Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 125 (5332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Alegerile din PNL Suceava au fost amânate în urma unor nereguli constatate de conducerea partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea centrală a PNL a decis amânarea alegerilor în cadrul Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL. Iniţial, liderul liberalilor suceveni, Alexandru Baişanu, a anunţat că alegerile ar urma să aibă loc în data de 8 iunie 2013. Modul în care Băişanu a acţionat pentru a organiza alegerile de această dată i-a nemulţumit pe zeci de liberali, primari, deputaţi şi membri din conducerea judeţeană a organizaţiei. Nemulţumiţii din PNL Suceava au trimis o contestaţie la conducerea centrală a PNL, prin care reclamă faptul că Alexandru Băişanu nu a respectat statutul atunci când a decis să organizeze alegerile la Suceava. În urma acestei contestaţii, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a trimis în data de 28 mai 2013 o adresă către filiala Suceava a PNL din care îl informează pe Alexandru Băişanu de amânarea conferinţei de alegeri din organizaţia judeţeană.

În adresă se precizează: „Am hotărât amânarea conferinţei teritoriale PNL Suceava, în conformitate cu atribuţiile prevăzute de statutul PNL şi regulamentul de aplicare al statutului. Menţionez că această decizie a fost luată în urma sesizărilor primite din filiala dumneavoastră şi nerespectarea art. 19, alin. 2 din regulamentul de aplicare al statutului PNL, prin care trebuia să-mi trimiteţi norma de reprezentare stabilită de biroul permanent teritorial al PNL Suceava. Având în vedere obligativitatea respectării regulamentului de aplicare al statutului, precum şi prevederile art. 22, alin. 3, prin care secretarul general PNL poate amâna desfăşurarea conferinţei teritoriale dacă constată nerespectarea prevederilor regulamentului, am luat această decizie.”

 

Alexandru Băişanu susţine că nu există nici o adresă de la Bucureşti prin care se anunţă amânarea alegerilor

În adresa pe care Eduard Hellvig a trimis-o către PNL Suceava se mai precizează că pentru o organizare conformă şi statutară a conferinţei de alegeri din filiala suceveană a dispus crearea unei echipe de regularitate şi audit, care se va deplasa la Suceava în perioada următoare. Data alegerilor din PNL Suceava urmează să fie stabilită de Biroul Politic Naţional al PNL în prima şedinţă.

Interesant este faptul că liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, nu ştie nimic despre existenţa acestei adrese semnate de Eduard Hellvig, în care se anunţă amânarea alegerilor din filiala suceveană. Contactat telefonic încă de vineri seară, Alexandru Băişanu a spus că alegerile nu au fost amânate, precizând doar că la Suceava ar urma să vină o echipă de control de la nivel central, care să verifice modul în care au fost pregătire alegerile la Suceava.

Alexandru Băişanu şi-a menţinut punctul de vedere şi în cursul zilei de sâmbătă, 1 iunie, el declarând că alegerile vor avea loc la termenul anunţat, de 8 iunie 2013, şi că nu există nici o adresă venită din partea secretariatului general al PNL prin care să se anunţe amânarea.

 

Tot mai mulţi liberali suceveni îl contestă pe Alexandru Băişanu

Amânarea alegerilor pentru stabilirea unei noi conduceri judeţene a PNL Suceava are loc în contextul în care tot mai mulţi liberali contestă modul în care deputatul Alexandru Băişanu conduce filiala suceveană a PNL, lucru demonstrat şi de numărul mare de semnatari ai contestaţiei trimise la conducerea PNL.

Picătura care a umplut paharul a fost tocmai anunţul făcut de Alexandru Băişanu la mijlocul săptămânii trecute cu privire la data la care vor fi organizate alegerile în Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL. La momentul respectiv, Băişanu a anunţat că aceste alegeri vor avea loc pe data de 8 iunie, însă marea majoritate a liberalilor din judeţul Suceava au aflat din presă despre acest lucru.

Surpriza pentru mai mulţi liberali care se află în conducerea judeţeană a PNL Suceava a fost cu atât mai mare, cu cât problema stabilirii datei la care vor fi organizate alegerile nu a fost discutată şi aprobată în Biroul Permanent Judeţean. Nemulţumirile în rândul unor lideri importanţi ai liberalilor suceveni au crescut în momentul în care Alexandru Băişanu a convocat vinerea trecută pentru sâmbătă şedinţa Biroului Permanent Judeţean. În cadrul şedinţei a fost definitivată procedura de organizare a alegerilor judeţene, precum şi stabilirea normei de delegaţi care îşi vor alege viitoare conducere.

Organizarea acestei şedinţe a avut însă şi un alt rezultat. Modul în care s-au derulat lucrările şedinţei l-au făcut pe primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, să-şi anunţe candidatura împotriva lui Alexandru Băişanu pentru preşedinţia PNL Suceava.

 

Băişanu nu a vrut să prezinte documentele trimise de la Bucureşti pentru organizarea alegerilor

Potrivit unei document pe care conducerea centrală a PNL a trimis-o filialei judeţene Suceava a acestui partid, Biroul Politic Teritorial trebuia să fie forul care urma să ia o decizie cu privire la stabilirea conferinţei judeţene de alegeri. Mai mult, în acelaşi document se precizează: „cu cel puţin 25 de zile înainte de data desfăşurării Conferinţei filialei teritoriale, se va comunica, spre verificare, secretariatului general al PNL, norma de reprezentare calculată de Biroul Politic Teritorial”.

În condiţiile în care Alexandru Băişanu a anunţat că data alegerilor va fi pe 8 iunie 2013, iar şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Suceava în care s-a stabilit norma de reprezentare la alegeri a avut loc sâmbătă, 25 mai, este cât se poarte de clar că termenul de 25 de zile menţionat anterior nu a fost respectat.

De precizat că, la şedinţa de sâmbătă trecută, tensiunile dintre Alexandru Băişanu şi Marius Ursaciuc au apărut în momentul în care acesta din urmă i-a solicitat actualului lider al PNL Suceava să-i arate documentele trimise de conducerea centrală a partidului. Solicitarea lui Marius Ursaciuc a fost făcută în condiţiile în care în cerinţele conducerii centrale era precizat că înainte cu 30 de zile de data alegerilor judeţene, se trimit convocatoare tuturor organizaţiilor, fapt ce demonstrează, din nou, că alegeri în cadrul PNL Suceava nu puteau avea loc pe 8 iunie, dată dorită de Alexandru Băişanu.

Refuzul liderului PNL Suceava de a discuta deschis pe tema modului în care vor fi organizate alegerile l-au făcut pe Marius Ursaciuc să afirme, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean, că Alexandru Băişanu nu respectă statutul partidului şi nu ţine cont de forurile de conducere ale organizaţiei.

De altfel, în contestaţia adresată conducerii centrale a PNL, semnată de zeci de liberali suceveni, se spune că „în cadrul şedinţelor Biroului Politic Teritorial Suceava nu au fost discutate până în acest moment norma de reprezentare şi nici un alt detaliu privind organizarea Conferinţei Teritoriale”.

În acelaşi document se arată că „această situaţie nu este una singulară în cadrul filialei PNL Suceava, iar noi, membrii acestei organizaţii, aflăm din presă de anumite decizii pe care domnul Băişanu le ia fără a se consulta, conform statutului, cu membrii biroului politic. În urma acestor situaţii repetate, membrii PNL Suceava, dar şi alţi simpatizanţi care şi-ar dori să adere la filiala liberală suceveană, au sesizat o stare conflictuală şi incertă, ceea ce conduce la un prejudiciu de imagine care nu poate decât să dezavantajeze Partidul Naţional Liberal”.

Rămâne de văzut la ce concluzie va ajunge comisia pe care conducerea centrală a PNL o va trimite la Suceava, dar şi dacă Alexandru Băişanu va ţine cont de adresa trimisă de Eduard Hellvig în care se anunţă amânarea alegerilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile din PNL Suceava au fost amânate în urma unor nereguli constatate de conducerea partidului.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Alegerile din PNL Suceava au fost amânate în urma unor nereguli constatate de conducerea partidului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei