Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2017 - Anul XXII, nr. 9 (6425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţie

Fostul fotbalist Florin Cristescu va ajunge consilier local al PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul mare fotbalist sucevean Florin Cristescu va deveni consilier local din partea PSD Suceava. Florin Cristescu a fost căpitan al echipei de fotbal CSM Suceava, în cursul anilor ‘80. Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a precizat în cursul zilei de ieri că în Consiliul Local Suceava va intra şi Iulia Fuior. Aceasta este secretarul organizaţiei municipale Suceava a partidului. Cei doi vor ajunge consilieri locali după demisia din deliberativ a lui Eugen Girigan, dar şi după decizia de retragere a sprijinului politic şi ulterior excluderea din PSD a consilierului Cristian Boberschi. În Consiliul Local Suceava ar fi trebuit să ajungă Dan Apetroaie, însă şi acesta a fost exclus din PSD Suceava. Reamintim că la finalul anului trecut, Biroul Permanent Municipal al PSD Suceava a votat aproape cu unanimitate de voturi pentru retragerea sprijinului politic pentru consilierul local Cristian Boberschi. Ulterior, Biroul Permanent Judeţean Suceava a decis excluderea lui Boberschi din partid. Într-o altă şedinţă a Biroului Permanent Municipal al PSD Suceava s-a decis şi excluderea din partid a lui Dan Apetroaie şi Dumitru Rusu, supleanţi pe listele acestui partid pentru Consiliul Local Suceava. Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, declara la vremea respectivă că cei doi au fost excluşi în primul rând pentru neimplicare în campania electorală a social-democraţilor pentru alegerile parlamentare de anul trecut. Pentru Dan Apetroaie s-a mai luat în considerare, potrivit statutului, că nu a respectat disciplina de partid şi caracterul confidenţial al unor documente sau informaţii de partid şi în acelaşi timp i s-a imputat şi faptul că a încălcat o prevedere din statut, potrivit căreia trebuia să dovedească în întreaga sa activitate corectitudine şi moralitate şi să nu aducă daune imaginii şi prestigiului partidului. Decizia de excludere din PSD a lui Dumitru Rusu a fost luată şi pentru că acesta nu s-a implicat în campania electorală de la alegerile locale de anul trecut, dar şi pentru că nu a acţionat pentru realizarea obiectivului şi programului partidului şi nici pentru creşterea influenţei partidului în societate, aşa cum este prevăzut în statut.

 

Deciziile rămân definitive după şedinţa de sâmbăta aceasta a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Suceava

Dan Ioan Cuşnir a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că o decizie definitivă în cazul lui Cristian Boberschi ar urma să fie luată în şedinţa de sâmbăta aceasta a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Suceava. „Aceste măsuri sunt definitive dacă vor fi votate în cadrul Comitetului Executiv Judeţean, care va avea loc sâmbătă, după care ei vor avea dreptul să le atace în cadrul comisiei de etică şi disciplină, dar şi prin orice altă cale de atac vor considera”, a spus Dan Ioan Cuşnir.

La rândul său, liderul reprezentanţilor PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, a ţinut să precizeze că decizia de excludere a lui Cristian Boberschi şi a lui Dan Apetroaie a fost luată ca urmare a nerespectării de către aceştia a unor decizii luate de partid, precum şi pentru neimplicare în campania electorală pentru alegerile parlamentare. „La votul pentru o funcţie de viceprimar în Suceava, fiecare vot al partidului exprimat prin cei opt consilieri transmitea un mesaj. Atunci, doi consilieri locali au votat împotriva voinţei exprimate şi punctului de vedere foarte clar stabilit de Organizaţia Municipală a PSD Suceava şi au votat împotrivă. Mai mult, au schimbat şi voturile privind delegaţii în AGA la Termica şi la TPL”, a explicat Mocanu. El a mai spus că cei excluşi din PSD nu au respectat structura organizatorică a partidului şi, mai mult, au obstrucţionat campania electorală a partidului de la alegerile parlamentare. „Ei au obstrucţionat toată campania electorală la generale, în speranţa că vom avea un scor slab la alegeri. Și a venit momentul în care în structurile organizatorice ale partidului, deci nu a fost o voinţă personală a preşedintelui organizaţiei municipale, au luat aceste decizii în cazul lor”, a spus Vasile Mocanu. El a amintit că în cazul lui Cristian Boberschi decizia de ridicare a sprijinului politic luată de organizaţia municipală a fost transformată în excludere din partid de către Biroul Permanent Judeţean al PSD. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul fotbalist Florin Cristescu va ajunge consilier local al PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 2865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fostul fotbalist Florin Cristescu va ajunge consilier local al PSD Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei