM NOI CETATENII ONESTI SI CARE TRAIM DE PE O ZI PE ALTA DIN MUNCA NOASTRA. TRAIM CU FURACIUNEA LOR SI CU PROMISIUNILE LOR, ASA CREDETI STIMATI CERCETORI DE VOTURI CA NOI MPUTEM TRAI. SA DATI SOCOTEALA PENTRU FARADELEGILE FACUTE SI FURTURILE SI EXCROCHERIILE INFAPTUITE SI APOI SA LASATI PE CEI TINERI, NEALTERATI SA FACA POLITICA. D-L MARZA SA RASPUNDA LEGAL IN FATA AUTORITATILOR PENTRU CEEA CE A FACUT, INCLUSIV PROIECTUL , PE GAZE, CACI CAMPULUNGENII STAU IN FRIG SI ACUMA, IAR D-LUI APARE ISPASIT LA TV SI MAI ARE TUPEU SA VORBEASCA. DE CE NU CANDIDEAZA IN ORASELUL LUI , DEOARECE OAMENII IL FUGARESC.
2.   Pcr trimis de
(29 sep 2008, 14:57:48
Privind roseata din sala am crezut pentru un moment ca e vorba de congresul din coreea de nord.Toti o apa si un pamant indiferent de culoare,rosii,portocalii,galbe
3.   .... trimis de
(29 sep 2008, 16:13:55
Astia din campu-lung sunt cei mai mari handicapati ai judetului. Ati avut primari de doi lei, ca si voi de latfel, lenesi , saraci si ingamfati. Nu aveati caldura si nici macar iluminat public acum vreo 2 sau 3 ani iar primarul vostru organiza zilele Campulungului cu mare fast. Bai tanailor, acolo la voi poate sa vina primar si Abramoici si sa isi cheltuiasca toata averea, ca tot nu o sa iasa nimica. Asa suntei voi de acolo, asa ca nu va mai plangeti degeaba. M-ai bine v-ati face curat macar in fata caselor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei