Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2016 - Anul XXI, nr. 106 (6219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În spatele gratiilor

Vindeau gramul de canabis şi haşiş cu 70-80 de lei, iar acum au ajuns în arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri care îşi făcuseră o ocupaţie din a procura droguri uşoare din străinătate, pe care ulterior le vindeau în judeţul Suceava, au ajuns în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Suceava a decis ieri că Alin Nicolae Moloce, de 27 de ani, din Rădăuţi, şi amicul acestuia, Andrei Roman, de 28 de ani, din comuna Grăniceşti, trebuie să stea după gratii.

Cei doi au fost reţinuţi în cursul zilei de joi, după o amplă acţiune a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava şi a poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna februarie 2016, trei tineri din Rădăuţi şi Grăniceşti procurau din străinătate droguri de risc (canabis şi haşiş), pe care le valorificau ulterior consumatorilor interesaţi de pe raza judeţului Suceava, pentru preţul de 70-80 lei gramul.

„Astfel, inculpatul Moloce Alin Nicolae, de 27 ani, şi suspectul Balean P. A., de 26 ani, ambii din mun. Rădăuţi, împreună cu inculpatul Roman Andrei, de 28 ani, din comuna Grăniceşti, au procurat droguri de risc, pe care le-au valorificat ulterior tinerilor din anturaj şi cunoscuţilor acestora, după ce-i verificau amănunţit astfel încât să nu rişte a fi descoperiţi de organele de urmărire penală.

În perioada februarie - mai 2016 a fost documentată procedural vânzarea mai multor cantităţi de droguri, de către suspecţii menţionaţi anterior, fiind demonstrat caracterul de continuitate al activităţii infracţionale a acestora”, se menţionează într-un comunicat al DIICOT Suceava.

 

Dispozitiv din sticlă cunoscut sub denumirea „bong” destinat consumului de canabis, găsit la percheziţiile de joi

Primii paşi pentru destructurarea acestei reţele s-au făcut încă din luna aprilie a acestui an, cu sprijinul unor lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, când s-a reuşit prinderea în flagrant a doi consumatori de droguri, imediat după cumpărarea unei cantităţi de droguri de la suspecţii în cauză, fiind identificată asupra lor cantitatea totală de 2,5 grame de haşiş.

Anchetatorii spun că în acest interval au fost identificaţi şi alţi clienţi ai celor trei traficanţi de droguri, care obişnuiau să consume cantităţile de droguri cumpărate în incinta unor localuri de pe raza municipiului Rădăuţi.

Pentru a aduna suficiente probe, joi, 5 mai, poliţişti din cadrul BCCO Suceava, sprijiniţi de poliţişti din cadrul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Rădăuţi şi Grăniceşti şi au pus în executare 3 mandate de aducere, cu menţiunea că unul dintre suspecţi a părăsit anterior ţara cu destinaţia Belgia.

În urma percheziţiilor au fost ridicate trei laptop-uri, două telefoane mobile, două carduri SIM, trei Hard Disck-uri, un Videorecorder, un mini-cântar electronic, trei memory-card, un baston telescopic, plicuri cu substanţă vegetală despre care există indicii că ar conţine droguri şi un dispozitiv din sticlă cunoscut sub denumirea „bong” anume destinat consumului de canabis.

La audieri au fost aduşi patru suspecţi, precum şi cinci martori, iar în cursul zilei de ieri s-a dispus măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Constantin Cosmin Bîcu şi Ioan Străjeriu, ceilalţi doi suspecţi, respectiv Moloce şi Roman, fiind arestaţi ieri după-amiază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vindeau gramul de canabis şi haşiş cu 70-80 de lei, iar acum au ajuns în arest preventiv.
 Vizualizări articol: 8869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vindeau gramul de canabis şi haşiş cu 70-80 de lei, iar acum au ajuns în arest preventiv5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei