Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2014 - Anul XIX, nr. 266 (5775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Parlamentul României, invitat de Flutur să dea astăzi „testul de sinceritate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a ACL, senatorul Gheorghe Flutur, a adresat, ieri, o solicitare publică preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, precum şi premierului Victor Ponta, de a convoca de urgenţă astăzi, la ora 12.00, Senatul şi Camera Deputaţilor pentru o şedinţă comună, care să ia în dezbatere atât Legea amnistiei şi graţierii, cât şi toate cererile de urmărire penală şi arestare preventivă. Senatorul Gheorghe Flutur, secondat de deputaţii Sanda-Maria Ardeleanu, Ioan Balan, Ştefan Alexandru Băişanu şi senatorul Steliana Miron, a cerut, în conferinţă de presă, ca „PSD să vină la testul de sinceritate pentru a clarifica două probleme: respingerea proiectului de lege a graţierii, ţinut în sertare de PSD şi încuviinţarea cererilor de urmărire penală şi arestare preventivă, pentru parlamentari de la toate partidele, pentru a stopa căderea extrem de jos a instituţiei Parlamentului”.

 

Steliana Miron: Reuniunea Parlamentului „este doar în beneficiul oamenilor cinstiţi”

În opinia lui Flutur, această reuniune este necesară înainte de alegerile de duminică pentru că românii ar avea cea mai bună ocazie să vadă care dintre formaţiunile politice aflate în spatele celor doi candidaţi, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, sunt cu adevărat determinate în lupta împotriva corupţiei şi nu au interes în deschiderea celulelor în care îşi execută pedepsele politicieni arestaţi pentru corupţie. Refuzul PSD de a convoca astăzi Senatul şi Camera Deputaţilor pentru respingerea Legii amnistiei şi graţierii este apreciat de Gheorghe Flutur drept „o explicaţie de ce cei din închisori votează Victor Ponta”.

Deşi nu a putut să fie prezent la conferinţa de presă de ieri din motive personale, deputatul PNL Dumitru Pardău a trimis un comunicat de presă în care a ţinut să precizeze că a fost prezent la toate şedinţele Camerei Deputaţilor care au avut loc în perioada campaniei şi precampaniei electorale pentru preşedinţia României. „Păcat că de fiecare dată nu am reuşit să parcurgem ordinea de zi deoarece deputaţii arcului guvernamental părăseau şedinţa pentru a nu fi cvorum. De fiecare dată era vorba de acordul Camerei Deputaţilor pentru arestarea sau percheziţia unor deputaţi din arcul guvernamental. O singură dată au asigurat cvorumul, când a fost vorba de deputatul independent Valerian Vreme. Deci pentru alţii se poate şi e bine, dar pentru ai lor nu se poate şi nu e bine”, a spus Pardău. El a subliniat că tocmai din acest motiv se alătură colegilor din ACL şi solicită convocarea deputaţilor în sesiune, iar pe ordinea de zi să fie inclusă Legea amnistiei şi graţierii în vederea respingerii, precum şi încuvinţarea tuturor cererilor formulate de Parchet şi nesoluţionate până în prezent. „Îi asigur pe toţi colegii mei deputaţi că voi fi prezent, ca întotdeauna, în asemenea situaţii, şi cred că este de datoria noastră să rezolvăm acum aceste probleme care aduc grave prejudicii de imagine Parlamentului şi parlamentarilor. Justiţia trebuie să fie cu adevărat independentă şi egală pentru toţi”, a mai spus Pardău.

La rândul său, senatorul Steliana Miron a afirmat că reuniunea Camerelor Parlamentului pentru respingerea Legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor de urmărire penală şi arestare preventivă „este doar în beneficiul oamenilor cinstiţi, al românilor muncitori şi al românilor oneşti şi în defavoarea profitorilor demagogi, care au sacrificat viitorul şi prezentul copiilor noştri”. „De aceea Klaus Iohannis este omul faptelor, este omul faptelor mari, care a transformat un oraş de care toţi românii sunt mândri şi de aceea invit, în data de 16 noiembrie, toţi locuitorii judeţului Suceava, să dea un vot de încredere pentru Klaus Iohannis”, a mai spus senatorul Steliana Miron.

 

Relaxare fiscală versus legalizarea prostituţiei

În ceea ce priveşte argumentele pentru votarea lui Iohannis, liderul ACL Gheorghe Flutur a subliniat că două sunt esenţiale: crearea locurilor de muncă şi creşterea economică. „Klaus Iohannis şi ACL, cu un guvern de dreapta, propun crearea de locuri de muncă, în timp ce Victor Ponta şi PSD vin cu pomeni electorale care creează găuri negre, pe care le vom plăti cu toţii în perioada imediat următoare. Surse la bugetul de stat se pot crea prin combaterea evaziunii şi relaxare fiscală, însă, în oglindă, PSD ne propune legalizarea prostituţiei. Nu asta este sursă de creştere economică în România şi nu cred că în 2014 putem noi, ţară europeană, nici să glumim cu aşa ceva. Mă refer aici la cea a spus ministrul de Finanţe, tânărul ministru de Finanţe al Cabinetului Ponta”, a declarat Flutur. Parlamentarul sucevean îi cheamă pe cetăţenii Sucevei să vină la vot în număr mai mare ca în turul întâi, „să-şi hotărască soarta, drumul spre vest al României, cu domnul Klaus Iohannis, un preşedinte ferm, echilibrat, care nu vorbeşte mult, care face ceea ce trebuie, care poate aduce mulţi români dintre cei de afară să lucreze aici, pe locuri de muncă ce vor fi create aici, în ţară”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul României, invitat de Flutur să dea astăzi „testul de sinceritate”.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parlamentul României, invitat de Flutur să dea astăzi „testul de sinceritate”5.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei