Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Programul „Pelerin în Bucovina”, criticat dur de PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criticile social-democraţilor suceveni la adresa programului „Pelerin în Bucovina”, derulat zilele acestea de Consiliul Judeţean, s-au acutizat. Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, a avut un atac dur pe marginea acestui subiect, considerând că numărul de turişti atraşi în judeţ nu justifică sumele cheltuite.

„Un proiect foarte mediatizat, cu drumuri dus-întors, cu bicicleta, cu trotineta cu ataş, la Viena şi înapoi, dar la două zile de la punctul culminant al manifestării, estimările domnului Gheorghe Flutur cu privire la numărul participanţilor arată o dublare. Văd raportat cu mândrie patriotică faptul că un număr de şapte pelerini se află în judeţul Suceava, iar datorită acestor pelerini economia judeţului duduie, la pensiuni nu se mai găsesc locuri de cazare nici în picioare, lucru care ne face să credem că dacă numărul pelerinilor ar ajunge la nouă, Suceava ar fi singurul judeţ din ţară care nu ar resimţi efectele crizei economice”, l-a ironizat Ovidiu Milici pe preşedintele CJ Suceava.

Din punctul său de vedere, întreg proiectul este un fiasco extrem de costisitor din bani publici, lucru dovedit de cifre. Milici a calculat că fiecare din cei şapte pelerini a costat 1,43 miliarde de lei vechi, având în vedere că suma totală care se va cheltui în cadrul proiectului „Pelerin în Bucovina” se ridică la 10 miliarde de lei vechi.

Vicepreşedintele PSD Suceava şi-a exprimat uimirea şi indignarea vizavi de intenţia reprezentanţilor Consiliului Judeţean de a promova, „în premieră”, la târguri de turism pelerinajul ortodox de la Putna şi pelerinajul catolic la Cacica.

„Asta este o premieră naţională pentru domnul Flutur şi locotenenţii domniei sale? Şi spun asta pentru că la Putna şi Cacica vin pelerini de sute de ani, nu era nevoie de cheltuirea în neştire a banului public pentru evenimente care dăinuie în conştiinţa românilor de sute de ani. Le transmit celor de la PD-L să lase deoparte festivismul şi să cheltuiască banul public cu responsabilitate pe proiecte serioase şi care să aducă beneficii locuitorilor judeţului Suceava”, a completat Ovidiu Milici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Pelerin în Bucovina”, criticat dur de PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Programul „Pelerin în Bucovina”, criticat dur de PSD Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Flutur si banul public trimis de
(16 aug 2011, 17:29:41
onofrei si pelerinajul....ortodox[de la putna]..catolic[de la cacica]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei