Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 63 (5270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Emil Boc: „USL nu a anulat nici o măsură luată de noi şi nu a luat nici o măsură promisă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fostul premieri PDL al României, Emil Boc, a declarat, la Suceava, că actuala guvernare USL nu a renunţat la nici o măsură a Guvernului Boc şi, în acelaşi timp, nu a luat nici o măsură pe care membrii uniunii au promis-o în campania electorală. Emil Boc a spus că PDL a pierdut ultimele alegeri pentru că şi-a asumat politic o serie de măsuri necesare pentru a salva România din punct de vedere economic. „Mulţi au spus că au fost măsuri care nu au fost bine-venite. Dar pe măsură ce trece timpul se arată că nu aveam altă cale. Nu eram în zona euro să ne salveze altcineva. Noi ne prăbuşeam economic şi nu aveam alternativă, pentru că ne duceam la un deficit de -14%, şi nu mai luam un euro sau un dolar de nicăieri, pentru a ne putea finanţa deficitul. Şi a trebuit să îl ajustăm noi, cu greutăţile şi cu costurile politice pe care ni le-am asumat. USL a criticat toate măsurile pe care noi le-am luat, dar la nici una dintre ele nu a renunţat”, a declarat fostul premier.

Emil Boc a spus că deşi USL se află de aproape un an la guvernare, nu au renunţat la nici o măsură pe care Guvernul PDL a luat-o pentru a restabili echilibrul bugetar, deşi acestea au fost criticate în permanenţă. Boc a subliniat că USL se laudă că a reîntregit salariile bugetarilor, însă nici Victor Ponta şi nici Crin Antonescu nu au venit cu bani de acasă pentru acest lucru. „Banii erau acolo datorită creşterii economice din 2011 şi am avut în bugetul pe 2012 creşterea de 2,2%, care nu a mai adus-o cei de la USL nici în 2012, şi vedeţi că este zero şi în 2013. Acolo s-a aflat sâmburele reîntregirii salariilor, pentru că nu au venit ei de acasă cu banii şi nici nu au luat nici o măsură pentru sprijinirea mediului de afaceri, să aducă creştere economică”, a explicat Emil Boc, el adăugând că stabilitatea economică „clamată” astăzi de Victor Ponta este meritul Guvernului PDL şi al preşedintelui Traian Băsescu. Boc a mai spus că toate promisiunile făcute de USL au fost demagogie curată, nici una dintre acestea nefiind realizată. „Şi repet. Nici o măsură luată de noi nu au anulat-o şi nici o măsură promisă de ei nu au făcut-o. Nici reducerea TVA, nici reducerea TVA la alimente, nici scăderea cu 5% a CAS, nici punctul de pensii cu 45%”, a declarat Emil Boc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emil Boc: „USL nu a anulat nici o măsură luată de noi şi nu a luat nici o măsură promisă”.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emil Boc: „USL nu a anulat nici o măsură luată de noi şi nu a luat nici o măsură promisă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei