Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2016 - Anul XXI, nr. 117 (6230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Alina Geonea, singura femeie care va candida pentru funcţia de primar al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partidul Ecologist Român (PER) mizează la aceste alegeri locale pentru a câştiga funcţia de primar al Sucevei pe o tânără de 29 de ani, Alina Geonea. De profesie economist-jurist, Alina Geonea consideră că schimbarea de care Suceava are nevoie este „O femeie primar!”. „Îmi pasă de Suceava, pentru că aici m-am născut şi aici vreau să trăiesc, nu să supravieţuiesc. Candidez din partea Partidului Ecologist Român pentru funcţia de primar al municipiului Suceava pentru că simt că a venit vremea să spunem <La vremuri noi, oameni noi>. Suceava are nevoie de un primar tânăr, o femeie care să înţeleagă faptul că progresul unei comunităţi depinde în mare parte de calitatea, bunăstarea, educaţia şi comportamentul cetăţenilor”, ne-a declarat Alina Geonea. Candidatul PER pentru Primăria Suceava vine în faţa alegătorilor din municipiul reşedinţă de judeţ cu un program electoral complex, structurat pe opt domenii importante pentru suceveni.

Candidând din partea PER pentru funcţia de primar, Alina Geonea consideră că ecologia reprezintă „calea dreaptă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor municipiului Suceava". În acest sens, Alina Geonea a declarat că "în calitate de primar va susţine modernizarea societăţii care asigură serviciile comunale pentru limitarea poluării şi îmbunătăţirea serviciilor oferite, implementarea unor sisteme digitale funcţionale menite să măsoare în timp real nivelul de noxe din municipiu, ecologizarea albiei râului Suceava şi amenajarea acesteia pentru activităţi recreative, dar şi amenajarea parcului Şipote astfel încât acesta să poată fi folosit cu adevărat de suceveni".

Candidatul PER pentru Primăria Suceava mai are în vedere amenajarea spaţiilor verzi din imediata vecinătate a spaţiilor de locuit, crearea de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale verzi, prin implementarea în mod gratuit a panourilor solare pe acoperişul acestora, îmbunătăţirea calităţii vieţii prin implementarea unor filtre de apă în mod gratuit, pentru fiecare bloc de locuinţe sau case individuale, dar şi dezvoltarea unei sere de plante perene, care să asigure noi locuri de muncă şi, totodată, confortul ambiental al sucevenilor. Alina Geonea consideră că este necesară înlocuirea centralei termice care asigură agentul termic pentru suceveni cu o centrală pe gaz şi refacerea reţelei de transport a agentului termic. „Astfel, vom stopa tăierea nejustificată a pădurilor din judeţul Suceava şi vom asigura locuitorilor confortul optim, indiferent de anotimp”, a precizat Alina Geonea.

 

Proiect pentru înfiinţarea unor spaţii de joacă pentru animale

În acelaşi timp, ea a mai spus că educaţia va reprezenta o prioritate în mandatul său de primar al Sucevei. Alina Geonea propune de asemenea mai multe măsuri şi proiecte pentru sprijinirea familiilor sucevene, dar şi pentru protecţia persoanelor vârstnice. În programul său electoral, Alina Geonea are un capitol distinct pentru animalele de companie. Astfel, candidatul PER propune amenajarea unor spaţii de joacă de tip „Bark Park”, adică un spaţiu public, special amenajat, în care sucevenii se pot juca împreună cu animalele lor de companie. La acest proiect se adaugă şi reamenajarea padocului din Lunca Sucevei şi creşterea numărului de locuri disponibile pentru câini sau oferirea de hrană gratuită timp de un an pentru cei care aleg să adopte un animal de companie. Dacă va câştiga mandatul de primar Alina Geonea mai are în vedere şi o serie de măsuri pentru crearea de noi locuri de muncă, printre acestea numărându-se atragerea investitorilor în domeniul IT, scutirea de taxe şi impozite în primii doi ani pentru toate societăţile ce produc şi comercializează produse ecologice, dar şi chirii zero pentru punctele de vânzare nou înfiinţate ale micilor producători de produse bio. Nu în ultimul rând, Alina Geonea a mai spus că în programul său mai sunt incluse şi proiecte pentru dezvoltarea sportului şi pentru asigurarea unor noi zone de agrement pentru suceveni, dar şi pentru îmbunătăţirea transportului local şi a infrastructurii rutiere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alina Geonea, singura femeie care va candida pentru funcţia de primar al Sucevei.
 Vizualizări articol: 7642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
Alina Geonea, singura femeie care va candida pentru funcţia de primar al Sucevei4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei