Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2016 - Anul XXI, nr. 106 (6219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Dumnezeu nu dezinfectează spitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marea problemă a societății din vremurile astea e încrederea. Mai exact, lipsa ei. Un om, un reprezentant al unei instituții are greutate în tot ce spune sau face dacă instituția din spatele lui e fără de pată. Dacă oferă siguranță. Dacă nu e iresponsabilă.

A izbucnit acum scandalul dezinfectanţilor din spitale. Credeți cumva că medicii sunt responsabili de asta? Credeți cumva că e cineva atât de inconștient încât să opereze cu un bisturiu zoios? În mod sigur nu. Asta nu e treaba medicilor. E treaba celor responsabili de aprovizionare. E treaba celor responsabili de sterilizare. Nu medicii fac asta. Nu e vina lor că în fiecare an sănătatea e subfinanţată. Nu e vina lor că nu există laboratoare care să verifice ce mizerii ne sunt aduse prin spitale. Prin contracte cu încredințare directă. Din păcate, asupra medicilor se răsfrâng tâmpeniile pe care le face ministerul sănătății. Cum să mai susțin eu vaccinarea când vaccinurile vin cu întârziere? Când apar tot felul de scandaluri. Cum să mai am eu greutate când nu se face o campanie de informare? Pe ce să mă bazez? Cum să mă creadă lumea când nu există an în care să nu izbucnească un scandal? Mai crede cineva în sigla: „Avizat de ministerul sănătății”?

Ministerul tace. Dau toți din umeri și se plâng de lipsa banilor. Că nu avem. Că e scump. Că suntem la pământ cu toate.

Astea se răsfrâng asupra mea. Asupra credibilității mele. Asupra profesiei mele.

Nu am văzut de foarte mulţi ani ceva făcut ca lumea. Nicio campanie de promovare a alăptării la sân, nicio campanie de susținere a vaccinărilor, nicio campanie de combatere a tuberculozei. Nimic la nivel național. Mai explicăm noi pe internet, prin presă sau prin cabinete. Suntem priviți și tratați cu neîncredere. Şi chiar înjurați. Asta pentru că facem treaba altora. Asta pentru că încercăm să spălăm imagini pătate.

Începe să-mi fie rușine să deschid gura în faţa pacienților. Să le mai explic una, alta. Să mai susțin ceea ce credeam eu până acum că sunt certitudini.

Totul e vrăjeală. Pe bani mulți. Pe bani publici. Cine plătește? Toată lumea.

Mâncare plină de chimicale. Scandal cu apa plată, cu apa potabilă. Scandal cu dezinfectanţii. Scandal cu vaccinările. Scandal cu gripa aviară, porcină, caprină, cabalină și altele. Ce urmează? Un nou scandal, sunt sigur. Alte nereguli. Alte riscuri pentru sănătatea populației, pe care, aşa cum știți, nu dă nimeni doi bani.

Totul pentru ca anumite persoane să se îmbogățească. Nu mai contează că mor niște unii dintr-o ţară bananieră. Oricum i-am cumpărat pe toți. Ne sunt sclavi. Să îngurgiteze tot ce le dăm. Şi să zică mulțumesc.

Pentru toți ăștia care cică decid: cât costă o viaţă de om? Că tot vorbim de austeritate în sănătate. Sărăcie pentru turmă, dar belșug pentru beneficiarii de contracte atribuite. Bineînțeles că nu e nimeni vinovat. Că nu răspunde nimeni. Şi noi toți așteptăm cuminți alte dezvăluiri. Despre cum ne riscăm viaţa în fiecare zi.

Aşa ne trebuie. Mai facem două, trei cruci și ne punem speranța că Dumnezeu ne va salva. Știți ceva? Nu El se ocupă de asepsia și antisepsia din spitale. Nici de mâncarea și apa pe care le consumați voi și copiii voștri.

Hai, luaţi-vă semințe și așteptați viitorul circ naţional. Pariu că va urma curând? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumnezeu nu dezinfectează spitale.
 Vizualizări articol: 4363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
Dumnezeu nu dezinfectează spitale5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu-i circ national . trimis de
( 7 mai 2016, 17:33:45
si e vechi de cand lumea . Gunoiul sta sub pres ca de obicei , si cei responsabili se fac ca nu vad sau se bucura ca altii nu observa . MRSA nu a aparut peste noapte in 2016 ,cand s-a declansat scandalul dezinfectantilor , asta e doar varful icebergului. Si nu numai la noi . Fenomenul este intalnit in toata europa si America , e adevarat ca in unele tari are o incidenta mai mica .

Romania a facut parte dintr-un studiu privind prezenta infectiilor intraspitalicesti , iar din probele luate atunci , peste 50 % au fost pozitive la bacteria care produce MRSA. Cum noi aflam abia acum ca exista .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei