Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2012 - Anul XVII, nr. 284 (5189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Vişinele putrede

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din culorile considerate rafinate, folosite de designeri cu predilecţie în confecţionarea ţinutelor de protocol este cea a vişinei putrede. Culoarea asta se poartă nu doar la ceremonii, ci şi în cel puţin două locuri: în Parlamentul britanic, unde pernuţele aleşilor au culoarea asta, precum şi pe hoiturile (dacă tot veni vorba de „putred”...!) fotbaliştilor de la Rapid Bucureşti. La ăştia, chestia e similară cu poreclele fotbaliştilor britanici, cu care ne tot intoxică imbecilii de comentatori români: „cormoranii”, „coţofenele”, „tunarii” etc. Rapidiştilor li s-a lipit eticheta „vişiniii” sau, în formula extinsă, „echipa vişinie”. S-a omis finalizarea sintagmei, care, având în vedere nu doar culoarea, ar fi sunat mai corect „echipa vişinie putredă”! Putregaiul despre care vorbesc are şi un nume: George Copos. Domnia sa s-a trezit în postura de „investitor” în fotbal pe principiul moţului la cofetăriile „Ana”: are zahăr? Are. Are ciocolată? Are. Ce-i mai lipseşte? Păi, frişca. Moţul, adică. Atunci, bagă frişcă. Tot aşa şi Copos: avea cofetăria „Ana”, avea magazinele „Ana Electronic”, ce-i mai lipsea. Păi, o echipă de fotbal. Bagă fotbal, George, şi-o fi spus el. Ghinionul Rapidului e că a pus botu', adică s-a lăsat cumpărat de unul care pe lângă maniere mârlăneşti vopsite cu ceva educaţie utecistă, pe lângă un tupeu bine mascat, pe lângă mită la vedere băgată arbitrilor (ia încercaţi să vedeţi care din ei, acum vreo 12-15 ani nu avea, la el în târg, vreo reprezentanţă „Ana Electronic”!), avea totuşi şi câteva lipsuri. Mai puţin lipsa banilor, cu care şi-a tras hoteluri, iaht şi alte alea, mai puţin salarii fotbaliştilor şi întregului staff al echipei. Lipsurile lui adevărate sunt, evident, la obraz şi la fisc. Unde, Dumnezeu ştie cum, n-a plătit un fleac, acolo, de vreo 7 milioane. De euro, ca să n-avem vorbe. Astfel încât, dacă tot „nu sunt bani” (cum le tot zice fotbaliştilor şi antrenorilor) s-a gîndit să-i recupereze chiar de la aceştia, neplătindu-i. De aia la Rapid, dincolo de echipament, vişina cu adevărat putredă e Copos. Nu-i nimic, băieţi, cât mai e până-n aprilie, la recurs? Poate vă ajută Parchetul să scăpaţi de putred şi să rămâneţi doar vişinii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vişinele putrede.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Vişinele putrede5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei