Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precauţie

Lungu nu are de gând să pună o recompensă pentru prinderea câinilor vagabonzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vânătoarea sălbatică de câini declanşată în alte oraşe din ţară, de recompensele financiare puse la bătaie de primării, nu se va întâmpla şi la Suceava.

Primarul Ion Lungu a declarat ieri că, deşi a avut numeroase solicitări în acest sens, nu are de gând să pună o recompensă pentru prinderea şi aducerea de câini vagabonzi.

„Am văzut că este o modă ca primăriile să anunţe că dau nu ştiu câţi bani pentru prinderea unui câine. Există riscul să ne trezim că plătim să ne fie aduşi câini din alte oraşe sau din comune. E greu de dovedit de unde provine acel câine pe care îl aduc. El îmi aduce câinii din Botoşani sau de la Fălticeni şi ia bani de la Primăria Suceava”, a spus ieri şeful municipalităţii sucevene, la discuţiile purtate cu firmele şi asociaţiile interesate de preluarea gestiunii câinilor comunitari.

Edilul sucevean a anunţat că îşi doreşte externalizarea activităţii de prindere şi întreţinere a câinilor fără stăpân, pentru că primăria nu are angajaţi suficienţi şi nici nu poate face angajări, dar şi pentru că sunt numeroase alte piedici legislative:

„Nu avem cabinet veterinar autorizat conform normelor europene, nu putem cumpăra medicamentele necesare, nici măcar tranchilizantele folosite la prinderea câinilor de pe străzi. De aceea vreau să intrăm într-un parteneriat cu cei care prestează astfel de activităţi, cu redevenţă 0 din partea celor cu care semnăm contractul şi cu un sprijin financiar de la primărie, pentru plata utilităţilor, a personalului şi a altor cheltuieli necesare”, a precizat edilul Sucevei.

Ion Lungu a explicat că se consultă cu toate asociaţiile şi firmele care prestează servicii veterinare, pentru a găsi cea mai bună soluţie de gestionare a fenomenului câinilor vagabonzi, fără „a cădea în capcana cheltuirii inutile a banului public”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu nu are de gând să pună o recompensă pentru prinderea câinilor vagabonzi.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lungu nu are de gând să pună o recompensă pentru prinderea câinilor vagabonzi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma ofer voluntar trimis de
( 4 oct 2013, 12:03:01
Promit ca ma ofer voluntar pentru prinderea cainilor gratis. nu cer nici un leu ,doar sa scap de cainii de langa bloc care imi sperie copiii
1.1  RE: Ma ofer voluntar trimis de
( 4 oct 2013, 12:04:51
ONG-urile astea ii adopta 1000/an
de cati ani avem nevoie sa fie stransi toti cainii? tinand cont ca acestia fac anual pe putin 5 pui. Nu se doreste cu nici un chip strangerea lor..cineva oase roade si spalare de bani
2.   Greu greu trimis de
( 4 oct 2013, 14:26:41
trebuie sa se intample o tragedie si la Suceava ca sa miste ceva pe aici , si e plin de pui ,copilu meu imi spune des ca a mai gasit niste pui de caini , si daca vezi niste caini multi si agresivi nici nai cui sa-i dai telefon sa vina sa-i prinda .
3.   La noi, nu-i ca la altii!?... trimis de
( 4 oct 2013, 14:58:38
Pe linga inteprinderi si strazile laturalnice, e plin de ciini in haite!

Câinii neaparat sa aiba stapâni, nu trebui lasati liberi pe strazi!

In sate cu oameni gospodari, daca mergi, nu vei gasi câini nelegati! Oamenii sunt cu mult bun simt, stiu ca in haite sunt un pericol, au rusine si nu-i lasa liberi, mai ales ziua. Sunt tinuti deobicei legati, ori lasati liberi prin curte, dar… nu au cum sa iasa si sa atace oamenii pe drum.

De ce in oras trebuie sa fie brambureala, mirlanie ca doar f. multi dintre noi si-au lasat nu demult opincile la bariera!

Progeniturile care si ele iubesc animalele, de ce nu sunt educate de parintii lor, ca sa-si tina animalutele in casa si nu lasate libere prin fata blocurilor, formându-se haite periculoase…ca sa nu mai spun de mizeria lasata de acestia pe alei si prin parcuri.

In strainatate amenda este de 35 euro.
Pentru a o evita stapinii au la ei manusi, pungi si tot ce le trebuie pentru a nu lasa mizerie

De ce la noi nu este educatie, desi admiram mult ce fac altii?!
4.   Lungule? trimis de
( 4 oct 2013, 16:16:25
cum? sa puna recompensa, dor n-o fi dus ,ca doar nu'i ajunge cei 10 ani de primar ,ii mai trebuie citiva de ros osu (ingropat orasu in mizerie si haos total) doar el e sefuuuuuu .......... .
5.   "gargara in tendinte" trimis de
( 4 oct 2013, 21:04:43
O vorba de duh zice ca "toti e smecheri pana e loviti". Santem noi "baiezti prietenosi" pe muntele bunului simt dar parca le-as da o bastarca lu astia cu "vrajeala asta batrana si obosita din primarie "
6.   Ham ham trimis de
( 5 oct 2013, 16:32:55
ham ham

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei