Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2016 - Anul XXI, nr. 106 (6219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cam 80 %, nu?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă luăm în calcul valoarea echipelor participante în competiţiile la care mă voi referi în continuare, cred că nu este exagerat să considerăm că în Champions' League putem vorbi de 60%, echipelor prezente în Europa League rămânându-le un onorabil 40%. Asta, deşi în sport, cât şi în arte, e o prostie să faci calcule procentuale. Mă veţi ierta, sper, de data asta. Ce spune în continuare calculul ăsta prostesc? Păi, dacă în Champions' League avem o finală exclusiv spaniolă, iar dincolo una doar pe jumătate, adunând cele 60 de procente cu celelalte 20, rezultă că pe total continent, cam 80% din valoarea fotbalului se află în Spania. Mai rămâne şi Anglia cu 20 de procente, şi gata socoteala. Germania, Italia, Olanda, Franţa, Portugalia? Pardon, nu există. Iar dacă rememorăm şi meciurile pe care le-am văzut în campionatele tuturor acestor ţări în ultimul sezon, zău că nu rămân prea multe de discutat. Calitatea fotbalului din Spania şi Anglia surclasează concurenţa, oferindu-ne în fiecare săptămână subiecte de comentarii, ceea ce nu se poate spune despre oricare din celelalte ţări. Sigur că aici trebuie subliniat faptul că salariile fotbaliştilor din Anglia şi Spania sunt la rândul lor greu de comparat cu ale celorlalţi, de unde concluzia că investiţiile în calitatea fotbaliştilor se acoperă prin calitatea spectacolului oferit. De aici, mai putem trage şi o altă concluzie, total defavorabilă nouă: în fotbalul românesc nimeni nu investeşte nimic. Se poate formula şi altfel: la noi, se investeşte în nimic. Adică se achiziţionează, din când în când, de către o echipă sau alta, câte un rebut sau un ratat, de regulă cam de doi lei, care este plătit cu un salariu de doi bani. Hai, trei bani, pentru rataţii cu nume. În rest, linişte, pace, armonie. La adăpostul cărora se rulează nişte bani, în sensul că se spală. Fiindcă altfel n-am avea atâţia "grei" (ha, ha!, nici ca poreclă nu ţine să le zici aşa) la bulău. Chiar aşa: de unde naiba om avea atâţia grei într-un fotbal atât de subţire?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cam 80 %, nu?.
 Vizualizări articol: 2534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cam 80 %, nu?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei