Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2014 - Anul XIX, nr. 266 (5775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În pronunţare

Procesul dintre statul român şi biserica din Bucovina pentru cele 166.813,5 hectare de pădure s-a încheiat. Se aşteaptă verdictul final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul privind retrocedarea unei suprafeţe de 166.813,5 hectare de teren cu vegetaţie forestieră către Fondul Religionar Bisericesc Ortodox al Bucovinei s-a încheiat. Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc ultimul termen al unui proces început încă din aprilie 2001, iar cei trei magistraţi au anunţat că se vor pronunţa pe data de 20 noiembrie. Până la acea dată, părţile implicate în dosar, statul român şi Biserica din Bucovina, reprezentată prin Fondul Religionar Bisericesc Ortodox, au posibilitatea să depună şi concluzii scrise, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla este foarte probabil că vom avea un alt termen pentru anunţarea verdictului final.

La şedinţa de ieri, care s-a întins pe aproape trei ore, avocaţii care au reprezentat statul român au cerut menţinerea hotărârii de la Curtea de Apel  Cluj, în timp ce avocaţii Fondului Bisericesc au cerut admiterea recursului prin care să se constate că biserica din Bucovina este proprietara celor 166.813,5 hectare de pădure.

Ultima soluţie din acest dosar este cea de la Curtea de Apel Cluj. Cei doi judecători care au intrat în dosar au admis apelul formulat de statul român şi au constatat că Fondul Religionar Bisericesc Ortodox din Bucovina nu este proprietar pe terenul solicitat.

Concluzia pe scurt este aceea că „reclamanta nu a făcut dovada indubitabilă a existenţei dreptului de proprietate şi a întinderii acestuia şi nu dovedit că toate aceste bunuri se află, în prezent, în posesia pârâţilor chemaţi în judecată”.

 

Cheltuielile de judecată, o altă problemă din dosar

În afara pădurilor, o altă problemă este cea a cheltuielilor de judecată pe care Fondul Bisericesc trebuie să le plătească în acest dosar.

Conform deciziei Curţii de Apel Cluj, reprezentanţii Bisericii din Bucovina au fost obligaţi la plata sumei de 300.000 de lei, reducând astfel pretenţiile ridicate de Regia Naţională a Pădurilor şi casa de avocatură care le-a reprezentat interesele şi care se cifrau la 715.907 lei, inclusiv 50.000 de euro onorariu de succes.

Procesul care vizează cea mai mare retrocedare din istoria post-decembristă a României a avut un traseu extrem de sinuos. În cei mai bine de 13 ani din momentul înregistrării acţiunii la Tribunalul Suceava şi până acum, au fost zeci de termene de judecată şi s-au încheiat mai multe cicluri procesuale. Procesul a început pe 12 aprilie 2001, a ajuns de trei ori până acum la instanţa supremă, aceasta fiind a patra oară când se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Unul din momentele cheie s-a petrecut în martie 2007, când Tribunalul Suceava a admis acţiunea formulată de Fondul Bisericesc şi a trecut în proprietatea acestuia suprafaţa de 166.813,50 hectare de pădure. Soluţia a fost menţinută ulterior şi la Curtea de Apel Timişoara, iar la recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat soluţia şi a trimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj.

Cert este că soluţia care va fi pronunţată acum de Înalta Curte de Casaţie şi  Justiţie va fi definitivă şi irevocabilă, fără posibilitatea de a mai fi atacată la vreo instanţă din România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul dintre statul român şi biserica din Bucovina pentru cele 166.813,5 hectare de pădure s-a încheiat. Se aşteaptă verdictul final.
 Vizualizări articol: 4166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Procesul dintre statul român şi biserica din Bucovina pentru cele 166.813,5 hectare de pădure s-a încheiat. Se aşteaptă verdictul final3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine este fundatia Fondul Bisericesc Ortodox trimis de
(14 nov 2014, 12:00:58
Conform actului constitutiv din 15 martie 2000, Fundația Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei avea 27 de membri fondatori, persoane fizice, din care au mai rămas 22.
IPS Pimen Suceveanul, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuţilor, președinte
Mircea Nuțu, preot, consilier economic al Arhiepiscopiei, la acea dată
Aurel Goraș, preot protopot de Câmpulung Moldovenesc
Petru Crăciun, preot consilier la Arhiepiscopie
Gheorghe Brădățanu, preot consilier la Arhiepiscopie
Petru Fasolă, fost viceprimar de Rădăuți
Constantin Patrolea, preot protopop Fălticeni
Arhimandritul Melchisedec Velnic, stareț al Mânăstirei Putna
Mihail Bălan, stareț al Mânăstirei Râșca
Benedicta Tatulici, stareța Mânăstirei Vatra Moldoviței
Irina Pântescu, stareța Mânăstirei Voroneț
Ioan Alisavetei, contabil - șef al Arhiepiscopiei
Petru Asmarandei, referent la Arhiepiscopie
Costel Ciobanu, casier la Arhiepiscopie
Ienache Drob, revizor contabil la Arhiepiscopie
Liviu Gâză, revizor contabil la Arhiepiscopie
Vasile Irimia, preot protopop de Suceava
Mihai Valică, preot
Grigoriu Bogdan
Gheorghe Bujor
Gheorghe Calancea
Tatiana Pintilie

2.   Cine este fundatia Fondul Bisericesc Ortodox trimis de
(14 nov 2014, 12:07:34
Cei 22 de fondatori ramasi ai Fondului Bisericesc sunt gata de a prelua 38% din suprafața județului Suceava, acoperită cu pădure, atât cât fac cele 166.813 ha.Pe langa paduri sunt revendicate peste 160 de clădiri, majoritatea sedii de cantoane sau ocoale.Din toata tarasenia asta eu asa inteleg.Ca in 2000 27 de cetateni au format o fundatie.Apoi au zis ca ei sunt fundatia aia din 1870.Care este legatura intre ,de exemplu ,domnul Ienache Drob si austroungari?Dumnezeu stie.Apoi aceasta fundatie care zice ca e fundatia din 1870 vrea 38% din padurile Sucevei.Daca n-at fi tragic ar fi comic.Nea Pimen de-abia asteapta sa ia drujba in spate si sa rada codrii Bucovinei.

3.   Cine este fundatia Fondul Bisericesc Ortodox trimis de
(14 nov 2014, 12:17:10
Cea mai mare suprafaţă de pădure din România, evaluată la aproximativ 10 miliarde de euro, era pe cale de a intra pe mâna unei fundaţii bisericeşti, Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB).Fundaţia umanitară bisericească, înfiinţată în anul 2000, se pretinde succesoarea fundaţiei înfiinţată în anul 1925 de către statul român, prin lege specială, ca persoană juridică de drept public. "Este de neînţeles cum o fundaţie careia nu i s-a acordat nici măcar statutul de fundatie de interes public a fost declarată continuatoarea unei fundaţii de drept public", mai spune purtatorul de cuvant RNP, ing. Cristian Becheru.Fundatia veche a fost fondată în 1925 de statul român prin lege specială şi a funcţionat până în 1948.In "Statistica pădurilor din anul 1924 realizată de Ministerul Agriculturii", imprimeria statului Chişinău, în partea a II-a, la pădurile instituţiilor şi stabilimentelor publice, apar pădurile fondului religionar ortodox din Bucovina cu o suprafaţă de 192.000 hectare de pădure,ca apartinand statului roman.

4.   VICTORRIIIIIIEEEEEEEEEEEEEE trimis de
(14 nov 2014, 12:28:38
In sfarsit incep sa se schimbe lucrurile in tarisoara noastra.Totusi suntem o tara europeana ,democratica,iluminista,un stat laic si nu bisericesc.Si nu suntem in evul mediu intunecat.După 20 de ani în care ora de Religie a fost un curs de la care elevii puteau absenta doar prin cerere, un părinte, profesor de Filosofie, a învins sistemul, cu ajutorul CCR: Religia va deveni în sfârşit un OPTIONAL.Religia nu mai poate fi materie obligatorie, ci doar un opţional pentru care părinţii trebuie să depună cerere pentru ca micuţii lor să îl urmeze. Aceasta este decizia Curţii Constituţionale a României (CCR), luată cu unanimitate de voturi şi făcută publică miercuri seară. La baza acestui verdict se află un părinte, Emil Moise, profesor de filosofie în Buzău care se bate în instanţe cu Biserica de mai mulţi ani.

5.   Biserica face campanie electorala "in draci" trimis de
(14 nov 2014, 12:31:27
Preoţii clujeni au primit, tot în Campania electorala pentru prezidenţiale, o circulară din partea Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, prin care li se spune să-i îndemne pe enoriaşi să meargă la vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie, pentru a alege un preşedinte „creştin ortodox”.
“Noi vă spunem, votaţi-l pe-al nostru. Trebuie să fie creştin, să fie ortodox, să se închine, să facă sfânta cruce”, a spus Iustin Sigheteanul,arhiereu vicar al Maramureşului şi Sătmarului
„Trebuie să învăţăm că în sufletul unui ortodox nu trebuie să existe vicleşug. Ortodoxia nu stă la masă cu viclenia. De aceea, să încercăm să ne unim, iar duminică, când vor fi alegerile, să mergem să dăm un vot pentru ţara noastră. E aici şi vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, care ne îndeamnă să votăm cu Victor Ponta căci el poate să ne unească”, a spus părintele duhovnic Sebastian de la Mănăstirea Ţeghea.
Guvernul Ponta a aprobat, în şedinţa din 15 octombrie 2014, acordarea a 6 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru finanţarea a două catedrale din Madrid şi Barcelona, respectiv a două lăcaşe de cult din Gorj şi Cluj.
La Suceava Ponta a mai dat 500.000 lei pentru Catedrala Neamului.

6.   Biserica face campanie electorala "in draci" trimis de
(14 nov 2014, 12:32:47
Mircea Govor vicepresedinte PSD CJ Satu Mare:
Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (...) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat."

7.   Dezastrul anului 2015 trimis de
(14 nov 2014, 12:39:33
Toata lumea isi bate gura in ultima luna ca pomenile electorale de 10-15 miliarde de lei si lipsa investitiilor vor avea repercursiuni grave asupra vietii romanilor in 2015.Ponta a refuzat sa prezinte un proiect al bugetului de stat pe 2015.Si iata ca apar primele informatii.Conform unui document al Ministerului Finanţelor în 2015, impozitul pe terenuri şi pe locuinţe va creşte cu 25%. Conform aceluiaşi document, în 2016 va mai urma o tranşă de creştere a impozitelor pentru terenuri şi locuinţe tot cu 25%.In documentul respectiv, care conţine mai multe propuneri de măsuri fiscale, se precizează că una dintre acestea ar fi: „Introducerea impozitului progresiv pe venit, începând cu 2016 (3 cote progresive de 15%, 25% şi 35%)”.
8.   "Neamtul "Klaus Iohannis a cantat perfect imnul trimis de
(14 nov 2014, 12:43:13
Lui Iohannis i-a fost atrasă atenţia asupra unui atac al lui Victor Ponta, care declara la Antena 3 că voia să-l provoace pe Klaus Iohannis să recite prima strofă din imnul naţional. Când a fost îndemnat la rândul lui să facă acest lucru, premierul s-a încurcat la ultimul vers.Ca răspuns, Iohannis a spus că nu are nicio problemă să recite, ba chiar să cânte, şi i-a îndemnat pe jurnalişti să i se alăture. Acesta a cântat fără greşeală, ba chiar a respectat notele.
9.   De ce sa votam cu Klaus iohannis trimis de
(14 nov 2014, 12:53:27
1.Este primarul unui oras prin care am intrat complet in Uniunea Europeana.
2.Este diferit de toti politicienii romani.Nu palavrageste toata ziua la televizor ca o moara stricata.Nu arunca peste alegatori cu tone de promisiuni si zambete.Este altceva.
3.Poate oferi Romaniei o imagine impecabila peste hotare.
4.A avut o campanie electorala decenta.Fara posturi de televiziune care sa arunce tone de rahat,dezinformari,porcarii,mi milioane de bannere in fiecare catun al tarii.Fara fluturasi imprastiati pensionarilor.Fara sa foloseasca bugetul tarii pentru pomeni electorale.Fara o Biserica servila .
10.   De ce sa votam cu Victor Ponta trimis de
(14 nov 2014, 12:56:13
1.??????????????????????????
2?????????????????????????????/
3????????????????????????????????????
4?????????????????????????????
11.   Ptr RADUMAMII trimis de
(14 nov 2014, 12:58:33
Referitor strict la articolul de mai sus, daca tot s-a inventat GOOGLE, corect ar fi sa dati punctele de vedere a ambelor parti, nu doar ce va convine, adica a celor de la RNP. Nu cred ca sunteti judecator ca sa dati verdicte fara sa fi vazut dosarul macar. Se vede ca nu stiti deloc ce inseamna o FUNDATIE!
12.   Romania pomenilor virtuale trimis de
(14 nov 2014, 13:06:09
Un fapt exceptional ,fara precedent.PSD a inventat pomenile electorale virtuale,sau hologramice.Deci avem pomenile electorale normale,adica:galeti,zahar,ule miliarde dati primarilor PSD,Bani dati bisericilor,bani pentru incalzire(2 milioane a luat primaria lui Lungu).Deci sunt pomeni concrete,palpabile.Dar au aparut pomenile virtuale.Avem cupoanele pentru ajutoare UE in alimente primite de pensionari.Se pare ca guvernul le va retrage.Adica a fost pe principiul:le-ati vazut,le-ati pipait,acuma dati-le inapoi si votati.Avem cei 700 d lei dati profesorilor.Adica a fost pe principiul:i-ati vazut,i-ati pipait,acum dati-i inapoi si votati.S-ar parea ,dar sa nu fiu rautacios,ca si banii castigati de profesori in instanta vor merge pe aceeasi filiera.
13.   Tudor Chirila intoarce scaunul trimis de
(14 nov 2014, 13:17:37
Cantaretul Tudor Chirila a ascultat prestatia celor doi cantareti si a ales:
“Campania jegoasă a PSD trebuie anihilată, altfel ne vom trezi în întunericul care se va aşeza după ce acest individ imoral şi amoral numit Victor Ponta ar ieşi preşedinte. Trebuie să ieşim la vot împotriva acestui flagel numit PSD. Acest moment dramatic pe care îl trăim are ceva din claritatea epică a unui basm. Forţele Răului şi Întunericului Moral trebuie spulberate. O putem face doar prin vot. Ieşiţi la vot şi vă rog scoateţi-vă prietenii la vot. Este ceasul al doisprezecelea. Nu mai e timp să vedem unde am greşit. Important e să nu greşim acum. Lehamitea, indiferenţa, scârba nu au ce cauta aici. Ieşim la vot”.

13.1  RE: Tudor Chirila intoarce scaunul trimis de
(14 nov 2014, 16:02:26
Voi realizati pe mana cui incape Romania daca ponta-plagiatorul si tariceanu-aerianul o vor conduce ? Daca "marele" ponta la cei 40 de ani nu stie IMNUL ROMANIEI si tariceanu nu stie pe ce lume se afla, incurcand podurile, in schimb Iohannis canta imnul Romaniei ca un ROMAN ADEVARAT, oare eu pe cine sa votez ??? Sa devin sovin sau idiot ca vadim ?
DESTEAPTA-TE ROMANE !!!
14.   Comicarii la Antena 3 si Romania TV trimis de
(14 nov 2014, 13:24:18
Cele doua vodanje ale lui Ponta au continuat apoteotic.La Antena 3 Ponta si Gadea au hartuit cu intrebari naucitoare un scaun gol pe care scria Iohannis.La sfarsit scaunul s-a prabusit cu un suspin ancestral .Ciutacu a spus:Klaus Iohannis “are sprijinul minoritarilor, mai bronzati ca sa zic asa”.Din contra,Victor Ponta este cel care a batut palma cu Cioaba, “regele romilor”, care a anuntat public ca il va sprijini in campania prezidentiala (alauri de Corneliu Vadim Tudor si Dan Diaconescu).Liviu Dragnea a pretins ca a primit mesaje de la romanii din Franta, “din ce in ce mai nervosi”, care i-au semnalat faptul ca “Iohannis a trimis indivizi care sa cumpere voturi cu 20, 30, 40, 50 de euro“. “Vorbeam cu Victor mai devreme si ne intrebam: de unde au atatia bani?” a sustinut Liviu Dragnea la RTV. “Dincolo de faptul ca Iohannis da bani, minte foarte mult” a mai spus Dragnea.Acuma ,ironia sortii,tocmai domnul Dragnea vorbeste de mita electorala si de morti care voteaza???:))
15.   Oda Conducatorului iubit trimis de
(14 nov 2014, 13:31:32
Dintr-o data Antena 3 s-a transformat in TVR si Gadea in Adrian Paunescu.
Au fost cantaretii de la partid, neamurile, mama si sotia. De-a dreptul impresionante sunt apetitul si capacitatea lui Ponta de a cere si primi linguseala. Ca si in cazul minciunii sau al plagiatului, nu vezi la el nici o urma de stinjeneala, o reactie cit de cit fireasca de retragere in fata atitor limbi unsuroase. Este sindromul Ceausescu, un inceput viguros de cult al personalitatii. Nimic nu este prea putin pentru Maria Sa. Laudele, odele cele mai desantate, manifestarile de slugarnicie jalnica nu i se par nelalocul lor; cu fata mereu satisfacuta si smecher-zimbitoare le primeste convins ca i se cuvin. Actorul Dorel Visan, ajuns, din pacate, de la Senatorul melcilor lautar de casa Ponta (“fir-ati ai dracului cu melcii vostri”- ce premonitie, maestre) i-a spus ca va avea parte de un “destin cosmic”.
16.   Finalul alegerilor trimis de
(14 nov 2014, 13:42:15
Lovitură devastatoare de imagine dată de Klaus Iohannis . Acuzat că vrea să dea Ardealul ungurilor, acesta a izbucnit nervos, total necaracteristic: „Poate mă enervez și dau toată țara nemților”.Dupa acest enunt Klaus Iohannis a ajuns la 99% în sondaje .Amenințarea lui Klaus Iohannis a stârnit valuri de emoție în rândul auditoriului, cei prezenți au aruncat în sus căciulile, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 1864, de la reforma agrară a lui Cuza.
Confruntarea celor doi de la Realitatea TV a fost foarte plictisitoare.
• Băsescu a adormit înainte să ajungă la jumătatea primei sticle de whisky;
• Nici măcar Lucian Mîndruță sau Moise Guran n-au avut ce scrie pe Facebook despre dezbatere;
• În medie, fiecare cameraman Realitatea TV a rezistat maxim 5 minute până să adoarmă;
.Lavinia Șandru și Emma Zeicescu, co-moderatoare ale dezbaterii, și-au arătat sânii si picioarele , ca sa țină audiența trează, dar deja toată lumea dormea și nimeni nu le-a văzut.

17.   THE END trimis de
(14 nov 2014, 14:22:04
In primul rand vreau sa-i salut pe colegii mei de forum cu care am comentat multe campanii electorale.Alegerile locale si parlamentare 2012,referendumul demiterii lui Basescu,sunt amintiri frumoase.Le doresc multa sanatate lui Taz,LAATU,H2SO4.FANTOMAS.MONTE.Taz are o cultura impresionanta si un stil impetuos,LAATU este un vasnic aparator al parcurilor si spatiilor verzi,H2SO4 este lucid si exact,FANTOMAS este reprezentantul nostru in Diaspora iar MONTE este specialistul in taieri si furturi de paduri.Toti acestia alaturi de ceilalti comentatori,alaturi de cititori,reprezentam societatea civila.Clasa politica,care este formata din vechii comunisti,securisti,activisti, nu a reusit in 25 de ani sa se ridice la asteptarile societatii.Marea majoritate a politicienilor sunt corupti,sifonand galeata banului public pentru a aduna averi imense pentru ei si familiile lor.De aceea societatea civila trebuie sa stea cu ochii pe ei ca pe butelie.
Trebuie sa sanctionam orice derapaj privind coruptia si democratia.

18.   Fericire mare la DS Suceava!!!!!! trimis de
(14 nov 2014, 18:12:36
ce putem spune, silvicii de la suceava au cheltuit 1.000.000 de lei pentru a demonstra ca statul austriac este proprietarul bucovinei. bravo, baieti. urmeaza secularizarea statuii lui Stefan din padurea seculara din centrul orasului, pe motiv ca sub coada calului creste un mesteacan.
19.   Deja "propaganda johaniana" carmeste trimis de
(14 nov 2014, 18:22:45
Nea Taz Izmana securista ai trecut de la proverbul "daca te bagi intre lupi, urla ca lupul" la proverbul "Cand vede apa, se face fata; cand vede motan, se face mata". Vai de capu "lu matali". Macar securistii liberali care culmea lucreaza toti la stat ti-a platit bine ?
20.   @neagigi trimis de
(15 nov 2014, 03:23:54
De ce nu iei mata o pauza de ...culturalizare. Poate asa vei invata sa scrii corect. Adica sUnt. Ca daca nu scrii corect pentru mine nu reprezinti mai mult decat urina aluia pe care l-ai comparat pe DOMNUL Iohannis. Adica tu in tartacuta in care neuronul urla de singuratate ti-ai imaginat ca micul bolsevic e atotcunoscator ??? Asta e maximul tau de gandire ??? De 'teligenta ??? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Abia astept rezultatele de pe 16 ca sa-mi dau seama cat retardati (de-ai tai) are Romania...
20.1  RE: @neagigi trimis de
(15 nov 2014, 03:25:16
cu care*. Scuze!
20.2  RE: @neagigi trimis de
(15 nov 2014, 06:38:16
Scuzele se accepta da impresia deja s-a format. Era o vorba... "cultule" .Faci parte din gascuta "dasteptilor" care vor sa epateze cu vastele lor plantatii de cultura dar, cand sant luati un picut de ciuf reactioneaza porcos ca boschetarii de la gara. Ce sa-i faci ma jahanesduster, te-ai ales cu prafu de pe toba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei