Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2012 - Anul XVII, nr. 284 (5189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie

Gheorghe Flutur și Vasile Ilie i-au convins pe locuitorii comunei Dărmănești să le dea votul pe 9 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii comunei Dărmănești mizează la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe candidații ARD, mai exact pe Gheorghe Flutur, care candidează la Senat în Colegiul 2 Suceava, și pe Vasile Ilie, care candidează la Camera Deputaților în Colegiul 3. Cei doi democrat-liberali s-au întâlnit recent cu cetățenii din Dărmănești, cărora le-au explicat despre proiectele lor de viitor și despre ce au de gând să facă pentru comună. Primarul localității, Dănuț Chidoveț, a arătat că proiectele puse în practică în acești ani au beneficiat de sprijinul lui Gheorghe Flutur și i-a asigurat pe candidații ARD de sprijinul său la votul din 9 decembrie.

”Avem un drum de exploataţie agricolă pe o lungime de 5 kilometri care este finalizat 90% şi avem în derulare un drum comunal la Măsura 322, unde suntem în faza de licitaţie publică. Un alt proiect - localitatea noastră beneficiază de cadastru gratuit. Aceste lucruri nu ar fi fost posibile dacă nu aveam sprijinul domnului Gheorghe Flutur”, a spus Chidoveț.

 

Flutur: „Nimic nu este mai urgent decât locurile de muncă”

Gheorghe Flutur le-a mulțumit locuitorilor din Dărmănești pentru votul pe care i l-au dat la alegerile locale din vară, chiar dacă nu a câștigat președinția Consiliului Județean. El le-a adus aminte oamenilor de eforturile sale de a crea la Dărmănești un punct de transfer intermodal, proiect în valoare de 18 milioane de euro, pe care acum actuala putere l-a transferat la Iași.

„În gară, aici, la Dărmăneşti, i-am aprobat primarului Dănuţ Chidoveţ, împreună cu Vasile Ilie, să încărcăm containerele de tir care vin din Ucraina pe tren. Şi am avut un proiect european, unul aici, în judeţul Suceava, şi câte unul la Giurgiu, Constanţa şi Timişoara, în valoare de 18 milioane de euro fiecare. Era un proiect pe 20 de hectare. Acum trei, patru săptămâni au mutat proiectul nostru la Iaşi, la Ungheni. Băieţii ăstia de la Suceava care au venit în locul meu nici măcar nu sunt în stare să menţină proiectele aduse de mine. De aceea eu sunt atât de pornit şi hotărât să mă lupt să le întoarcem în 9 decembrie nu pentru Flutur, ci pentru voi. Pentru că problema noastră, a Bucovinei, şi a Sucevei este a locurilor de muncă pentru tineri. Nimic nu este mai urgent decât locurile de muncă. Dacă sunt locuri de muncă vorbim şi de pensii indexate şi de salarii mai mari”, a spus Flutur.

 

El a amintit și de proiectul de regionalizare a României al USL care scoate Suceava din lupta pentru a deveni capitală de regiune.

„Problema cea mai gravă este că ne pregătesc reorganizarea teritorială a României şi a spus Victor Ponta opt regiuni. Pe Moldova, o singură regiune cu capitala la Iaşi. Nu pot să fiu de acord cu aşa ceva. Problema pe care am pus-o noi este să respectăm provinciile istorice pe care le are România. Iar aici vorbim de Moldova şi Bucovina. De ce m-am îngrijorat foarte tare? Ponta e şmecher. Spune <Staţi liniştiţi, că nu vă desfiinţăm judeţele>.Da, dar în fiecare săptămână ne-aţi desfiinţat câte o instituţie a statului de la Suceava. Acum două săptămâni au desfiinţat ITRSV, care era pe toată Moldova la Suceava, şi l-au mutat la Iaşi. Asta trebuie să vă dea de gândit că pregătesc capitala acolo. De ce mă îngrijorează? Pentru că banii din 2014 vin la regiuni. Şi când mergi cu mâna întinsă la Iaşi o să-ți dea firmiturile care rămân. Noi vrem să fie aici o zonă cu locuri de muncă, cu investiţii, cu aeroport. Şi atunci bătălia noastră este ca Suceava, cu Botoşaniul, să fie o regiune, să aducem banii direct aici. Ei de mine nu scapă. Nu putem să-i lăsăm sub nici o formă. De aceea vorbesc mereu de Bucovina, tradiţii, obiceiuri, istorie. Şi trebuie să ţipăm mai mult. Eu am început această bătălie pentru că mă interesează soarta acestei zone. Pentru că o să rămână Suceava ca Dorohoiul. Un oraş în care o să scrie <Aici au fost Forţele de muncă, Inspectoratul Şcolar>”, a spus Flutur.

 

Vasile Ilie: “Avem nişte proiecte puternice, sănătoase care să vă ajute pe fiecare dintre dumneavoastră”

La rândul său, Vasile Ilie i-a asigurat pe cetățenii din Dărmănești că ARD are și alte proiecte cu impact pozitiv asupra comunei. „Două întâmplări despre localitatea dumneavoastră. Cea mai recentă este cea cu proiectul cu transportul intermodal, pentru care am lucrat cu primarul dumneavoastră pentru a-l realiza, dar care e mutat la Iaşi. Avem nişte proiecte puternice, sănătoase care să vă ajute pe fiecare dintre dumneavoastră. Regiunea în primul rând. Nu poate fi un judeţ declarat regiune împreună cu zonele înconjurătoare dacă nu are un aeroport internaţional, drumuri care să-l lege de Occident, dacă nu are o universitate puternică”, a spus Vasile Ilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur și Vasile Ilie i-au convins pe locuitorii comunei Dărmănești să le dea votul pe 9 decembrie.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur și Vasile Ilie i-au convins pe locuitorii comunei Dărmănești să le dea votul pe 9 decembrie3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei