Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Politic

Liderii naţionali ai Partidului Mişcarea Populară au fost prezenţi la inaugurarea sediului formaţiunii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii naţionali ai Partidului Mişcarea Populară au participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea sediului organizaţiei judeţene Suceava a acestei formaţiuni politice, situat pe Mărăşeşti, vizavi de Catedrala Ortodoxă. Alături de coordonatorul filialei judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, la inaugurarea sediului au fost prezenţi liderul partidului, Eugen Tomac, vicepreşedintele Theodor Baconschi, deputatul de Bacău Valerian Vreme şi coordonatoul organizaţiei din Botoşani, Mihai Ţibuleac.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a ţinut să aprecieze faptul că membrii acestui partid au reuşit să se organizeze extrem de bine în ultimele două luni, reuşind să deschidă un sediu al filialei judeţene şi să atragă un număr important de membri.

„Este o bucurie deosebită să fiu din nou prezent la Suceava. Am fost în urmă cu aproape două luni şi iată că ne reîntâlnim din nou, şi acum sunt şi mai convins că drumul pe care l-am ales este cel corect. Asta deoarece România merge pe zi ce trece într-o direcţie greşită. Şi observăm că decizia noastră de a ne constitui un alt fel de partid corespunde cu aşteptările oamenilor”, a declarat Eugen Tomac.

El a subliniat că PMP este un partid care va deveni vocea celor care s-au săturat de demagogie şi de minciună. Tomac a arătat că îl bucură faptul că în ultimele două luni Partidul Mişcarea Populară a reuşit să aibă peste 55.000 de membri la nivel naţional, având organizaţii judeţene în întreaga ţară.

În ceea ce-l priveşte pe vicepreşedintele PMP, Theodor Baconschi, acesta şi-a început discursul precizând că, din punctul său de vedere, „Bucovina trebuie să fie fruntea naţiunii române”. Baconschi a arătat că acest partid îşi propune să contribuie alături de sucevenii oneşti la un proiect regional care să ridice cât mai repede standardele politicii locale.

„Am pornit la un drum greu, oarecum singuri împotriva sistemului creat de 23 de ani, care nu ne place. Acest sistem este reprezentat în mod hidos de majoritatea roşu-galbenă. Vrem să-i convingem  până în 2016 pe cât mai mulţi români că se poate crea o alternativă veritabilă. Avem nevoie de un alt capitol istoric. Tranziţia post-comunistă trebuie lăsată în urmă”, a spus Theodor Baconschi. El a arătat că, pentru a-şi atinge obiectivele propuse, liderii acestui partid fac un apel de „misionariat democratic” pentru a-i convinge pe români că trebuie să iasă din apatie. Theodor Baconschi a arătat că PMP este formaţiunea politică ce va da tonul unui nou capitol de istorie naţională.

 

Corneliu Popovici consideră că PMP Suceava va obţine un scor electoral peste media naţională a partidului

Tot în cadrul evenimentului de ieri, preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a subliniat faptul că la alegerile europarlamentare de anul viitor, această formaţiune politică va obţine în judeţul Suceava un scor electoral peste media obţinută de partid la nivel naţional. Corneliu Popovici a declarat că PMP Suceava are peste 400 de membri cu adeziune, amintind că în procesul de înregistrare a acestei formaţiuni politice, 1.850 de suceveni au semnat pentru susţinerea acestui demers. Popovici a declarat că PMP are organizaţii în patru municipii şi oraşe şi în aproape 40 de comune.

Prezent la inaugurarea sediului de pe Mărăşeşti, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Lucian Lungoci, care a ţinut să precizeze că această fundaţie a început să prindă contur, adăugând că „sunt bucuros că numărul membrilor este în creştere”. El a declarat că în cadrul fundaţiei se va organiza un centru de pregătire tehnică în domeniul administrativ şi politic, un forum de dezbatere pe probleme de administraţie locală şi tehnică politică, la care pot participa membrii şi simpatizanţii Fundaţiei Mişcarea Populară.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că după întâlnirea cu membrii de partid, liderii naţionali şi judeţeni ai Partidului Mişcarea Populară au participat la o întâlnire cu Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de monumentele istorice ale Arhiepiscopiei şi problemele pe care le au acestea, dar şi aspecte legate de posibilitatea rezolvării unor probleme sociale, în special pentru sprijinirea copiilor şi bătrânilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii naţionali ai Partidului Mişcarea Populară au fost prezenţi la inaugurarea sediului formaţiunii din Suceava.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Liderii naţionali ai Partidului Mişcarea Populară au fost prezenţi la inaugurarea sediului formaţiunii din Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei