Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mar 2012 - Anul XVII, nr. 64 (4969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi tensiuni

PNL vrea să forţeze mâna PSD prin impunerea lui Ilie Niţă drept candidat la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Misterul din ultimele luni cu privire la viitorul candidat PNL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava era cât pe ce să fie elucidat în cursul zilei de ieri. Mai mulţi liberali au confirmat faptul că în joi seara a avut loc o şedinţă a Biroului Permanent al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, în cadrul căruia membrii acestui birou au votat pentru desemnarea viitorului candidat liberal din partea USL pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ, câştigător fiind liberalul Ilie Niţă.

Potrivit protocolului semnat între PSD şi PNL, la nivelul judeţului Suceava candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean a revenit PSD, în timp ce liberalii ar fi trebuit să desemneze candidatul pentru Primăria Suceava. Dacă în cazul PSD lucrurile au fost cât se poate de clare, liderul social-democraţilor suceveni anunţându-şi candidatura pentru preşedinţia CJ Suceava în urmă cu mai mult timp, liberalii au amânat în mod repetat desemnarea unui candidat pentru Primăria Suceava, deşi era de aşteptat ca liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, să-şi sume această candidatură.

Revenind la şedinţa de joi seara a conducerii PNL Suceava, membrii Biroului Permanent Municipal au avut de ales pentru desemnarea candidatului între Ilie Niţă, Ovidiu Doroftei, Corneliu Vornicu şi Vasile Mocanu. În urma votului, cel care a câştigat această competiţie a fost vicepreşedintele PNL Suceava, Ilie Niţă, cu 8 voturi, urmat de Ovidiu Doroftei – 6 voturi, Corneliu Vornicu – 5 voturi şi Vasile Mocanu – un vot. Primul care a confirmat că aceste alegeri au avut loc a fost Ilie Niţă, care a precizat că decizia exprimată prin vot ar urma să fie validată de către Delegaţia Permanentă a PNL Suceava.

De remarcat faptul că votul pentru desemnarea lui Ilie Niţă drept candidat din partea PNL este oarecum surprinzătoare, ţinând cont că, aşa cum am mai spus, candidatura lui Alexandru Băişanu era cât se poate de sigură. Asta şi datorită faptului că în cadrul unei întâlniri pe care liderii PSD şi PNL Suceava au avut-o în urmă cu aproximativ zece zile cu secretarii generali de la nivel central ai PSD şi PNL, s-a hotărât şi „s-a bătut în cuie” candidatura lui Alexandru Băişanu pentru Primăria Suceava.

 

Dezorganizare sau interese ascunse în PNL Suceava?

Dezorganizarea sau interesele ascunse din cadrul PNL Suceava au ieşit la iveală atunci când am încercat să obţinem opinia lui Alexandru Băişanu cu privire la desemnarea lui Ilie Niţă drept candidat pentru funcţia de primar al Sucevei. Băiaşnu a spus că votul exprimat joi seara în Biroul Municipal Suceava al PNL nu a fost unul definitiv. El a subliniat că votul va fi reluat duminică, atunci când va intra şi el în competiţia în urma căreia va fi ales candidatul PNL pentru Primăria Suceava.

„Acum a fost un vot pentru a vedea cine ar fi susţinut de PNL dacă eu nu voi candida. A fost o chestiune consultativă la care eu nu am participat ca şi candidat. În cursul zilei de duminică mă voi supune şi eu votului şi va fi o decizie finală”, a declarat Băişanu.

 

Niţă, folosit de PNL pentru a forţa negocierile de la Rădăuţi

Surse din cadrul USL ne-au declarat că anunţul cu privire la o eventuală candidatură a lui Ilie Niţă pentru funcţia de primar al municipiului Suceava nu este decât o încercare a lui Alexandru Băişanu de a forţa negocierile dintre PNL şi PSD de la nivelul municipiului Rădăuţi. Reamintim că în acest municipiu, PNL îl susţine pentru funcţia de primar pe fostul vicepreşedinte PD-L Suceava, Petru Carcalete, în timp ce PSD l-a desemnat candidat pe şeful SC Servicii Comunale, Nistor Tătar. Având în vedere că negocierile pentru stabilirea unui candidat unic la Rădăuţi au ajuns într-un impas, se pare că liberalii vor încerca să-i forţeze pe social-democraţi să accepte candidatura lui Petru Carcalete, iar în schimb îl vor retrage pe Ilie Niţă, pentru a desemna o altă persoană pentru Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL vrea să forţeze mâna PSD prin impunerea lui Ilie Niţă drept candidat la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL vrea să forţeze mâna PSD prin impunerea lui Ilie Niţă drept candidat la Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dorel-ul liberal se intoarce !!! trimis de
(17 mar 2012, 11:49:49
Dupa cum relateaza autorul articolului eu inteleg ca numitul Ilie Nita alias Dorel este un individ gu gulerul alb , prafuit serios cu antrax , cu care PNL-ul face "BAUUUU!!!" catre PSD la negocierile "tovarasesti " din USL.
Hai sa fim oameni seriosi... ce politica e aia care este facuta pe asmnea principii de colaborare ??? si de aici se vede cata seroiozitate pun politicienii pe valoarea celor nominalizati in care noi alegatorii o sa ne punem sperantele ...
Data trecuta scriam cum Marza asudat voia sa-l bage in primarie cu de-a sila pe Baisanu iar acesta nu si nu si vad ca acum este ceva in toata tarasenia...
Oricum e de ras cand oameni in toata firea se dedau la fel de fel de gimbuslucuri santajiste si murdare pentru a tabara pe ciolan.
Chiar nu aveti rusine stimabili politicieni indiferent ce fel de coaja aveti la ouale pe care falosi vi le afisati in campania electorala. Varianta cu Dorel s-ar putea sa dea rezultate daca negociati strans si mai puneti ceva antrax in programele voastre de promisiuni electorale...pentru ca in viitoarea legislatura cei ce va vor vota , daca vor fi mintiti va vor baga pe gat aceste gogosi si o sa o merliti democratic, daca nu ma credeti fiti mai atenti cu ceea ce se intampla cu demonstratiile spontane asa anemice cum sunt acum... si o sa intelegeti ca cu procesele sociale involutive cu convulsii nu se glumeste chiar de va inchipuiti ca avand bani nimic nu va atinge.
....forta !!!! Dorel ...!!!
2.   .... trimis de
(17 mar 2012, 22:04:09
Mîrza îl propunea pe Băișanu pentru primărie, Băișanu îl propune pe Niță. Se aruncă ștafeta de la unu la altul ? Sau a apărut frica de eșec?
3.   .. trimis de
(17 mar 2012, 22:07:19
Fricosi...oricum sunt un esec toti.Se zbat degeaba.
4.   Cel mai bun dintre "liberali" trimis de
(19 mar 2012, 08:11:27
Foarte , foarte normal si logic : din totalul celor sapse liberali suceveni a fost desemnat cel mai .......... , asa ca succesele sunt in/pe teav(p)a .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei