Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 63 (5270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Mîrza spune că USL nu ar mai fi necesară în 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat că social-democraţii trebuie să se organizeze şi să se consolideze din punct de vedere politic, pentru că în anul 2016 este posibil să concureze cu PNL, actualii parteneri din cadrul USL. Prezent la Adunarea Generală de Alegeri a Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Gavril Mîrza a spus că rezultatele obţinute de USL se datorează şi urii pe care românii au acumulat-o la adresa „portocaliilor şi faţă de Băsescu”. Mîrza a spus că în momentul de faţă populaţia României are o aşteptare „fantastic de mare” de la USL.

El a atras atenţia că rezultatele de la alegeri sunt de multe ori ciclice, amintind că în în anul 1992 Ion Iliescu a câştigat cu aproape 80% din voturi funcţia de preşedinte al României, dar PSD a pierdut apoi, la alegerile din 1996. Mîrza a spus că PSD a câştigat din nou în anul 2000, dar a pierdut alegerile din 2004. „Sigur, în 2012 am câştigat masiv, pentru că poporul îşi pierduse orice speranţă în viitor. Am câştigat cu o forţă politică construită de PSD, PNL şi PC, ca o necesitate împotriva lui Traian Băsescu şi a regimului lui. Principala motivaţie a USL a fost acest obiectiv. Şi sper ca acest obiectiv să îl atingem în 2014”, a spus Gavril Mîrza.

El a arătat că PSD trebuie să ia în calcul că şi PDL „parcă a plecat pe drumul spre cimitir”, iar după anul 2014 în România trebuie să există o forţă politică de dreapta şi una de stânga. „Şi atunci nu ştiu dacă mai e necesară această alianţă USL, şi dacă în 2016 nu va trebui să concurăm cu liberalii de pe dreapta. Este o opinie personală, dar o spun în ideea să ne consolidăm forţele proprii până la acea dată. Să fim cel mai puternic partid pentru că această frăţie ţine cât ţine. Şi atunci va trebui să ne consolidăm politic în tot judeţul”, consideră Gavril Mîrza.

El a făcut aceste afirmaţii de faţă cu mai mulţi lideri ai PNL Suceava, precizând că aceştia nu trebuie să fie miraţi de aceste declaraţii, pentru că „în mod real, logic, şi ei fac acelaşi lucru”. Mîrza a declarat că nu se fereşte de colegii de alianţă din PNL, deoarece aceste lucruri sunt fireşti şi logice. „Să nu credeţi că nu sunt preocupaţi şi ei de aceeaşi chestiune”, a le-a spus Gavril Mîrza social-democraţilor suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza spune că USL nu ar mai fi necesară în 2016.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza spune că USL nu ar mai fi necesară în 20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei