Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2014 - Anul XIX, nr. 73 (5582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furturi

Hoţii din apartamente şi un fals angajat E.ON au mai făcut trei victime în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia municipiului Suceava a înregistrat la finele săptămânii trecute încă trei fapte de furt din apartamente, cu moduri de operare diferite. Cert este că hoţii din apartamente s-au înmulţit în luna martie, când cel puţin două grupuri de hoţi au furat din apartamentele sucevenilor. Este vorba pe de o parte de hoţi care folosesc un dispozitiv cu care deschid yalele de la uşi, iar pe de altă parte de cei care pur şi simplu încearcă uşile, iar dacă acestea nu sunt încuiate, pătrund în interior. O categorie aparte este cea a indivizilor care caută bătrâni singuri şi, sub diferite pretexte, le pătrund în casă şi le fură banii sau alte bunuri de valoare.

 

Apartament de la parter, spart prin forţarea geamului de la bucătărie 

Într-un prim caz, vinerea trecută, în jurul orei 9.30, o femeie în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliţia că în noaptea de 27 spre 28 martie persoane necunoscute i-au intrat în casă şi au furat o poşetă în care avea în jur de 1.300 de lei şi alte bunuri.

Judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au constatat că hoţii au pătruns în apartamentul de la parter, situat pe strada Corneliu Coposu, în cartierul Obcini, forţând geamul de la bucătărie. În apartament nu s-a aflat nimeni în noaptea respectivă.

 

Economiile unei bătrâne de 92 de ani, furate de băiatul „de la gaze”

Tot vineri dimineaţă, un fals angajat E.ON Gaz a furat aproape 6.000 de lei din casa unei bătrâne în vârstă de 92 de ani. Bătrâna locuieşte singură într-un apartament şi este bolnavă, deplasându-se cu greutate, cu ajutorul unui cadru metalic. Poliţia informează că vineri dimineaţă, în jurul orei 9.00, la uşa bătrânei a bătut un individ necunoscut, care s-a recomandat angajat „de la Gaze” şi i-a solicitat 96 de lei, în contul unei inventate revizii efectuate anterior. Bătrâna l-a primit în locuinţă pe individ şi, rezultă din anchetă, s-a deplasat în sufragerie, unde, de sub o pernă, a scos o borsetă cu bani. I-a dat individului 100 de lei, moment în care necunoscutul a alarmat-o pe bătrână că îi curge apă din baie. Profitând de starea în care se afla bătrâna şi de faptul că aceasta s-a dus în baie, individul a luat toţi banii din borseta din sufragerie şi a fugit. În total, precizează poliţia, hoţul a furat 5.800 de lei.

 

Hoţul a furat poşeta de pe hol, profitând de uşa descuiată

Un al treilea furt s-a petrecut sâmbătă dimineaţă. O femeie în vârstă de 60 de ani, care locuieşte într-un bloc de pe strada Gavril Tudoraş, în cartierul Obcini, a relatat că din poşeta pe care o avea în holul locuinţei i s-au furat 230 de lei, plus alte bunuri, prejudiciul total fiind de 500 de lei. Din ancheta poliţiei rezultă că soţul femeii a dus gunoiul la tomberon, iar la revenire nu a mai asigurat uşa de acces. În intervalul orar 9.00-11.00, cineva a intrat în hol şi a furat poşeta aflată pe cuier. Furturi cu acest mod de operare au mai fost înregistrate în municipiul Suceava şi recent şi în Fălticeni. Hoţii de acest gen, de regulă minori, merg pe la uşile apartamentelor sub pretextul cerşitului şi, dacă nu li se dă drumul la uşă, apasă pe clanţe. Dacă uşa nu este încuiată pătrund în interior şi fură bunurile de valoare pe care le văd în holurile locuinţelor, unde de multe ori sunt lăsate poşete, telefoane sau portofele.

Pe de altă parte, reamintim că în ultimele săptămâni şase apartamente din Suceava şi patru din Fălticeni au fost sparte de hoţii care se folosesc de un dispozitiv care deschide yalele de la uşi, fără a lăsa urme de forţare.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe suceveni să îşi asigure uşile de la locuinţe cât mai temeinic şi să evită să spună când pleacă de acasă şi dacă deţin bunuri de valoare în interior. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii din apartamente şi un fals angajat E.ON au mai făcut trei victime în Suceava.
 Vizualizări articol: 3023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoţii din apartamente şi un fals angajat E.ON au mai făcut trei victime în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei