Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2016 - Anul XXI, nr. 106 (6219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O înşelăciune prin metoda „accidentul” şi două tentative eşuate, într-o singură zi

Duminică, 8 Mai 2016 (12:38:10)

Într-o singură zi, sâmbătă, 7 mai, au fost sesizate trei încercări de înşelăciune prin metoda ,,accidentul” – două dintre acestea dejucate de persoane vârstnice, în timp ce una a reuşit, escrocii alegându-se cu banii unei bătrâne.

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112, la ora 9.45, de o femeie de 85 ani, din localitate, despre faptul că a fost victima unei înşelăciuni prin metoda „accidentul”.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 09.15, în timp ce reclamanta se afla singură la domiciliu, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind un medic şi i-a comunicat că fiica ei a fost victima unui accident de circulaţie, fiind internată în stare gravă şi având nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală.

Sub pretextul procurării unui plămân artificial, i s-a comunicat că este necesară suma de 40.000 lei, însă femeia i-a comunicat persoanei că doreşte să închidă pentru a vorbi cu cineva din familie, lucru pe care l-a şi făcut, constatând că persoana necunoscută a încercat să o înşele.

În aceeaşi zi, la ora 11.20, o femeie de 73 ani anunţa că a fost sunată de o persoană care i-a spus că fiul ei a avut un accident grav în SUA.

În jurul orei 11.00, în timp ce reclamanta se afla la domiciliu împreună cu soţul său, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind ofiţer de poliţie şi i-a comunicat că în urmă cu 30 de minute fiul ei a fost victima unui accident de circulaţie. Bătrâna a refuzat să continue discuţia şi i-a comunicat persoanei respective că ştie despre acest mod de operare al escrocilor.

Nu la fel de precaută a fost o femeie de 66 de ani, tot din Suceava, care, în timp ce se afla singură la domiciliu, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută ce a indus-o în eroare cu privire la faptul că fiul ei şi familia acestuia au fost victimele unui accident rutier, fiind internaţi în stare gravă în spital.

Ulterior, alţi interlocutori care s-au prezentat ca fiind medici i-au întărit această convingere, menţinând-o în eroare și au determinat-o să înmâneze o sumă de bani, în două tranşe, unei persoane necunoscute care s-a prezentat în faţa blocului în care locuieşte.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O înşelăciune prin metoda „accidentul” şi două tentative eşuate, într-o singură zi.
 Vizualizări articol: 5783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O înşelăciune prin metoda „accidentul” şi două tentative eşuate, într-o singură zi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei