Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2014 - Anul XIX, nr. 266 (5775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Denunț calomnios

Trimis în judecată, sub acuzația că a fabricat plângeri penale împotriva unor consăteni şi a tocmit martori mincinoşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzat că le-a făcut plângeri penale unor consăteni, pe care i-a acuzat pe nedrept de comiterea unor infracţiuni.

Unuia dintre cei reclamaţi, susţin anchetatorii, i-a fabricat o acuzaţie de tentativă de omor, susţinând că respectivul l-a lovit intenționat cu motoscuterul, încercând să îl omoare.

Plângerile făcute la Parchet s-au întors asupra reclamantului, Mihai Tucaliuc, din comuna Siminicea, acesta fiind inculpat acum într-un dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava, dosar în care este acuzat de două infracţiuni de denunţare calomnioasă şi o infracţiune de încercare de a determina mărturia mincinoasă.

 

L-a acuzat de tentativă de omor şi l-a învățat pe un martor ce să le declare autorităților

În primăvara anului 2012, Tucaliuc a depus plângeri la Secţia de poliţie din Mitocu Dragomirnei şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în care îl acuza pe un consătean, Florin G., că pe data de 25 martie, în acel an, l-ar fi accidentat cu un motoscuter în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul public, susținând că bărbatul acuzat a provocat accidentul intenționat, încercând să-l omoare.

Fiind vorba de o posibilă tentativă de omor, așa cum susținea reclamantul, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, însă, pe 7 iunie 2012, s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Florin G., anchetatorii considerând că fapta reclamată nu există.

Dosarul a luat o cu totul altă întorsătură, Mihai Tucaliuc ajungând din victimă învinuit.

Procurorul de caz a declinat cercetările faţă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, apreciind că infracţiunea a fost fabricată, iar în timpul cercetărilor s-ar fi descoperit că Tucaliuc ar fi încercat să determine mai mulţi consăteni să depună mărturie mincinoasă, adică să susţină că au văzut când Florin G. a dat cu motoscuterul peste el, şi că unul dintre ei trebuia să declare cum l-a ajutat pe Tucaliuc să-şi transporte la domiciliu bicicleta lovită de motoscuter.

Unul dintre martorii cu pricina le-a adus anchetatorilor şi mai multe înscrisuri pe care Tucaliuc i le-ar fi dat pentru a şti ce să spună în faţa anchetatorilor (o declaraţie dată pe numele martorului, dar scrisă de inculpat, o copie xerox după plângerea penală formulată de inculpat).

Deşi Mihai Tucaliuc, se arată în documentele înaintate instanţei de judecată, a negat că i-ar fi dat vreun înscris martorului respectiv, anchetatorii au făcut o constatare tehnico-ştiinţifică, concluzionând că scrisul de pe unul dintre acele înscrisuri aparţine inculpatului.

 

A refuzat testul cu detectorul de minciuni

În octombrie 2012, acelaşi Mihai Tucaliuc a depus plângere penală împotriva unei alte persoane, Iulian G., pe care o acuza de lovire sau alte violenţe şi violare de domiciliu. Şi de această dată, procurorii au dat soluţie de neîncepere a urmăririi penale şi l-au pus sub acuzare pe reclamant, constatând că acesta a încercat să determine un consătean să depună mărturie mincinoasă. Acesta din urmă le-a spus anchetatorilor că Tucaliuc i-a dat un înscris să-l citească şi să înveţe ce trebuie să declare în faţa poliţiştilor şi procurorilor, dar şi suma de 50 de lei pentru a-l convinge.

Când a fost luat la întrebări, Mihai Tucaliuc a negat tot, iar când anchetatorii i-au cerut să meargă la detectorul de minciuni a refuzat.

La detector, însă, a ajuns martorul respectiv, ale cărui răspunsuri au fost apreciate drept sincere de specialistul poligraf.

În faţa acuzaţiilor ce îi sunt aduse de către procurori, Mihai Tucaliuc şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia, urmând însă să o dovedească şi în faţa judecătorilor, cei care vor stabili până la urmă verdictul final: vinovat sau nevinovat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată, sub acuzația că a fabricat plângeri penale împotriva unor consăteni şi a tocmit martori mincinoşi.
 Vizualizări articol: 2542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trimis în judecată, sub acuzația că a fabricat plângeri penale împotriva unor consăteni şi a tocmit martori mincinoşi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bolnavi la cap sau rai din nastere ? trimis de
(14 nov 2014, 11:58:38
Sunt multi procesomani care acuza pe nedrept . Cred ca in momentul in care se da verdictul ca fapta nu exista , procurori ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa trimita in judecata pe cel care a facut plangere mincinoasa. Dar sa stiti ca nu se intampla asa deoarece eu personal am fost parat de un procesoman , si mi sa dat rezolutia ca fapta nu exista . Politisti au spus ca sa-l dau in judecata pentru denunt mincinos. Eu fiind bolnav cu inima operata nu m-am simtit in stare sa umblu pe la judecata. Si asa a scapat denuntatorul mincinos fara nici o pedeapsa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei