Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 119 (5326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Flutur cere USL să facă toate demersurile pentru ca la Suceava să aibă loc o dezbatere pe tema regionalizării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Organizației Județene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, cere liderilor USL Suceava, dar și parlamentarilor săi să facă toate demersurile către conducerea centrală a Uniunii, către Guvern și către vicepremierului Liviu Dragnea pentru ca la Suceava să fie organizată o dezbatere pe tema regionalizării, la care să participe reprezentanți din administrația publică locală, societatea civilă, mediul academic și cel de afaceri, specialiști în domeniu și jurnaliști.

„Dorim să venim cu argumente categorice și obiective din care reiese foarte clar că pentru binele moldovenilor - al sucevenilor, botoșănenilor, nemțenilor, băcăuanilor, vasluienilor și chiar al ieșenilor, nu e cea mai bună solutie o singură regiune care se brodește în prezent pe structura actualei Regiuni de Nord-Est. Respectăm dreptul Iașiului de a solicita să fie reședință de regiune, dar pentru noi este important ca judeţul Suceava să facă parte dintr-o regiune care să-i ofere cu adevărat șansele de dezvoltare. Regiunea de Nord-Est este cea mai mare dintre actualele regiuni de dezvoltare, dar este și cea mai săracă, din țară și din Uniunea Europeană. Suntem așadar îndreptățiți să dăm credit argumentelor care arată că o astfel de regiune nu este modelul pe care e bine să-l continuăm”, a declarat Flutur, care deține și funcția de secretar general al PDL la nivel național.

 

Flutur: Modelul de “dezbatere”pe care merge Liviu Dragnea are foarte mari lacune

El readuce în atenția liderilor politici și a parlamentarilor suceveni solicitarea de a susține documentul „Declarație privind reprezentarea intereselor judeţului Suceava în procesul de reorganizare administrativ-teritorială (Suceava – capitala de regiune)” inițiat la Suceava în februarie 2013. Flutur a mai adăugat că mai mulți participanți la dezbaterea care a avut loc săptămâna trecută la Iași pe tema regionalizării au înmânat în scris vicepremierului Liviu Dragnea solicitarea de a ține cont de Bucovina în procesul de regionalizare. „Cei prezenți au constatat că modelul de <dezbatere>pe care merge Liviu Dragnea are foarte mari lacune. Punctul lor de vedere urmează să fie exprimat în cadrul unor viitoare întâlniri care vor avea loc în județul Suceava”, a conchis Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere USL să facă toate demersurile pentru ca la Suceava să aibă loc o dezbatere pe tema regionalizării.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur cere USL să facă toate demersurile pentru ca la Suceava să aibă loc o dezbatere pe tema regionalizării3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Conducatori curajosi sunt greu de gasit! trimis de
(27 mai 2013, 19:03:28
Alesii nostri sunt timorati de Ponta si ai lui si tin prea mult la scaune ca sa poata sa actioneze cu decizie si curaj, sa organizeze treburile orasului normal, firesc. Activand intr-un sistem piramidal in care dependenta de superiorul ierarhic este foarte mare, nu vor indrazni sa se implice personal, sa aiba initiative, sa spuna lucrurilor pe nume.
Avind in vedere cite ati facut pentru Suceava, incercati d-voastra sa va implicati pina nu va fi prea tirziu.

2.   Comentariu trimis de
(28 mai 2013, 10:04:44
E un moment crucial ,daca nu este folosit corespunzator consecintele vor fi de lunga durata. Ati fost alesi sa le reprezentati interesele indiferent de partid , nu utati promisiunile din campania electorala ridiativa la nivelul asteptarilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei