Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2014 - Anul XIX, nr. 266 (5775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fără certitudini

Sindicaliştii din educaţie spun că noul contract colectiv de muncă din învăţământ cuprinde doar promisiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul lunii noiembrie, federațiile sindicale din învățământul preuniversitar și Guvernul României au semnat noul contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură, rezultat al multor discuții și negocieri între cele două tabere, care s-au derulat pe parcursul acestui an.

Sindicaliştii din învăţământul sucevean opinează că noul contract cuprinde prea multe promisiuni, şi nuangajamente concrete, sustenabile din punct de vedere financiar și economic.

Traian Corneliu Pădureţ, preşedintele sindicatului „Pro Educaţia” Suceava, a arătat că „am solicitat ca la negocierea contractului nou să nu se mai accepte promisiuni gen <până la data de .. se va face>. În vechiul contract erau foarte multe asemenea promisiuni și Ministerul Educaţiei nu a mai făcut nimic. Constat, cu părere de rău, că și în actualul contract se regăsesc astfel de promisiuni”.

Pădureţ a mai explicat că restul prevederilor din contract sunt copiate din legislaţia în vigoare şi „de fapt, prin grija guvernului Boc și prin nepăsarea actualului guvern care nu a modificat Legea dialogului social, sindicatele din sistemul bugetar nici nu pot să-şi negocieze drepturi salariale”.

 Traian Pădureţ a mai punctat că singurul avantaj al acestui contract este faptul că în umbra lui se pot negocia contracte colective la nivel de unitate şcolară și, în cazul în care prevederile acestora nu sunt respectate, profesorii au un atu în instanță.

La rândul său, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prof. Giani Leonte, a arătat că „reprezentanții federațiilor sindicale au atras atenția părții guvernamentale că acest document trebuie să conțină angajamente concrete, sustenabile din punct de vedere financiar și economic”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie spun că noul contract colectiv de muncă din învăţământ cuprinde doar promisiuni.
 Vizualizări articol: 2019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sindicaliştii din educaţie spun că noul contract colectiv de muncă din învăţământ cuprinde doar promisiuni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se bate palma sus? trimis de
(14 nov 2014, 13:00:03
Daca luam de bune cele ce spun d.nii Paduret si Leonte, sa intelegem ca cei de sus bat palma cu guvernantii? Daca e asa, de ce le mai achitati d.nilor cotizatia catre federatii ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei