Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2016 - Anul XXI, nr. 117 (6230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Investiţiile în sănătate şi educaţie vor fi o prioritate a candidatului ALDE Constantin Boliacu pentru Primăria Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi, Constantin Boliacu, a declarat ieri că investiţiile în sănătate şi educaţie vor fi o prioritate pentru el după ce va câştiga funcţia de primar al acestui municipiu. În acest sens, Constantin Boliacu a spus că îşi propune atât reabilitarea tuturor secţiilor de la Spitalul Municipal Rădăuţi, cât şi crearea de noi spaţii în unităţile şcolare din oraş.

Constantin Boliacu a ţinut să precizeze faptul că în ultimii ani, din funcţia de director financiar contabil la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a contribuit la creşterea calităţii serviciilor medicale prin investiţiile care s-au efectuat la aceasta instituţie, acelaşi lucru dorind să-l facă şi la Spitalul Municipal Rădăuţi, de această dată din postura de primar. „O prioritate o constituie modernizarea tuturor secţiilor, inclusiv a celor de la spitalul vechi, clădire de patrimoniu. Voi avea în vedere, după modelul Spitalului Judeţean Suceava, ca şi Spitalul Rădăuţi să fie dotat cu aparatură modernă, de înaltă performanţă, în special cu un RMN, pentru ca bolnavii să nu se mai deplaseze la Suceava, câştigând astfel timp şi scutind resurse materiale”, a explicat candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. El a adăugat că are în vedere şi schimbarea managementului spitalului, considerând că acesta nu a fost unul performant, dovada fiind faptul că Maternitatea a fost închisă de doua ori până în prezent, din cauza infecţiilor constatate la nou-născuţi.

„La Maternitate nu s-a respectat proiectul de amenajare a acestei secţii pe două etaje, iar reamenajarea s-a făcut doar pe un singur etaj, neavând asigurate circuitele pacienţilor, conform legii”, a spus Boliacu. El a arătat că în calitate de primar se va preocupa ca managementul spitalului să asigure condiţii de muncă atractive şi facilităţi pentru personalul medical astfel încât cadrele tinere, dar şi cele cu experienţă să vină să profeseze la Spitalul Rădăuţi. „Mă voi preocupa, de asemenea, de îmbunătăţirea activităţii de monitorizare, supraveghere medicală a şcolarilor prin reţeaua de medicină şcolară, în scop preventiv”, a mai adăugat Constantin Boliacu.

 

Proiecte pentru investiţii în extinderea spaţiilor şcolare

În acelaşi timp, candidatul PSD pentru Primăria Rădăuţi a spus că o altă prioritate, poate chiar cea mai importantă pentru viitorul acestui municipiu, vor fi investiţiile în învăţământ. El a precizat că în calitate de primar va promova în regim de urgenţă proiecte ce privesc suplimentarea spaţiilor şcolare. Astfel, Constantin Boliacu a declarat că are în vedere construirea unui corp de clădire nou la Şcoala Gimnazială Nr. 3, construirea unei săli de sport la Liceul “Andronic Motrescu”, darea în folosinţă a Şcolii Nr. 6, din cartierul Obor, în vederea decongestionării Colegiului Tehnic Rădăuţi, la acesta din urmă fiind 57 clase de elevi şi 24 de săli de clasă, în atenţia sa fiind şi alte unităţi de învăţământ.

„Am în vedere crearea în cadrul Bibliotecii Rădăuţi a unei biblioteci pentru nevăzători, având în vedere că în oraşul Rădăuţi sunt circa 280 de persoane care suferă de această afecţiune. Voi dota biblioteca municipală cu laptopuri pentru nevăzători, care să poată fi împrumutate în acelaşi regim ca şi cărţile. Vreau ca împreună cu oamenii de afaceri din zonă să iniţiez un sistem de burse pentru susţinerea tinerilor valoroşi, pentru a încuraja performanţele educaţionale şi sportive”, a mai explicat Constantin Boliacu. El a mai adăugat că toate acestea fac parte din programul său electoral, care poate fi consultat şi pe pagina sa de Facebook. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţiile în sănătate şi educaţie vor fi o prioritate a candidatului ALDE Constantin Boliacu pentru Primăria Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţiile în sănătate şi educaţie vor fi o prioritate a candidatului ALDE Constantin Boliacu pentru Primăria Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei