Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Marius Ursaciuc, Alexandru Băişanu şi Adrian Popoiu vor candida pentru şefia PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL vor candida primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, actualul lider al filialei, deputatul Alexandru Băişanu, şi primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu. Alegerile în cadrul organizaţiei judeţene vor avea loc sâmbătă, în sala mare a casei de Cultură Suceava, viitoarea conducere a filialei urmând să fie aleasă de aproape o mie de delegaţi. Liberalii suceveni care au dorit să candideze pentru una dintre funcţiile de conducere de la nivelul filialei judeţene au putut să-şi depună candidaturile până ieri, la ora 10:00. Procesul de înregistrare a candidaturilor nu a fost lipsit de scandaluri, unii dintre cei care doreau să fie înregistraţi la secretariatul PNL Suceava acuzând faptul că au constatat că nu mai sunt membri ai acestui partid. Este şi cazul omului de afaceri Philip Rozopol, fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava. Philip Rozopol a declarat că şi-a depus candidatura pentru şefia filialei de judeţene, însă în momentul în care a vrut să înregistreze cererea a fost informat că nu mai este membru al PNL.

„Singurul lucru jignitor este că nu mai sunt membru de partid. Şi nu există nici un document în acest sens. O secretară, care mi-a fost şi mie secretară când am fost preşedinte, a hotărât că nu sunt membru de partid”, a declarat ieri Philip Rozopol. El a spus că a considerat că este oportun să reintre în viaţa politică prin depunerea candidaturii pentru şefia PNL Suceava.

„Am considerat că este oportun, având în vedere că se spune că sunt nişte alegeri la care poate candida orice membru al PNL. Şi m-am bazat şi pe electoratul care probabil în această situaţie şi-ar dori o schimbare. Spre stupoarea mea am aflat că nu mai sunt membru al PNL. Nu pot să fac nici un comentariu”, a ţinut să mai precizeze Rozopol. Fostul lider al PNL Suceava a declarat că, potrivit statutului, trebuia să primească o notificare din partea PNL Suceava, cu cinci zile înainte de a fi exclus din partid, însă un astfel de document nu există.

Trebuie spus că în cele din urmă, secretariatul PNL Suceava a respins cererea lui Philip Rozopol de a candida pentru şefia PNL Suceava.

 

Marius Ursaciuc:  Am aflat cu mirare că sediile PNL din unele localităţi s-au privatizat

De remarcat faptul că la depunerea candidaturilor pentru funcţiile de conducere din PNL Suceava nu a fost permis accesul presei. Interdicţia a fost anunţată chiar de către actualul lider al liberalilor suceveni, care nu a permis accesul unui cameraman pentru a filma modul în care se derulează procesul de depunere a candidaturilor. De altfel, această problemă a fost remarcată şi de primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care a precizat că în ultima perioadă a constatat că sediile PNL din judeţ au fost privatizate.

„Suntem la finalul unei campanii. Am aflat părerile oamenilor şi, împreună cu ei, am realizat un program care să îndeplinească dorinţele de mai bine şi de performanţă a întregului judeţ. Din nefericire, am aflat şi lucrurile mai puţin bune. Am aflat cu mirare că sediile PNL din unele localităţi s-au privatizat şi, din acest motiv, de multe ori am avut nevoie să comunicăm cu presa afară”, a spus Ursaciuc în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului PNL Suceava.

El a adăugat că actualul lider al PNL, deputatul Alexandru Băişanu, îşi doreşte să fie ales din nou în funcţia de preşedinte, însă doar dacă va candida singur. Marius Ursaciuc a spus că au existat foarte multe probleme la depunerea candidaturilor, în sensul că unii liberali care doreau să candideze au constatat că nu mai sunt membri ai acestui partid.

„De exemplu, astăzi am aflat că domnul Romică Buta, care a fost delegat la ultimul congres naţional al PNL, nu poate să-şi depună candidatura pentru că a fost exclus din PNL, lucru ce i s-a comunicat abia miercuri. Mi-am depus candidatura numai la preşedinţia filialei PNL. De ce? Pentru că am fost membru în Biroul Judeţean şi mă delimitez clar prin această candidatură  de modul în care se face politică în ultima vreme”, a spus Marius Ursaciuc după ce şi-a înregistrat candidatura pentru preşedinţia PNL Suceava.

 

Popoiu: Vrem să ne delimităm de modul de a face politică a domnului Băişanu

Intrat în cursa pentru preşedinţia PNL Suceava pe ultima sută de metri, primarul oraşulu Siret, Adrian Popoiu, a declarat că a luat această decizie deoarece vrea să se delimiteze de modul în care face politică actualul lider al liberalilor suceveni. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă susţinute în faţa sediului PNL Suceava, Adrian Popoiu a spus că „este păcat că stăm afară, iar cealaltă grupare stă înăuntru. Nu mi se pare foarte normal acest lucru. Se pare că sediile PNL au fost privatizate. Ca să ne delimităm de modul de a face politică a domnului preşedinte Băişanu am considerat că ar fi bine să fie un candidat la preşedinţie, de rezervă. Acela sunt eu”. Popoiu a precizat că nu a avut probleme cu înscrierea candidaturii şi nici în privinţa calităţii de membru de partid, el amintind că s-a înscris în PNL în anul 1997. De remarcat este faptul că Adrian Popoiu este unul dintre susţinătorii lui Marius Ursaciuc pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marius Ursaciuc, Alexandru Băişanu şi Adrian Popoiu vor candida pentru şefia PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.53/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 17 voturi
Marius Ursaciuc, Alexandru Băişanu şi Adrian Popoiu vor candida pentru şefia PNL Suceava4.5517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Liberalismul...,in Romania? Da de unde? trimis de
( 4 oct 2013, 16:16:27
De Flutur mi s-a facut greata,
Cu voi ma tem ca dau din nou la rata!...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei