Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2014 - Anul XIX, nr. 71 (5580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Electoratul român trebuie declarat incompatibil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Electoratul român trebuie, zic eu, suspendat din drepturi. E singurul care a încălcat tot. Iată câteva exerciții demonstrative.

Nu e adevărat, zic eu, că EBA a fost aleasă prin șmecherii. Nu ea e vinovată. Actorul Diaconu nu a fost suspendat de ANI.  Monica Macovei n-a fost pusă unde e ce e de Traian Băsescu. Europarlamentarii nu se bat pentru acele amărâte câștiguri de 15 mii euro lunar, ci pentru mari și europene idei. Nevestele lui Ponta și Antonescu nu-s acolo, prin repetiție, fiindcă le-ar fi bine departe de casă. Nu, toți și toate sunt acolo, inclusiv Tokes, din iubire de România. Toți și toate sunt acolo grație electoratului român. Cine este electoratul român, cel care face și desface? Sunt eu, ești tu, suntem noi. Mi se pare imbecilă întrebarea legată de prezența Elenei Băsescu la Bruxelles prin șmecheriile ălui bătrân. Electoratul e marele farsor. Cei 100.000 sau 200.000 sunt indivizi reali. Că au primit pungi cu mălai sau o găleată, că au votat fiindcă i-a amenințat sau rugat primarul, nu contează. Ei, cetățenii, aici are dreptate EBA, au trimis-o la Bruxelles. Că este analfabetă, că este agramată, că e școlită în bar și licențiată în discotecă, e altă socoteală. Că electoratul, ăla cumpărat sau păcălit, a votat-o, e semnul sublim și suprem al unei vocații a libertății. Votăm imbecili fiindcă așa vor mușchii noștri.

Se bat pentru reprezentarea României în inima Europei, glorii, dar și moluște și escroci. Au fost acolo și sunt încă, nebuni, analfabeți, glorii ale barului, pile, câteva persoane rezonabile. Niciunul sau aproape niciunul nu povestește de ce vrea să reprezinte România! Cel mai nou combatant, actorul Mircea Diaconu, vrea să fie acolo de-al naibii, fiindcă nu-l lasă ANI și, mai nou, partidul lui. Cu ce proiect? Încă nu s-a gândit. Monica Macovei a mers acolo măcar cu o țintă precisă – să apere regimul Băsescu și să facă România de rahat. A izbutit. EBA a mers să se facă de tot râsul, dar la ea nu contează. Cine-i vinovat pentru cea mai jalnică reprezentare a țării mele acolo unde ne-am legitimat prin Iorga, Titulescu și alții de talia lor? E vinovat Băsescu că-și adoră analfabeta? Nu. Vinovat e electoratul român. El a semnat, în toate cazurile și împrejurările. Mituit sau convins prin manipulare, șmecherit cu palavre sau cumpărat pe nimic, electoratul român e răspunzător pentru toate.

De câteva zile ne batem pentru cine ne va reprezenta în marele, giganticul Parlament European! Polemicile sunt, toate, paralele valorii și țintei pe care și-o propune ăla de se duce să fie țara mea, vocea țării mele, mintea țării mele, sufletul ei. Toți sau aproape toți se duc acolo de fapt să pape o glorie bățoasă și 15.000 de euro pe lună. EBA, care nu-i în stare să silabisească texte scrise de consilieri și se uită ca gâsca în literatură în clipa când ăia din sală bat din picioare că bate câmpii, încurcând sala, epoca și subiectul, e fiica lui tată-său.Ce ne facem cu ceilalți? Ce votăm? De ce-i votăm? Sunt ei mințile luminate, strălucite ale patriei, sufletul ei, cei care ne reașează pe hartă fiindcă prea mulți spun că România are capitala la Budapesta și ne încurcă pe planetă?

Electoratul, înțeleg, a votat deja. EBA declară că 200.000 de români au retrimis-o la Bruxelles și nu minte. Numai că acum nu mai vrea, s-a răsucit pe toace, din motive de strategie dictată de babacu. Știu și eu un primar PDL care are deja câteva sute de iscălituri pe o listă PMP pentru academiciana barurilor. Cum i-a convins să iscălească nu mă interesează. Ei sunt cetățeni reali și au semnat în cunoștință de cauză. Acum încearcă probabil o durere la lingurică aflând că EBA nu-i mai reprezintă. Sau habar nu au pentru ce au semnat!

ANI, dacă e o instituție corectă, așa cum se pretinde, trebuie să declare incompatibil electoratul român. Sunt câteva argumente de gravă incompatibilitate cu statutul de alegător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Electoratul român trebuie declarat incompatibil.
 Vizualizări articol: 3409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Electoratul român trebuie declarat incompatibil3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Deja a fost... trimis de
(29 mar 2014, 14:43:33
declarat incompatibil. Electoratul, adică. În 2012, n-a spus Ponta că "da, e adevărat, e votul poporului, dar..."? Să încerce cineva să lupte pentru propriile sale drepturi (a se vedea cazul Pungeşti) şi imediat jandarmeria te declară "incompatibil" cu "dimocraţia" bastoanelor. "Toţi şi toate se află acolo graţie electoratului român". Tokes se află acolo graţie electoratului român? De Monica Macovei nu-mi aduc aminte să fi candidat undeva, deci de ce "electoratul"? Confundaţi mafia p.s.d. cu electoratul, domnule? Sau, a f.s.n. (că pe vremuri, f.s.n. se chema). Sunt de acord că Mircea Diaconu nu e un politician strălucit. Neinspirată a fost şi alegerea lui, un partid complet antinaţionaL Dar este un om de cultura. Cine să ne reprezinte în u.e.? Minerii? Gelu Voican Voiculescu? Dan Iosif? Cătălin Ivan? De Mircea Diaconu poate s-a mai auzit prin Europa, ţinând cont că a luat şi-un premiu, nu mai ştiu unde. Slab politician, e adevărat. Dar, Cătălin Ivan? Ce imagine a ţării avem cu oameni ca el? Nu trebuie să trimitem cei mai buni oameni acolo, pentru imagine, dacă tot primesc ei 15 mii de euro?
PS. Electorat "incompatibil". Buletine biometrice, de la 1 aprilie. În curând, micro-cipul lui Barack Obama. Sunteţi mulţumit acum? Jos drepturile civile, numai "băieţii deştepţi" să le aibă...
2.   Nici n-am observat... trimis de
(29 mar 2014, 15:19:22
Chiar n-am citit cu atenţie. Electoratul "incompatibil", asta nu era cumva o teză a domnului Băsescu? Parcă el spunea ceva de genul ăsta. Până la urmă, p.s.d. s-a întors la matcă? Se reface f.s.n.-ul probabil... "Coabitarea" n-a fost chiar degeaba. Vreau să vă anunţ că lupta "anti-băsistă" îşi pierde rostul, dacă tocmai elementul principal dispare: dreptul "prostimii". Şi atunci pentru ce îl mai criticăm? "Ciocoii vechi şi noi"? Iar ăştia noi sunt mai răi decât ăia vechi? De unde o fi ştiut autorul (Nicolae Filimon, parcă) despre "poli_tichia de mărgăritar" a zilelor noastre? Prietenii lui Victor Ponta ştiu de ce.
3.   Incompatibilitate trimis de
(29 mar 2014, 15:37:06
Am mai descoperit o "incompatibilitate" a electoratului român. Apăi, din vremuri străvechi, electoratul frate cu românul a tot fost "incompatibil". Euro-parlamentare, aşa-s alegerile astea? Nu puteaţi să precizaţi în acest articol şi data la care s-a ţinut referendumul de intrare în u.e.? Înainte de alegeri "15 mii de euro"-parlamentare trebuiau olecuţică de alegeri dintr-astealalte, pentru "prostime", adică: vrem să cedăm suveranitatea, atât cât o mai avem? Vrem, noi singuri, să ne distrugem industria, în nădejdea că "ne-a da u.e., că-s buni la inimă"? N-am auzit de-un asemenea referendum. Ciudat. Îl criticăm pe Băsescu, dar îi preluăm tezele, "facem totul" ca să le punem în practică. Ce deosebire e între "noi" şi Băsescu? Spre deosebire de el, "nouă, pesediştilor, încă nu ni s-a umplut basculanta cu care furăm". De aceea, ştiţi, altfel, noi suntem oameni "buni", "austeritatea nu este bună", mamăă, da' ce basculantă imensă avem, nu ştiu cum o s-o umplem de la calicii ăştia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei