Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Vineri, 4 Octombrie 2013 (17:44:00)

Fiul interlopului cunoscut ca Nuţu Cămătaru, Ion Nuţu Balint, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la 12 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este judecat pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un bărbat în localul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În şedinţa de vineri, instanţa l-a condamnat pe cel cunoscut drept Nuţulică la 11 ani cu executare pentru tentativă la omor calificat, privind fapta de înjunghiere, şi la patru ani şi şase luni, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În final, Tribunalul Bucureşti a contopit cele două pedepse şi a dispus ca fiul lui Nuţu Cămătaru să o execute pe cea mai grea, respectiv cea de 11 ani de închisoare, pe care a sporit-o cu un an, astfel că acesta va avea de executat 12 ani de detenţie.

"În baza art. 4 alin. 1) lit. b) şi art. 7 alin. 1) şi 2) din Legea 76/2008 dispune prelevarea, la eliberarea din penitenciar, a probelor biologice de la inculpatul Balint Ion Nuţu, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare. Ia act că pe numele inculpatului a fost emis de către Curtea de Apel Bucureşti mandatul de arestare preventivă nr. 29/U.P./20.12.2010, care nu a fost pus în executare", se mai arată în documentul prin care Ion Nuţu Balint a fost condamnat.

Alături de acesta, în dosar a fost condamnat Nicolae Florin Drăguşin, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat şi trei ani şi şase luni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedepsele au fost contopite, iar rezultanta de zece ani a fost sporită cu un an de către judecător, Drăguşin având de executat 11 ani de închisoare.

Judecătorii l-au condamnat şi pe George Apostol, la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru aceleaşi fapte, pe Monica Constantinescu la trei ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă, şi pe patronul localului, Ilie Viorel, zis Vivi, la patru ani şi şase luni, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Instanţa l-a achitat pe Corneliu Ştefan pentru instigare la mărturie mincinoasă, dar l-a condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru nedenunţarea unor infracţiuni.

Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă făcută de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi, în consecinţă, a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, a sumei de 2.104,41 lei, la care se adaugă dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei şi până la data plăţii efective, în parte acţiunea civilă făcută de partea civilă Marian Naca, şi a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale, a sumei de 10.000 de euro.

În octombrie 2011, procurorii bucureşteni i-au trimis în judecată pe fiul lui Nuţu Cămătaru, Ion Nuţu Balint, şi pe George Apostol, pentru tenativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în dosarul privind înjunghierea unui bărbat în restaurantul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Anchetatorii au stabilit că Ion Nuţu Balint şi George Apostol se aflau în 19 septembrie 2010 în restaurantul Million Dollars şi, împreună cu Nicolae Florin Drăguşin, au înjunghiat un bărbat, punându-i acestuia viaţa în pericol.

După finalizarea unei părţi a cercetărilor, procurorii i-au trimis în judecată pe Nicolae Florin Drăguşin, zis Silică, pentru tentativă de omor calificat, ultraj şi tulburarea ordinii publice, pe Viorel Ilie, zis Vivi, pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă, pe Corneliu Ştefan pentru favorizarea infractorului şi nedenunţarea unor infracţiuni şi pe Monica Constantinescu, zisă Mona, pentru mărturie mincinoasă.

Cercetările privindu-i pe Ion Nuţu Balint şi George Apostol s-au făcut într-un dosar separat de cel constituit iniţial, cauză în care au mai fost anchetaţi Cezar Marian Clichici, zis Sârmă, Florian Niţă, zis Riţi, Lenuţa, zisă Lili, Florin Stoian, zis Salam, pentru mărturie mincinoasă, precum şi Adrian Simionescu, pentru favorizarea infractorului.

După trimiterea în judecată a lui Balint şi Apostol, necesară din cauza stării de arest, procurorii continuă cercetările într-un al treilea dosar disjuns, faţă de Florin Stoian, Adrian Simionescu şi alte persoane, printre care bodyguarzi şi angajaţi ai localului.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie, în jurul orei 6.00, Marian Naca a fost înjunghiat cu un cuţit în toaleta pentru femei a restaurantului Million Dollars din Capitală, după ce anterior avusese un schimb de replici cu o persoană din anturajul lui Ion Nuţu Balint, zis Nuţulică. Naca lucrase ca bodyguard la acest restaurant până la începutul lui 2010 şi se afla în local pentru a se întâlni cu foşti colegi şi cu prieteni.

Potrivit anchetatorilor, Naca a stat la masă cu mai multe persoane, printre care Adi Minune, Florin Salam şi câteva femei. La o altă masă din restaurant, lângă scenă, se afla grupul din care făceau parte Ion Nuţu Balint, George Apostol, Nicolae Florin Drăguşin şi Monica Constantinescu. Aceasta din urma nu a stat în permanenţă la masa lui Nuţulică şi a mers şi la alte mese, între care şi masa lui Naca.

Potrivit anchetatorilor, între Naca, zis "Italianul", şi Nicolae Florin Drăguşin a avut loc o dispută verbală spontană, după ce aceştia s-au lovit accidental pe culoarul dintre mese. Anchetatorii susţin că Drăguşin i-a povestit incidentul lui Ion Nuţu Balint şi că, ulterior, în jurul orei 8.15-8.30, când Monica Constantinescu şi o altă femeie au mers la toaleta restaurantului, "Italianul" le-a însoţit, aici întâlnindu-se cu Ion Nuţu Balint, George Apostol şi Nicolae Florin Drăguşin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei