Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2014 - Anul XIX, nr. 266 (5775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Nechifor: „Simt că există suportul popular pentru PSD. România are nevoie de un preşedinte precum Victor Ponta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava şi al administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului, că România merită un preşedinte precum Victor Ponta, subliniind că prin ceea ce s-a făcut în actuala guvernare, PSD are suportul populaţiei. La finalul campaniei electorale, Cătălin Nechifor a spus că pe perioada acesteia au fost puţine dezbateri, însă au existat foarte multe lucruri spuse la nervi, fără să aibă suport în realitate. El a ţinut să precizeze că atât pe perioada campaniei, dar în mod special în ultimii doi ani şi jumătate, de când a fost ales preşedinte al CJ Suceava, nu a făcut foarte multe declaraţii politice, fiind preocupat mai mult de administraţie. „Cred că lucrul acesta a fost bine înţeles. Cred că mulţi suceveni s-au săturat de scandal, de reproşuri, de ura care a fost instaurată în România, şi cred că foarte mulţi suceveni vor normalitate. Şi cred că am demonstrat acest lucru, pentru că simt din ce în ce mai mult un suport popular, un sprijin politic către PSD. Şi asta s-a văzut, pentru că în ultima perioadă am avut, de la etapă la etapă, mai multe voturi şi mai multe procente şi vreau să le mulţumesc pentru asta tuturor”, a spus Cătălin Nechifor. El a arătat că administraţia PSD a judeţului şi-a făcut datoria, cât a fost posibil, în condiţii dificile.

Liderul PSD Suceava a amintit că atunci când a preluat şefia administraţiei judeţene a trebuit să plătească datorii de 1.250 de miliarde de lei vechi, care au fost achitate „fără să comentăm ce a fost în trecut”. El a arătat că în această perioadă responsabilitatea principală a fost de a găsi soluţii pentru toate localităţile, subliniind faptul că în ultimii doi ani şi jumătate multe dintre proiectele din judeţ au prins contur, s-au dezvoltat sau au fost finalizate.

Cătălin Nechifor a dat ca exemplu municipiul Vatra Dornei, precizând că acesta a avut de suferit până în 2012, atunci când judeţul era condus de PDL, iar primarul era de altă culoare politică.

„Până în 2012 Vatra Dornei a stat în frig vreo lună şi a stat în întuneric vreo trei săptămâni. La Vatra Dornei, de acum, de când guvernăm noi, nu au mai fost probleme, pentru că am considerat că avem o datorie faţă de români. Şi chiar dacă la Vatra Dornei culoarea politică a primarului era tot diferită, am făcut acest lucru din respect pentru locuitori”, a spus Nechifor.

El a mai exemplificat şi cu situaţia comunei Poiana Stampei, precizând că primarul din mandatul trecut a anunţat că „ar pleca din judeţul Suceava” cu această comună pentru că nu îl ajută nimeni. „Acum, la Poiana Stampei am făcut proiecte importante. Un pod inaugurat de puţin timp, o casă de cultură şi un proiect pentru apă şi canalizare. Apoi, în localităţi precum Grăniceşti, Forăşti, Zvoriştea alocările financiare pe vremea respectivă erau la limită, aproape spre zero. Şi vreau să spun clar că în acest mandat de preşedinte decizia cu privire la finanţări a fost echilibrată, după nevoi, după principii şi după reguli. Astfel am reuşit să facem lucruri care erau rămase în paragină”, a declarat preşedintele PSD Suceava.

Cătălin Nechifor a amintit şi de municipiul Fălticeni, precizând că în mandatul PDL nu a fost alocat nici un leu pentru construcţia spitalului municipal, iar în actuala guvernare PSD lucrările sunt aproape de finalizare. El a amintit şi de investiţiile făcute în această perioadă şi la spitalul din Rădăuţi, acolo unde au fost modernizate mai multe secţii.

 

Nechifor a anunţat finalizarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean Suceava

Cătălin Nechifor a anunţat ieri că acum, la finalul anului 2014, poate să anunţe că lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean Suceava au fost finalizate, în ultimii doi ani fiind modernizate peste nouă secţii.

„Putem spune că Spitalul Judeţean Suceava s-a închis ca modernizare şi de acum ducem mai departe proiecte suplimentare. Mândria noastră este că s-a semnat şi este în finanţarea ministerului computerul tomograf, iar un proiect suplimentar va fi cel legat de achiziţionarea unui angiograf”, a explicat Nechifor.

El a mai spus că tot în ultimii doi ani au fost realizate investiţii importante în dezvoltarea infrastructurii, amintind în primul rând de finalizarea modernizării DN 29 Suceava – Botoşani în mai puţin de un an, reabilitarea DN 18 de la Iacobeni spre Maramureş şi a DN 17 B de la Broşteni spre judeţul Neamţ. Cătălin Nechifor a declarat că un proiect la care ţine foarte mult şi care este extrem de important pentru turism este construcţia drumului Transrarău – Drumul Comorilor, care leagă Valea Bistriţei de Valea Moldovei.

El a amintit şi de lucrările de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, subliniind că este convins că de anul viitor vor exista curse directe către Bucureşti şi către destinaţii din Europa.

Nechifor a spus că de când este preşedinte al CJ Suceava a muncit împreună, „cot la cot”, cu primarii din Suceava, lucru care poate fi confirmat de către aceştia. „Am schimbat fundamental atitudinea, am schimbat fundamental modul în care lucrăm cu ei. Şi vreau să vă spun că doar cu doi primari din judeţ nu am putut dialoga, şi nu din vina mea. Dintre aceştia, unul nu mai e în funcţie (n.r. Aurel Olărean din Rădăuţi), celălalt mai e în funcţie, la Slatina, dar asta e situaţia. Din 114 primari, cu 112 am lucrat foarte bine”, a spus Nechifor.

El a declarat că tot în această perioadă a schimbat foarte mult şi modul de lucru al administraţiei publice judeţene în relaţia cu mediul privat. „Sunt foarte mândru că am ridicat bariera. A fost foarte greu, din 2012 până anul acesta, în primăvară, să pot da semnalul că administraţia publică nu e vreun bau-bau, un balaur ceva, nu e ceva suprarealist”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a amintit de faptul că în judeţ s-a reuşit înfiinţarea Cooperativei Agricole Bucovina şi că, în acelaşi timp, în luna decembrie o delegaţie formată din fermieri zootehnişti suceveni se va deplasa în Austria într-un schimb de experienţă, urmând să aibă şi o întâlnire cu ministrul Agriculturii din această ţară.

Nechifor a amintit şi de progresele înregistrate în turism, declarând că potrivit datelor oficiale în acest domeniu s-a înregistrat o creştere de 7% în luna august 2014, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

 

Nechifor: „Am reuşit să avem un partener important la Suceava în premierul Victor Ponta”

Cătălin Nechifor a subliniat că, în toată această perioadă, Suceava a avut un partener important pentru judeţ, şi anume premierul Victor Ponta. Nechifor a spus că Victor Ponta a fost prezent de şapte ori în judeţ în ultimii doi ani şi jumătate, la Putna, Cacica, Dumbrăveni, Pârteştii de Jos, dar şi la aeroportul din Salcea.

„Am fost cu Victor Ponta şi la Cernăuţi, la fraţii noştri de acolo, dar şi la ucrainenii de acolo, pentru că aici, în Bucovina, avem o colaborare bună cu toţi cei care trăiesc aici. Şi asta a însemnat de fapt politica noastră”, a spus Nechifor.

De asemenea, el a adăugat că este convins de faptul că sucevenii nu au uitat de guvernarea PDL şi de cei care le-au tăiat pensiile şi salariile, au închis spitale şi au crescut TVA-ul.

„Dar viaţa noastră s-a schimbat de îndată ce Victor Ponta a ajuns prim-ministru. Am dat înapoi pensiile şi salariile, am creat locuri de muncă, am dezvoltat spitale şi şcoli. Evident că mai e foarte mult de făcut, că mai sunt foarte multe proiecte care sunt necesare şi aşteptate. Şi pe bună dreptate. Dar eu cred că nu putem dezvolta nimic împreună decât în condiţiile în care va exista această stabilitate, acea colaborare între preşedinte şi premier. Şi eu sunt convins că varianta Victor Ponta preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu prim-ministru este varianta corectă. Toţi am trăit în România, toţi ştim cum a fost şi toţi recunoaştem că atunci când a guvernat Călin Popescu Tăriceanu, cu suportul PSD din Parlament, şi acum, când guvernează Victor Ponta, România s-a schimbat şi drumul acesta trebuie să meargă mai departe”, a spus Nechifor.

El s-a declarat convins că relaţia Ponta – Tăriceanu este una corectă, care are în spate un program de guvernare care a fost validat de electorat. El consideră că România nu mai are nevoie de ură, ci de stabilitate, iar în comparaţie cu varianta Ponta – Tăriceanu, românii au şi varianta Iohannis, care îi are în spate pe Blaga, Videanu, Berceanu, Udrea, Macovei, Flutur şi Predoiu, „toţi cei care au fost şi au decis pentru România să taie din salarii şi pensii şi să desfiinţeze locuri de muncă”.

„În spatele lui Klaus Iohannis nu este altcineva decât PDL. Chiar dacă şi-au schimbat părul, năravul nu şi l-au schimbat, şi cei care au fost odată în situaţia să-şi bată joc de români o s-o facă negreşit din nou, când vor avea ocazia”, a precizat Cătălin Nechifor.

El a declarat că Bucovina şi România au nevoie de un preşedinte român, care să  fie partenerul românilor. „Vreau să spun că în momentul în care va ieşi în Portugalia sau în Germania un preşedinte român, atunci aş putea să iau în calcul şi să votăm un preşedinte de altă naţionalitate”, a precizat preşedintele PSD Suceava.

 

Nechifor explică modul de colaborare cu Ion Lungu pentru rezolvarea problemelor sucevenilor

Cătălin Nechifor a făcut referire şi la colaborarea cu primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând că a făcut acest lucru deoarece trebuiau găsite soluţii pentru problemele sucevenilor.

„Ce ar trebui să fac la Suceava? Ar fi trebuit să întorc spatele Sucevei, ar fi trebuit să am o luptă idioată cu primarul şi ar fi trebuit să nu ţin cont de nevoile oraşului? Am găsit soluţii şi pentru partea de termoficare şi pe partea de dezvoltare, şi pe proiecte europene. Şi primarul Lungu, şi eu suntem oameni aleşi în funcţii pentru a găsi soluţii să rezolvăm probleme. Acesta este parteneriatul. Pentru suceveni, nu pentru mine personal sau pentru primarul Lungu. Ce ar fi trebuit să fac? Să mă cert toată ziua, să încep să ţip că ăla e rău, că ăla nu e bun. Oamenii nu ne judecă pentru cât de mult ne certăm, oamenii vor să facem ceva pentru ei şi asta am făcut”, a mai spus Nechifor. El a mai spus că având sprijinul Guvernului  au fost rezolvate probleme cu termoficarea şi la Rădăuţi, Siret şi Vatra Dornei. Liderul PSD a spus că aceeaşi atitudine constructivă a avut-o şi faţă de localităţile cu primari PDL şi PNL, amintind în primul rând de Câmpulung Moldovenesc. „La Câmpulung ar fi trebuit ca eu să blochez proiectul de apă-canal, un proiect semnat de către Guvernul Ponta, de 26 de milioane de lei? Nu. L-am semnat pentru că ajutăm Câmpulungul să se dezvolte, în condiţiile în care domnul Flutur în trecut a trecut peste Câmpulung Moldovenesc atunci când a fost prima etapă a programului POS Mediu pentru apă şi canalizare. Am reparat noi şi lucrul acesta”, a declarat Nechifor.

Nu în ultimul rând, el le-a transmis sucevenilor că România merită un preşedinte precum Victor Ponta, dar şi că simte că oamenii „sunt alături de noi”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Simt că există suportul popular pentru PSD. România are nevoie de un preşedinte precum Victor Ponta”.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Nechifor: „Simt că există suportul popular pentru PSD. România are nevoie de un preşedinte precum Victor Ponta”1.855

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei