Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2012 - Anul XVII, nr. 284 (5189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvern: CE prezintă la JAI raportul Schengen, urmat de discuţii de orientare cu miniştrii de Interne

Marţi, 4 Decembrie 2012 (17:39:17)

Comisia Europeană va prezenta, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 6 decembrie, Raportul bianual privind funcţionarea spaţiului Schengen pentru perioada 1 mai-31 octombrie 2012, urmat de discuţii de orientare cu miniştrii de Interne ai statelor membre, precizează Guvernul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, raportul face o trecere în revistă a principalelor probleme cu care se confruntă spaţiul Schengen, iar menirea documentului este să deschidă un dialog între statele membre pentru rezolvarea acestora.

"Comisia a alocat un punct distinct chestiunii legate de ridicarea controalelor la frontierele interne cu România şi Bulgaria, în care face referire la Concluziile Consiliului JAI din iunie 2011, prin care s-a recunoscut îndeplinirea de către cele două candidate a criteriilor de aderare prevăzute în acquis-ul Schengen şi Concluziile Consiliului European din martie 2012, prin care s-a solicitat identificarea şi implementarea de măsuri acompaniatorii care să contribuie la aderarea cu succes a celor două state membre", a spus Zaharescu.

El a precizat totodată că opinia Comisiei rămâne neschimbată, respectiv de susţinere a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen într-un timp cât mai scurt posibil.

Monitorizarea la care face trimitere raportul Comisiei este privită ca fiind una generală asupra procesului de aderare, nu o monitorizare a măsurilor acompaniatorii pe care România le-a finalizat deja, şi nu introduce noi condiţionalităţi, a adăugat oficialul guvernamental.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvern: CE prezintă la JAI raportul Schengen, urmat de discuţii de orientare cu miniştrii de Interne.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvern: CE prezintă la JAI raportul Schengen, urmat de discuţii de orientare cu miniştrii de Interne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei