Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2014 - Anul XIX, nr. 73 (5582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Traian Băsescu, doctor în Putinologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În linii mari, istoria legată de marele „prieten” de la Răsărit ne-o cunoaştem. Aprigul nostru domnitor Ştefan cel Mare a lăsat cu limbă de moarte să nu fie închinată ţara ruşilor, după moartea sa. „Decât prieten cu rusul, mai bine slugă la turci”, s-a exprimat el, ca un mare voievod al cuvintelor.

Poziţia mareşalului Ion Antonescu este şi ea ştiută. Pericolul bolşevic, venit de peste Prut, era considerat drept principala ameninţare la adresa securităţii ţării. S-a văzut după război câtă dreptate a avut.

Pe Gheorghe Gheorgiu-Dej se pare că tot ruşii l-au suprimat, într-un mod ingenios, introducându-i o ciozvârtă de metal radioactiv în cameră. Urmaşul lui Dej, Nicolae Ceauşescu, nu are nici el amintiri prea frumoase legate de ruşi.

Despre Putin cel de azi vorbeşte elocvent politica sa internă şi modul în care îşi tratează adversarii. Democraţa e o noţiune care nu există în viziune sa despre modul de funcţionare a Rusiei.

Suprimarea lui Alexander Litvinenko - fost ofiţer KGB şi FSB, dar devenit ulterior agent britanic de informaţii - spune destule. Omul s-a trezit cu poloniu turnat pe neve în ceai şi a ajuns cum îl puteţi vedea în fotografiile de pe net, de dinaintea morţii. Îţi faci cruce, şi dacă eşti creştin, şi dacă eşti musulman.

Alt contestatar, Mişu Hodorkovski, s-a ales doar cu zece ani de puşcărie, pentru că a îndrăznit să-l înfrunte pe Putin. Unii, cu mai puţină notorietate ca el, şi-au plătit cu viaţa cutezanţa.

Ce vreau să spun cu această lungă introducere? Că ruşii nu trebuie niciodată subestimaţi în materie de crime. Liderii lor nu trebuie priviţi ca nişte parteneri de dialog, ci ca nişte oameni bolnavi din punctul de vedere mintal, pe care nu poţi pune bază. Cazurile acestora ţin exclusiv de resortul psihiatrilor.

Iar în acest context, poziţia lui Băsescu de a semnaliza pericolul nu trebuie ironizată. Oricât de discutabil ar fi Băsescu, în materie de Putin se arată atâta de competent, că parcă nici n-ar gândi cu mintea lui.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu, doctor în Putinologie.
 Vizualizări articol: 2323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 9 voturi
Traian Băsescu, doctor în Putinologie4.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei