Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2014 - Anul XIX, nr. 73 (5582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Poliţist de frontieră acuzat că a luat la pumni şoferul unei autoutilitare cu modificări specifice contrabandei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care se afla la volanul unei autoutilitare, a reclamat că a fost lovit de un agent de poliţie de frontieră, după ce a fost oprit în trafic de un echipaj format din patru poliţişti. Incidentul de la care a plecat presupusa agresiune s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 10.00, pe DN 2H, pe raza comunei Horodnic de Jos, în zona abatorului Killer.

Tânărul spune că a fost agresat doar de unul dintre agenţi şi s-a internat la Spitalul Judeţean Suceava, pe secţia Neurochirurgie. Autoutilitara pe care acesta o conducea avea un locaş disimulat, de genul celor care se folosesc pentru contrabandă.

 

Cum susţine tânărul că s-a petrecut agresiunea

Ce se ştie cert este că tânărul de 26 de ani, Răducu Breabăn, conducea o autoutilitară Mercedes, înmatriculată în Spania, şi se afla în maşină împreună cu un amic, Ionuţ Baciu, din Vicovu de Sus. Breabăn a declarat că a împrumutat maşina de la un prieten din Vicov, pentru a se deplasa la Botoşani, de unde voia să cumpere scânduri pentru o construcţie. Pe DN 2H, la Horodnic, el a fost tras pe dreapta de cei patru poliţişti care se deplasau cu un autoturism neinscripţionat. 

„Nici măcar <Bună ziua> nu mi-au spus şi mi-au cerut documentele maşinii, iar unul dintre ei mi-a spus să deschid autoutilitara pentru control pe un ton foarte agresiv, ameninţând că în caz contrar îmi f... una. Am întrebat de ce să îmi f... una şi atunci unul dintre agenţi a început să mă lovească în cap”, a declarat Răducu Breabăn. Agentul acuzat de agresiune se numeşte Gabriel Rusu. Tânărul susţine că a aflat ulterior cum îl cheamă, poliţiştul legitimându-se abia după ce mai multe rude de-ale sale au ajuns la faţa locului.

 

Tânărul are leziuni vizibile în zona ochiului stâng

Tânărul a sunat la 112 şi a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi. Aici nu a petrecut foarte mult timp, ulterior prezentându-se la Spitalul Judeţean Suceava, unde a rămas internat. Acesta are o leziune vizibilă în zona ochiului stâng, care nu pare la prima vedere foarte gravă.

„Am avut în trecut o semipareză facială, iar din cauza acestor lovituri mă simt foarte rău, ameţesc şi am tulburări de vedere. M-am internat la Spitalul Suceava pentru a face investigaţii complexe, la computerul tomograf”, a mai declarat Breabăn. Acesta a declarat că îşi va scoate certificat medico-legal chiar astăzi şi a apelat la un avocat, fiind hotărât să îşi caute dreptatea. Plângerea sa penală a fost înregistrată la Secţia de Poliţie Rurală Marginea.

 

Autoutilitara avea modificări specifice contrabandei, însă în interior nu au fost găsite ţigări

Comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, a declarat că echipajul de control se afla sâmbătă dimineaţă într-o misiune specifică, iar autoutilitara Mercedes era vizată de acţiune, existând suspiciuni că este folosită la contrabanda cu ţigări.

„În autoutilitară a fost identificat un locaş special amenajat pentru disimulare”, a declarat comisarul-şef. El a precizat că proprietarul din acte al maşinii a declarat că nu are cunoştinţă despre modificarea adusă autoutilitarei.

Răducu Breabăn a recunoscut că autoutilitara are un „perete fals”, însă a precizat că, atâta timp cât nu a fost găsit nici un pachet de ţigări, poliţia nu-l poate acuza de contrabandă.

„Nu e obligatoriu ca acel loc să fie amenajat pentru contrabandă”, a mai spus tânărul.

Referitor la acuzaţiile de agresiune, oficialul poliţiei de frontieră a precizat că se aşteaptă rezultatele anchetei penale. 

„În urma anchetei, dacă se vor dovedi acuzaţiile, faţă de lucrătorul de poliţie se vor lua măsurile legale care se impun. Varianta colegilor noştri este total diferită faţă de plângerea persoanei respective, însă nu dorim să ne pronunţăm, aşteptăm rezultatele anchetei”, a declarat comisarul-şef. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist de frontieră acuzat că a luat la pumni şoferul unei autoutilitare cu modificări specifice contrabandei.
 Vizualizări articol: 3939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Poliţist de frontieră acuzat că a luat la pumni şoferul unei autoutilitare cu modificări specifice contrabandei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei