Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impresii din teren

Vasilica Steliana Miron: „Politica intimidării, şantajului şi furtului trebuie să înceteze în politica de la noi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasilica Steliana Miron, candidata PP-DD pentru un loc de senator în Colegiul 1 Suceava, zona de munte a judeţului, spune că ceea ce se petrece în politica locală întrece orice închipuire. Pentru a ilustra fraternizarea dintre oamenii politici, indiferent de partidele din care fac parte, Vasilica Steliana Miron a adus în atenţie o întâmplare care a avut loc luni, 26 noiembrie, în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Candidata PP-DD pentru un loc de senator în colegiul de munte al judeţului Suceava spune că a avut impresia că oraşul era sub asediul USL, şi asta pentru că afişele candidaţilor acestei alianţe se găseau peste tot, de la garduri şi copaci, până la uşile de acces în magazine, birturi sau taxiuri.

„Reprezentantul PP-DD din Câmpulung Moldovenesc care ne aştepta în zona centrală a oraşului ne-a spus că ar fi bine să nu mai facem campanie, pentru că oraşul este fief USL. Neîncrezătoare din fire, precum şi în sfaturile de bine ale altora, am început să vorbesc cu câmpulungenii despre oraşul lor, despre nevoile lor, despre speranţele lor. Clasa politică este privită cu dispreţ de omul simplu, fiind considerată incapabilă să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii sociale în comunitate. La sfârşitul zilei, ne-am oprit la un restaurant din centrul oraşului cu tot staff-ul de campanie, inclusiv cu reprezentantul PP-DD local. La un moment dat, am observat că un domn cu burta mare, îmbrăcat într-o geacă cu sigla USL îi făcea semne reprezentantului nostru local. L-am întrebat pe omul nostru din teritoriu cine este acel domn, şi mi-a spus că este domnul Mihalescu, unul din şefii de campanie ai candidatului USL pentru funcţia de senator în Colegiul 1 Suceava. Când reprezentantul PP-DD local a ieşit afară din restaurant a fost oprit de acel domn Mihalescu. Impresia mea imediată a fost că aceşti domni se cunosc bine şi că au multe lucruri în comun. Îngrozită de tupeul acestuia, am ieşit afară din restaurant şi l-am luat la rost pe intrus. Reprezentantul PP-DD Câmpulung Moldovenesc s-a scuzat pentru acest incident şi mi-a declarat că domnul Mihalescu i-a indicat că ar fi bine să fie <mai rezervat>şi să aibă grijă ce vor face membrii partidului desemnaţi în birourile electorale locale. Candidatul USL la senat pe Colegiul 1 pune la îndoială astfel credibilitatea garanţiei acordate de primul-ministru, preşedintele Senatului, preşedintele Consiliului Judeţean şi încearcă să facă ce ştie el cel mai bine, adică <nimic>.În schimb, îşi pune oamenii de încredere să intimideze şi să fure. Ruşine să vă fie pentru ceea ce faceţi, domnule contracandidat. A..., nu ştiţi ce este ruşinea?! Dar...am uitat, nici el nu ştie ce este ruşinea”, a relatat Vasilica Steliana Miron.

 

România, ţara în care „morţii votează”

Potrivit Vasilicăi Steliana Miron, „politica intimidării, şantajului şi furtului, o practică de 22 de ani a clasei politice de la noi, trebuie să înceteze”. În opinia candidatei PP-DD pentru un post de senator în Colegiul 1 Suceava, acest lucru se întâmplă şi ca urmare a fraternizării în masă a membrilor birourilor electorale locale, lucru care explică cum de 22 de ani în România votează morţii, iar toţi membrii birourilor electorale semnează procese verbale de validare a voturilor.

„Când cel mai puternic instrument al democraţiei, votul, este obţinut prin şantaj, ameninţare, fals şi furt, mai putem vorbi de o democraţie credibilă? Acest lucru este datorat clasei politice actuale, care a fost incapabilă să promoveze oameni de valoare, oameni respectaţi de comunitate, şi s-a bazat în cea mai mare parte doar pe oamenii şantajabili, care la rândul lor şantajează oamenii care au eşuat în profesiile lor şi care şi-au găsit refugiu în politică, unde au căpătat ceea ce-şi doreau cel mai mult şi la care nu puteau să spere vreodată în condiţii normale: PUTERE, dar o putere bolnavă, discreţionară, care pune în prezent în pericol inclusiv supravieţuirea biologică a poporului român”, a adăugat Vasilica Steliana Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasilica Steliana Miron: „Politica intimidării, şantajului şi furtului trebuie să înceteze în politica de la noi”.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Vasilica Steliana Miron: „Politica intimidării, şantajului şi furtului trebuie să înceteze în politica de la noi”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna, buna. trimis de
(30 nov 2012, 12:01:08
Jupineasa ,tu esti buna la orice altceva ,numai la politica, nu.Nu vrei sa incetezi cu populismele ieftine ? Fa niste placinte poale-n briu.
2.   COMPLETARE trimis de
(30 nov 2012, 17:45:14
FOSTII TOVI MIHAILESCUL SE AUDE CA AR AVEA NI9SCAIVA PROBLEME CU TRANZITUL DE ,,TOXICE SI PERICULOASE''.ASA CA, ORI ,,CIOCU' MIC ORI ,,CEDOMAN,VAKZAL,ROSSIA'';ALTA VARIANTA NU-I!!!
3.   INTREBARE INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
(30 nov 2012, 17:54:15
TOTUSI DE CE SUNT SANTAJABILI ,UNII?????????????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei