Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2016 - Anul XXI, nr. 106 (6219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat

10% din spitalele neconforme din România sunt în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate, conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, a fost făcută ieri publică de Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General. Din cele 50 de spitale care se află pe lista neagră a ministerului din cauza probelor neconforme privind eficienţa dezinfectanţilor Hexi Pharma folosiţi de acestea, cinci sunt din judeţul Suceava, ceea ce înseamnă 10%. Este vorba despre Spitalul de Psihiatrie  din Câmpulung Moldovenesc, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, Spitalele Municipale Rădăuţi şi Fălticeni şi Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Ministerul Sănătăţii precizează, într-un comunicat, că ”pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză”.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma Hexi Pharma.

Pe lista unităţilor sanitare în care probele au fost neconforme, publicată ieri de minister, se află spitale de renume din ţară, precum Institutul Oncologic ”Prof. dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Socola” din Iaşi sau Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

 

Probele de la Spitalul de Urgenţă Suceava sunt conforme

Reamintim că la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava toate probele verificate de DSP au fost conforme.

Probele au fost recoltate de pe suprafeţe, tegumente şi pentru aeromicrofloră şi au fost lucrate în laboratorul DSP.

Hexa Pharma furnizează produse dezinfectante şi Spitalului de Urgenţă Suceava, dar altele decât cele depistate până acum că nu respectă concentraţia pentru care au fost avizate şi autorizate.

În momentul de faţă, de la Hexa Pharma Spitalul de Urgenţă are în stoc Hexio A (Clorhexin A) -  133 de litri, Clorhexin B – 169 litri, Hexio-iod ( Polyiodine) – 496 de litri, Hexio-cid ( Terasept) -  26 de litri, Hexio-iod (Scrub) – 160 de litri, Anyosine DD1 – 46 de litri, Polyiodine tinctură - 44 de litri şi Sprasept – 70 de litri. 

În 2016, de la Hexa Pharma au fost contractate patru produse - Clorhexin A şi B, câte 1.750 de litri, Polyiodine – 1.050 de litri şi Terasept – 1.400 de litri. Toate sortimentele au fost testate acum de DSP în privinţa eficacităţii şi au ieşit în regulă. Testele au fost efectuate la solicitarea Ministerului Sănătăţii în toate spitalele din România, în contextul ”scandalului dezinfectanţilor”, izbucnit după ce o anchetă jurnalistică a GSP a demonstrat că două produse dezinfectante ale Hexa Pharma sunt livrate diluat faţă de concentraţia din prospect. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10% din spitalele neconforme din România sunt în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 7664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
10% din spitalele neconforme din România sunt în judeţul Suceava2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ¤ trimis de
( 7 mai 2016, 15:39:34
La spitalele din Suceava pentaclorciclohexanul a fost în condiţii optime,se putea gusta.
1.1  RE: ¤ trimis de
( 8 mai 2016, 13:19:07
Îl mai trăgeați prin pâine? (p.s. buna gluma ta, serios)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei