Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 63 (5270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul acesta

Aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, scoasă din programul „Paştele în Bucovina”

Marţi, 19 Martie 2013 (08:45:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul “Paştele în Bucovina” de anul acesta nu mai include şi aducerea Luminii Sfinte de la ierusalim. Consiliul Judeţean a publicat recent programul ediţiei de anul acesta a proiectului „Paştele în Bucovina”, care a început cu Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, şi se va termina în data de 8 mai, cu un concert pascal, „Lumina învierii”, care va avea loc la Liceul tehnologic din Vicovu de Sus. Remintim că începând din anul 2009, sucevenii au luat în noaptea de înviere Lumina Sfântă adusă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim, din delegaţia care a mers în fiecare an în Israel făcând parte fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Revenind la programul de anul acesta a proiectului „Paştele în Bucovina”, în fiecare zi de joi a Postului Mare, de la ora 18:00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni” vor fi organizate conferinţe pe teme religioase.

În Suceava, la Muzeul de Istorie va fi vernisată în data de 18 aprilie expoziţia de pictură „Scene şi personaje din Vechiul Testament”, iar din data de 28 aprilie a.c., la Muzeul de Ştiinţele Naturii se va deschide „Târgul de Paşte”. De asemenea, tot de pe 28 aprilie a.c., în centrul Sucevei va fi deschis Târgul „Produs în Bucovina”. În aceeaşi zi, de la ora 19:30, în Biserica Romano – Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” va avea loc un concert pascal susţinut de Grigore Leşe.

Şi anul acesta, turiştii care vizitează judeţul Suceava au la dipoziţie patru rute turistice, intitulate „Drumul ouălor încondeiate”, iar cei cazaţi în unităţile de primire turistică din judeţul Suceava vor avea parte în data de sâmbătă, 4 mai, de tradiţii şi obiceiuri în Ajun de Paşte. Din programul proiectului „Paştele în Bucovina” se mai pot aminti concursul de ciocnit ouă, care va avea loc la Suceviţa, duminică, 5 mai, de la ora 14:00, precum şi expoziţia de coşuri pascale şi gastronomie, organizată în aceeaşi zi, de la ora 12:00, în comuna Dorna Candrenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, scoasă din programul „Paştele în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, scoasă din programul „Paştele în Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei