Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2014 - Anul XIX, nr. 73 (5582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Petru Luhan: Dacă Guvernul ar vrea, România ar putea avea spitale moderne, finanțate din bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL, suceveanul Petru Luhan, a solicitat Guvernului României alocarea de fonduri pentru reabilitarea și dotarea tuturor spitalelor din România. Luhan, care a fost declarat europarlamentarul anului 2013, a subliniat că spitalele insalubre, cu tencuieli scorojite și dotări medicale învechite, ar putea deveni o amintire dacă Guvernul Ponta ar trata domeniul medical ca pe o prioritate de finanțare din fonduri europene în perioada 2014-2020.

„Guvernul nu mai poate întoarce spatele bolnavilor din România. Uniunea Europeană ne dă bani pentru modernizarea și dotarea spitalelor. În loc să ne plângem că nu există resurse la buget, Guvernul ar trebui să elaboreze un plan concret de accesare a fondurilor europene, care ar putea îmbunătăți substanțial nivelul serviciilor de sănătate din România”, a declarat Luhan.

Europarlamentarul PDL consideră că fondurile alocate pentru infrastructura de sănătate în cadrul documentului consultativ al Programului Operațional Regional 2014-2020 sunt insuficiente. „Cele 400 de milioane de euro bugetate pentru infrastructura de sănătate și socială sunt insuficiente pentru nevoile actuale ale celor peste 400 de spitale din România. Adică, mai puțin de 1 milion de euro pentru fiecare spital, bani care nu pot acoperi nici măcar lucrările de reabilitare, darămite dotarea cu echipamente medicale moderne", a mai spus Petru Luhan.

El consideră că subiectul infrastructurii medicale este tratat superficial în Acordul de Parteneriat și în documentul consultativ al Programului Operațional Regional. „Lipsesc cifre concrete despre numărul de spitale ce se doresc a fi reabilitate și dotate cu aparatură modernă. Dacă Ministerul Sănătății și Ministerul Fondurilor Europene nu acționează rapid în acest sens, infrastructura medicală va fi din nou ignorată, iar bolnavii care nu își permit servicii medicale private vor fi în continuare tratați în condiții mizere”, susţine Luhan.

El a mai precizat că Executivul condus de Victor Ponta trebuie să vină rapid cu un plan concret de accesare a fondurilor europene pentru sectorul medical, să încurajeze și să îndrume autoritățile locale să aplice pentru finanțare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan: Dacă Guvernul ar vrea, România ar putea avea spitale moderne, finanțate din bani europeni.
 Vizualizări articol: 2339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Petru Luhan: Dacă Guvernul ar vrea, România ar putea avea spitale moderne, finanțate din bani europeni2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu v-ar fi rusine !!! trimis de
(31 mar 2014, 11:28:34
Bre, da' nu va e rusine dupa cate spitale ati desfiintat sa mai comentati acum ?
2.   Incredibil trimis de
(31 mar 2014, 11:35:44
Acest fitzot al PDL guita acum in prag de alegeri, poate poate o iesi ceva si pt el.
Tzarane, cat a fost PDL la guvernare, de ce nu ai dat aceasta solutie miraculoasa? Sau erai nebun dupa pitipoanece si goneai beut prin SV noaptea la ore mici?
3.   NESIMTITUL! trimis de
(31 mar 2014, 11:58:42
De cate ori il vad pe mascariciul asta,de atatea ori ma apuca pandaliile!Mai vrea europarlamentar?Ce a facut nesimtitul asta pt.noi,romanii,pt.noi sucevenii?Dupa ce ca e si de o aroganta bolnava si-si da numai aere pe unde tot apare,mai are si tupeu!Hai,flit!
4.   Pentru ciuma politica! trimis de
(31 mar 2014, 12:04:29
`Nenorocitilor, se rupe snurul/ La munca, la batut tarusi cu kurul!`
5.   Cat tupeu... trimis de
(31 mar 2014, 13:07:45
Cata nerusinare si cat tupeu mai poate exista in unii oameni....Ce mai vreti portocaliilor de la noi ? Sufletul nu vi-l dam ca in rest ne--ati luat totul: linistea,sanatarea, banii,serviciile,copiii(plecat afara de disperare),fericirea ,norocul,pacea dintre noi,bucuriile putine -atatea cate erau....etc.Da,sufletul nu vi-l dam si nici voturile,ca dupa ele va agitati si voi si tatucul vostru --tata base si ,,fetele lu- tata " vostru....
6.   Ipocrizie PDL maxima trimis de
(31 mar 2014, 13:37:44
Domnul Luhan se crede la" Cireasa de pe tort".adica isi pune sortul si face placinte poale-n brau.Ati fost patru ani la guvernare.Ati inchis spitale si dispensare.Din cauza voastra o gramada de oameni bolnavi au suferit trebuind sa faca navete de zeci de kilometri la spitale.Ati taiat salariile doctorilor si asistentelor cu 25%.Ati taiat ajutoare de handicapati,alocatii pentru copii,concediu pentru cresterea copiilor si tot ce ati prins.Si acuma sa vii ca o floricica si sa vorbesti de spitale moderne??????
7.   Bucovinean loverul trimis de
(31 mar 2014, 13:41:07
Luhan este, dacă încă nu l-ați reperat, băietanul acela agresiv care apare din ce în ce mai des prin studiourile TV, urlând la toată lumea, atacând, mârâind și scheunând nedumerit atunci când toți ceilalți aruncă în el cu lavalierele, paharele cu apă și roțile de la scaune. Feciorul nu are nimic de spus, dar o face cu atâta convingere, agresivitate și nesimțire, încât mai că-ți vine să crezi că se bazează pe ceva.Petru Luhan de la Măneuţi are doar costume cu care se plimbă important peste tot pe unde este invitat. Sau nu.Luhan s-a umplut de penibil din cap şi până în picioare după ce Tania Budi a declarat referitor la acesta: „(…) îl cunosc, am ieşit la cafea de două-trei ori. Mi-a făcut o impresie foarte neplăcută. Este foarte needucat, chiar grobian şi nu mi-a făcut plăcere să vorbesc cu el. Mi-e milă de astfel de oameni, nu stau eu să le fac educaţie”. Acuma pe domnul Luhan care sta la Bruxeles pe banii nostri cu o renumeratie colosala il freaca grija cu spitalele.Treci la cratita domnule Luhan sa te noteze Horia Varlan.
8.   Comentariu trimis de
(31 mar 2014, 22:22:33
Voi chiar a-ti luat de buna ceea ce a spus acest individ de va agitati sa comentati atata.Nu v-ati prins ca el vorbea la misto ,sa mai fie bagat si el un pic in seama ????? Asta-i stilul politicianului basist . La fel face si tatucul lor in aceste zile care se agita pentru o acciza de 7 eurocenti dupa ce ei au luat milioane bune din salarii , pensii si alte venituri .Macar daca se tineau de cuvant si le taiau pe 6 luni cum au spus de la inceput dar daca mai erau la putere nici acum nu erau reintregite salariile.....
9.   Barna din ochi. trimis de
( 1 apr 2014, 10:54:20
Stimati concetateni,
Simt multa ura de culoare politica in comentariile voastre. Da, stiu de vorbit e usor sau simplu, as spune si eu, dar nu e cazul sa vedem doar vorbele goale ce le argumntati voi.
Problema care se pune, este sa stim daca vrem sa facem ceva bun in sectorul sanatatii. Eu nu am auzit pe nimeni sa puna problema si sa prezinte solutii. Rolul Domnului LUHAN este sa faca politica la nivel European, nu la nivel local unde responsabilitatea apartine Primarului sau Presedintelui Consililiului Judetean. Poate ca voi nu stiti cine a sustinut proiectul Aeroportului din SUCEAVA pentru a primii subventii de la ComunitateaEuropeana. Mai sunt destule lucruri cu care s-ar putea lauda Domnul LUHAN, doar institutia Europeana il apreciaza, acolo unde intervine si �i este rolul. Va rog sa nu confundati rolurile si responsabilitatile. Nu eurodeputatii fac politica in Romania si nici partidul din care provii nu trebuie stigmatizat in cazul lui. Partidul si Presedintele tarii au fost penalizati la alegeri.
9.1  RE: Barna din ochi. trimis de
( 2 apr 2014, 00:40:08
”penalizati in alegeri” este putin spus . au fost si vor fi blestemati pe veci deoarece au distrus vieti , sau pierdut vieti pe timpul guvernarii lor in timp ce ei au huzurit si huzuresc si in prezent.va veni si vremea cand vor plati ptr. tot ce au facut.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei