Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2016 - Anul XXI, nr. 117 (6230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promisiune

Băişanu declară că, dacă ajunge primar, retransformă sediul PNL Suceava în grădiniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a ALDE, deputatul Ștefan Alexandru Băişanu, candidatul partidului la Primăria Suceava, afirmă că printre primele acţiuni pe care le va întreprinde dacă va ajunge primar va fi să rezilieze contractul de închiriere dintre municipalitate şi PNL pentru sediul Organizaţiei Municipale Suceava a PNL (fost PDL), de lângă magazinul Bucovina, şi să retransforme clădirea în grădiniţă.

”Dacă ajung primar, sediul fostului PDL, acum al PNL, va redeveni fără discuţie la vechea lui destinaţie, aceea de grădiniţă. Acolo au învăţat mii de copii din Suceava, iar oamenii din PDL au luat-o, după ce a fost renovată, şi au dat-o celor din PDL. Este un gest de sfidare la adresa copiilor şi părinţilor, o dovadă de nesimţire”, a declarat, ieri, deputatul Băişanu, într-o conferinţă de presă.

El a făcut această afirmaţie în contextul crizei de locuri în creşe şi grădiniţe, care au un grad de ocupare de 180%, potrivit deputatului. Schimbarea destinaţiei unui aşezământ destinat educaţiei şi transformarea în sediu de partid este, în opinia deputatului ALDE, un argument că aleşii locali care au mai mult de două mandate pierd din vedere interesul public, în favoarea celui de partid. În acest sens, el a iniţiat o propunere legislativă pentru limitarea numărului de mandate ale aleşilor locali – primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali şi judeţeni - la două. ”Li se termină bateriile la al treilea mandat”, consideră Ștefan Alexandru Băişanu, şi ”Creează în jurul lor un sistem închis de decizie, lucrând în interesul unor grupuri politice şi financiare”, nu în interesul cetăţenilor.

Printre cei care susţin viziunea politică a lui Băişanu este şi Florin Botez, socrul preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu. Florin Botez a fost, ieri, alături de Băişanu la conferinţa de presă şi a fost prezentat de liderul ALDE drept un reprezentant al aşa-numitului ”Consiliu al Înţelepţilor”, un consiliu local paralel format din pensionari, cu rol consultativ pentru deliberativul municipal.

Florin Botez a declarat că nu este membru ALDE şi nici nu intenţionează să devină, precizând că până la cei 76 de ani nu a făcut niciodată parte din vreo formaţiune politică, nici măcar din fostul PCR. ”Sunt aici pentru că simpatizez cu Tăriceanu şi cu Băişanu. Pe Băişanu îl susţin cu votul meu şi îi fac propagandă”, a afirmat pensionarul. El a mai spus că nu are nici o afinitate faţă de PSD şi că nu a votat niciodată cu Ion Iliescu.

Ștefan Alexandru Băişanu le promite pensionarilor că, dacă va ajunge primar, le va acorda abonamente gratuite pentru transportul în comun, va înfiinţa cluburi în fiecare cartier din oraş şi că îi va consulta, prin ”Consiliul Înţelepţilor”, format din 23 de pensionari, în luarea deciziilor pentru administrarea oraşului.

Senatorul Ovidiu Donţu ne-a contactat ieri, telefonic, şi a declarat: "Suntem într-o societate democratică, iar socrul meu a votat toată viaţa cu ţărăniştii. Să dea bunul Dumnezeu să poată să meargă la vot, pentru că a avut două preinfarcturi şi un dosar medical foarte complex, care l-a adus în situaţia să ia multe medicamente foarte puternice, zilnic. Multă sănătate îi urez! Sunt însă bucuros că mama este sănătoasă şi a reuşit să facă o campanie foarte bună şi să convingă toate vecinele să voteze cu domnul doctor Brădăţan."

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu declară că, dacă ajunge primar, retransformă sediul PNL Suceava în grădiniţă.
 Vizualizări articol: 4424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Băişanu declară că, dacă ajunge primar, retransformă sediul PNL Suceava în grădiniţă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei