Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2016 - Anul XXI, nr. 106 (6219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Călin Popescu Tăriceanu a dat startul campaniei ALDE cu lansarea candidaturii lui Alexandru Băişanu pentru Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele ALDE şi al Senatului României, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a dat startul campaniei electorale a acestei formaţiuni politice în cursul zilei de ieri, odată cu lansarea oficială a candidaturii liderului judeţean, deputatul Alexandru Băişanu, pentru funcţia de primar al Sucevei. Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent la Suceava împreună cu celălalt copreşedinte al ALDE, Daniel Constantin, şi cu vicepreşedintele partidului, Varujan Vosganian. Evenimentul de lansare a candidaturii lui Alexandru Băişanu, precum şi a celorlalţi candidaţi ai acestui partid pentru primăriile din judeţ a avut loc ieri, în sala mare a Casei de Cultură Suceava, umplută până la refuz de membrii ALDE din întreg judeţul Suceava.

În discursurile lor, liderii ALDE le-au transmis membrilor de partid şi electoratului sucevean că această formaţiune politică reprezintă o forţă atât pe scena politică suceveană, cât şi naţională, dar şi că prin Alexandru Băişanu, ALDE va câştiga Primăria Suceava.

Primul care a fost luat cuvântul a fost Alexandru Băişanu, care a ţinut să le mulţumească într-un mod special tuturor celor care au participat la acest eveniment. „Ultima dată când mi-au dat lacrimile a fost când a murit tatăl meu. Astăzi mi-au dat din nou lacrimile atunci când am intrat în această sală şi am văzut cât de mulţi şi cât de puternici suntem. Şi vă mulţumesc pentru asta”, a spus Băişanu. El a subliniat faptul că ALDE îl are la conducere pe Călin Popescu Tăriceanu, premierul României care în mandatul său a făcut extrem de multe lucruri pentru Bucovina şi judeţul Suceava. Alexandru Băişanu a subliniat că ALDE este un partid puternic pentru că îi are la conducere pe Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Varujan Vosganian.

 

Tăriceanu: "Aşteptările noastre de la Suceava sunt cu mult depăşite"

Entuziasmat de numărul mare de participanţi, dar şi de modul de organizare a filialei judeţene Suceava a ALDE a fost şi liderul naţional al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier declarând că „Aşteptările noastre de la Suceava sunt cu mult depăşite”. „Este o sală arhiplină care ne inspiră şi pe noi şi ne dă încredere că vom obţine victoria pe care o dorim”, a spus Tăriceanu. El a subliniat că ALDE este în prezent singurul partid „autentic liberal”, adăugând că „PNL de astăzi este doar un PDL revopsit”. Tăriceanu a arătat că ALDE a reuşit deja să se afirme ca o forţă politică importantă „pe tumultuoasa scenă politică românească”. El a mai adăugat că în oferta electorală a ALDE, un punct important trebuie să fie creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din fiecare localitate, „iar guvernarea să fie în interesul cetăţenilor”. Călin Popescu Tăriceanu a susţinut una dintre ideile lui Alexandru Băişanu, şi anume importanţa mecanismului referendumului popular, subliniind că populaţia trebuie să fie consultată în probleme importante ale comunităţii, aşa cum şi liderul ALDE Suceava a propus în privinţa termoficării din municipiul reşedinţă de judeţ. Tăriceanu a spus că Alexandru Băişanu este singurul candidat puternic pentru Primăria Suceava, iar „competenţele” pe care acesta le-a deprins de-a lungul vieţii îl recomandă pentru a ocupa această funcţie. El a arătat că ALDE trebuie să obţină un rezultat bun la aceste alegeri, pentru a-şi îndeplini obiectivul principal, şi anume un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare din toamnă. „Suntem capabili de o performanţă la Suceava care să-i surprindă şi pe adversarii noştri”, le-a transmis Tăriceanu membrilor şi simpatizanţilor ALDE prezenţi la evenimentul de ieri.

 

Vosganian îl vede pe Tăriceanu viitorul preşedinte al României

În discursul său, vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a subliniat faptul că în perioada în care a condus Guvernul, Călin Popescu Tăriceanu a făcut „să nu existe un loc în România în care să nu fi făcut ceva, în care să nu fi rodit ceva”. Vosganian a continuat, spunând că ALDE are de dus trei bătălii, pentru alegerile locale, cele parlamentare şi nu în ultimul rând cele prezidenţiale, în urma cărora Călin Popescu Tăriceanu trebuie să ajungă preşedintele României. Făcând referire la Alexandru Băişanu, acesta a precizat că a fost unul dintre cei care l-au susţinut pentru a prelua şefia ALDE Suceava, adăugând că foarte mulţi liberali adevăraţi i s-au alăturat acestuia. El a spus că după aceste alegeri, ALDE trebuie să fie prezent în toate majorităţile care se constituie în Consiliile Locale şi în Consiliul Judeţean.

La rândul său, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, s-a declarat impresionat de forţa organizaţiei acestui partid din municipiul şi judeţul Suceava. „Cei care locuiesc în Suceava trebuie să fie impresionaţi. Rar am văzut oameni care vor să se pună în slujba cetăţenilor aşa cum vrea să o facă Alexandru Băişanu. Şi sunt mândru că avem un astfel de candidat pentru Primăria Suceava”, a spus Daniel Constantin.

 

Băişanu: "Suceava se iubeşte, nu se stăpâneşte!"

În a doua intervenţie a sa, Alexandru Băişanu a mers în public, luându-le alături de el pe fiica sa cea mică şi pe mama sa. Din mijlocul membrilor ALDE Suceava, Alexandru Băişanu i-a asigurat pe liderii partidului că atât el, cât şi ceilalţi viitori primari ALDE vor face tot ce le stă în putere să fie aproape de oameni. „Familia Băişanu, după ce voi ieşi primar, va fi o familie respectată pentru că nu îşi va bate joc de oameni”, a spus Băişanu. El a spus că nu va promite că va face străzi, va pune asfalt, „sau alte minuni”, pentru că asta înseamnă să fii primar. „Un primar trebuie să fie un ambasador al oraşului, care să meargă după investitori sau care să promoveze municipiul. Suceava se iubeşte, nu se stăpâneşte!”, a spus Băişanu.

Tot la evenimentul de ieri au luat cuvântul şi prim-vicepreşedintele ALDE Suceava, Ilie Niţă, liderul Organizaţiei Municipale Suceava, Ovidiu Milici, candidaţii din Fălticeni şi Preuteşti, Gheorghe Aldea, respectiv Marinica Maftei, dar şi cel mai tânăr candidat pentru Consiliul Local Suceava, Marius Cernescu. De asemenea, candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi, Constantin Boliacu, a ţinut să precizeze că se simte onorat de faptul că la Suceava sunt prezenţi Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, asigurându-i pe aceştia că are pregătite proiecte viabile pentru a câştiga primăria acestui municipiu şi că se va lupta până la capăt pentru a atinge acest obiectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călin Popescu Tăriceanu a dat startul campaniei ALDE cu lansarea candidaturii lui Alexandru Băişanu pentru Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 6438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Călin Popescu Tăriceanu a dat startul campaniei ALDE cu lansarea candidaturii lui Alexandru Băişanu pentru Primăria Suceava4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei