Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2014 - Anul XIX, nr. 73 (5582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Candidatură

Onofrei a propus la lansarea candidaţilor PDL pentru Parlamentul European programul „Prosperitate în fiecare casă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PDL şi-a lansat ieri, în mod oficial, candidaţii pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în data de 25 mai 2014, pe locul şase de pe listă, considerat eligibil, aflându-se fostul prefect şi senator de Suceava Orest Onofrei. Evenimentul a avut loc în Bucureşti, la Sala Palatului, în prezenţa a aproximativ 7.000 de democrat-liberali veniţi din întreaga ţară. Lansarea candidaţilor PDL pentru Parlamentul European a avut loc în prezenţa liderilor naţionali ai acestei formaţiuni politice, printre care Vasile Blaga, secretarul general, senatorul Gheorghe Flutur, şi vicepreşedintele regional, deputatul Ioan Balan. La evenimentul de la Sala Palatului au participat şi preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, precum şi fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat.

În deschiderea evenimentului de la Sala Palatului, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a ţinut să precizeze faptul că PDL este partidul care are cea mai puternică şi cea mai competentă listă de candidaţi pentru Parlamentul European.

Pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare se regăsesc, în ordine, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Răzvan Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda şi suceveanul Orest Onofrei, acesta din urmă fiind reprezentantul Regiunii de Nord-Est a României. De precizat că Onofrei este singurul sucevean aflat pe listele formaţiunilor politice care participă la alegerile europarlamentare, care are cele mai mari şanse să ajungă în Parlamentul European.

 

Onofrei: PDL propune „prosperitate în fiecare casă”, PSD a promovat programul „sărăcie contra voturi”

În discursul pe care l-a avut în faţa celor aproximativ 7.000 de democrat-liberali, candidatul PDL din judeţul Suceava, Orest Onofrei, a ţinut să precizeze că PDL le propune românilor programul „Prosperitate în fiecare casă”, în comparaţie cu PSD, care le-a oferit „sărăcie contra voturi”. „Până acum programul PSD a fost sărăcie contra voturi. Pentru că dacă ne uităm în România, PSD este cel mai tare în cele mai sărace zone din România. Şi, practic, aceste zone sărace funcţionează ca în cazul sindromului Stockholm, când victima se îndrăgosteşte de călău. Oamenii i-au votat până acum tocmai pe cei care i-au adus în sărăcie. Ba mai mult, în România funcţionează sindromul Teleorman, adică victima îşi urăşte călăul, dar îl votează. Şi îl votează şi morţii”, a spus Orest Onofrei. El a subliniat că în timp ce PSD le oferă românilor programele „sărăcie contra voturi” şi „umilinţă contra sărăcie”, alternativa pe care PDL le-o propune cetăţenilor din România cu ajutorul Europei este „Demnitate în prosperitate”.

 

Onofrei: Europenii trebuie să fie recunoscători Moldovei pentru că poartă joben şi nu turban

Ca reprezentant al Regiunii de Nord-Est pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare, Orest Onofrei a precizat că Europa trebuie să-i fie recunoscătoare Moldovei. „Dacă europenii poartă joben şi nu turban este şi datorită marelui voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel pe care Papa Sixt al VI-lea l-a numit <atlet al creştinătăţii>. Şi dacă Europa abia după 500 de ani îi este recunoscătoare lui Ştefan cel Mare, noi suntem datori ca prin Parlamentul European să aducem Europa în fiecare casă. Cu alte cuvinte, suntem datori să aducem prosperitate în fiecare casă”, a declarat Onofrei.

El a subliniat faptul că prosperitatea este singura armă prin care PSD poate fi înfrânt în alegeri. După discursul lui Orest Onofrei, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti a urcat bine cunoscuta interpretă de muzică populară din Suceava Sofia Vicoveanca.

 

Flutur: Este o onoare să avem un candidat din Suceava

La rândul său, liderul democrat-liberalilor suceveni şi secretar general al PDL, Gheorghe Flutur, a spus că pentru judeţul Suceava este o onoare să aibă un reprezentant pe un loc eligibil pe lista PDL pentru Parlamentul European. Flutur a apreciat faptul că la lansarea candidaţilor de la Bucureşti, PDL Suceava a fost reprezentat de o delegaţie numeroasă, formată din primari, consilieri locali şi judeţeni. 

„Toţi cei prezenţi la acest eveniment au văzut forţa Sucevei şi au trăit emoţiile alături de ciocârlia Bucovinei, Sofia Vicoveanca, ce i-a încântat cu <Bucovina, mândră floare>”, a spus liderul PDL Suceava. El i-a îndemnat pe democrat-liberali ca odată întorşi acasă să nu ţină cont de „sondajele răutăcioase plătite de adversarii politici”. „Membrii PDL trebuie să se uite în primul rând la capacitatea uriaşă de mobilizare a partidului nostru şi să explice românilor cel puţin trei lucruri. În primul rând, trebuie să le explice alegătorilor că PDL a dus în 2007 România în Uniunea Europeană, prin miniştri săi, Vasile Blaga, Monica Macovei, Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi eu. Aceştia suntem cei care am şters steguleţele roşii pentru ca România să intre în Uniunea Europeană. Iar de doi ani PSD face eforturi să ne scoată din UE prin modul cum atacă statul de drept. În al doilea rând, PDL a trecut România prin criză asumându-şi responsabilităţi, iar PSD a stat la cotitură, a profitat de criză, a promis lapte şi miere, şi în schimb a introdus 35 de impozite şi taxe pe spatele românilor. Şi nu în ultimul rând, PDL are cea mai bună echipă la europarlamentare, oameni profesionişti, proeuropeni, în timp ce PSD şi PNL au oameni care prin declaraţiile lor au fost antieuropeni înverşunaţi”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că un rezultat bun al PDL la alegerile europarlamentare îi îndreptăţeşte pe democrat-liberali să unifice dreapta politică românească în jurul PDL şi să facă un proiect „pe care nici PNL să nu-l poată refuza”. Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a spus că la lansarea candidaţilor PDL a trăit un moment istoric. „Eu ca bucovinean am putut să văd cum Partidul Popular European uneşte un partid popular din dreapta Prutului, cu unul din stânga Prutului, având în vedere că la lansarea candidaţilor PDL a fost prezent şi Vlad Filat. Am trăit un sentiment de bucurie, pentru că suntem membri în această familie populară europeană, şi asta îmi dă speranţa că ne vom întâlni la un moment dat şi cu Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei a propus la lansarea candidaţilor PDL pentru Parlamentul European programul „Prosperitate în fiecare casă”.
 Vizualizări articol: 1954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Onofrei a propus la lansarea candidaţilor PDL pentru Parlamentul European programul „Prosperitate în fiecare casă”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine! trimis de
(31 mar 2014, 17:56:25
Da, "prosperitate in fiecare casa" de PDL-ist sau de PD-ist ca L l-au halit de mult! Onofrei sa mai munceasca pentru bani ca prea s-a invatat sa traiasca pe banii nostrii si sa nu faca nimic pentru comunitate ci numai sa faca aranjamente pentru binele personal si al familiei extinse!
2.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2014, 00:11:07
a dormit de 1000 euro pe luna in Casa Poporului,timp de 4 ani iar acum vrea sa doarma pe 8000 - 10000 euro in P.E. ce ar putea spune acest individ in PE daca nu a avut nimic de spus in parlamentul tarii sale ?????????????????????? daca ar ajunge acolo ne-ar face de ras mai ceva ca Luhan.....norocul Romaniei ca este abia pe locul 6...............eligibil in mintea lor,ha,ha,ha,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei