Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

PSD Vatra Dornei nu renunţă la candidatura lui Cezar Ioja pentru funcţia de primar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii din Vatra Dornei vor să participe la alegerile locale din luna iunie 2012 cu liste proprii de primar şi consilieri locali. Preşedintele PSD Vatra Dornei, Roman Boca, a precizat că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în cadrul şedinţei Biroului Executiv al Organizaţiei PSD din acest municipiu. Boca a precizat că PSD Vatra Dornei „apreciază şi susţine” Uniunea Social Liberală, însă nu acceptă recomandarea venită de la nivel central cu privire la susţinerea unei candidaturi unice pentru funcţia de primar.

„Considerăm că este nedrept să ni se impună ca, în afara protocolului semnat la nivel central, să avem o candidatură unică ce împiedică dreptul Organizaţiei PSD Vatra Dornei să-şi desemneze un candidat propriu la funcţia de primar şi listă separată de consilieri”, a declarat preşedintele PSD Vatra Dornei.

El a arătat că impunerea unui candidat unic nu face altceva decât să-i avantajeze pe adversarii politici ai USL. Roman Boca a spus că membrii şi simpatizanţii PSD din acest municipiu sunt dezamăgiţi de faptul că prin recomandarea venită de la nivel central li se ia „un drept elementar”, acela de a-şi desemna candidaţi proprii la alegerile locale. „Simpatizanţii şi membrii noştri sunt dezamăgiţi deoarece li s-a luat acest drept elementar de a-şi desemna candidaţii într-un oraş care s-a prăbuşit din punct de vedere economic şi social, spulberându-se speranţa şi şansa unui trai decent”, a subliniat Boca.

Liderul PSD din Vatra Dornei a arătat că toate negocierile avute cu aliaţii liberali din USL au avut loc doar în baza unor orgolii personale, fără a fi efectuate sondaje de opinie.

„Ni se impune o candidatură fără susţinere populară, fapt care nemulţumeşte în totalitate electoratul PSD. În aceste condiţii, s-a hotărât susţinerea candidatului nostru la primăria Vatra Dornei şi listă separată de consilieri”, a declarat Roman Boca.

 

Băişanu: „Nu putem destrăma o alianţă din cauza unei organizaţii”

PSD Vatra Dornei susţine candidatura omului de afaceri Cezar Ioja pentru funcţia de primar al acestui municipiu. Potrivit ultimelor decizii luate în cadrul USL, PSD şi PNL ar fi trebuit să susţină candidatura actualului primar liberal, Ioan Moraru.

În ceea ce-l priveşte pe liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, în cursul zilei de ieri nu am putut să-l contactăm pentru a-şi exprima opinia cu privire la decizia luată de social-democraţii din Vatra Dornei.

De cealaltă parte, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a spus că membrii PSD din Vatra Dornei trebuie să dea dovadă de raţiune, calm şi echilibru, precizând că „pentru PNL şi pentru mine alianţa cu PSD este foarte importantă”.

Băişanu a spus că în cadrul USL, atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean, s-a stabilit ca în fiecare localitate să existe candidaţi şi liste de consilieri unice. „Dacă începem din nou episodul Vatra Dornei nu e un lucru bun. Nu putem destrăma o alianţă din cauza unei organizaţii”, a spus Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Vatra Dornei nu renunţă la candidatura lui Cezar Ioja pentru funcţia de primar.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
PSD Vatra Dornei nu renunţă la candidatura lui Cezar Ioja pentru funcţia de primar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bla bla bla.... trimis de
(17 mar 2012, 11:39:20
Tot dupa ciolan Cezare? Mai intai cu defuncta Alianta pentru Romania lui Melescanu, apoi cu PRM-ul lu' Vadim si a lu' tata socru Nicusor, apoi cu PNL-ul demolatorului de orase Moraru si acuma cu PSD-ul lu' Boca????????
2.   ... trimis de
(17 mar 2012, 22:15:36
nu mai există înțelegere în interiorul USL-ului ? Observ o mare dihocare. Se tot împing de la spate oameni care, poate, nu ar accepta sa candideze pt. fucția de primar.
3.   Nu mai inteleg nimic trimis de
(18 mar 2012, 16:32:55
D-le Boca nu mai inteleg nimic. PSD-ul la nivel national este intr-o continua confruntare cu PDL-ul . La Vatra Dornei PSD-ul si PDL-ul sunt aliati .PSD-ul la nivel national a facut alianta cu PNL-ul .La Vatra Dornei PSD-ul si PNL-ul sunt adversari. Dv credeti ca la Vatra Dornei PSD-ul sunteti d-voastra si cei cativa agarici de pe langa d-voastra care va lingusesc. Eus sunt PSD-ist si imi place rigoarea. Din moment ce facem parte dintr-o organizatie mai mare ar fi corect sa respectam interesul organizatiei chiar daca uneori nu ne convine. PSD-ul si fara organizatia Vatra Dornei va castiga alegerile dar organizatia Vatra Dornei fara partid nu va castiga niciodata primaria Vatra Dornei. Fiti rezonabil. Oricum in zilele urmatoare, mai multi membri PSD ne vom deplasa la Suceava pentru a discuta cu d-l Nechifor situatia aberanta de la Vatra Dornei. Daca Nechifor nu ne va asculta vom merge la Bucuresti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei