Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

PNDI

Băişanu: PNL şi PSD au reuşit să diminueze preţurile de modernizare a drumurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liderul liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţii PNL şi PSD din Consiliul Judeţean Suceava au reuşit să obţină reducerea preţurilor la care vor fi modernizate drumurile din judeţ prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Băişanu a spus că prin amendamentul depus de consilierii judeţeni PNL şi PSD s-a reuşit introducerea pe listă a încă patru drumuri judeţene, care vor fi transferate la Ministerul Dezvoltării, pe lângă cele şapte propuse iniţial de administraţia PD-L a judeţului.

„Am reuşit introducerea a încă patru drumuri, cu o lungime de 43,8 kilometri, pe lângă cele şapte drumuri dorite de PD-L. Trebuie să anunţăm opinia publică de faptul că celelalte patru drumuri propuse de noi sunt la fel de proaste şi greu circulabile ca şi celelalte şi de o importanţă majoră în strategia judeţului Suceava. Mai trebuie spus că cele patru drumuri deservesc circa 53.000 de locuitori din localităţile pe care le traversează”, a precizat Alexandru Băişanu.

 

Băişanu spune că economiile sunt de circa 200.000 de euro pe km

El a adăugat că cele patru drumuri ar urma să fie modernizate din suma de 60 de milioane de euro alocată iniţial pentru cele şapte drumuri, pentru care Ministerul Dezvoltării a declanşat deja procedura de licitaţie. Astfel, liderul PNL Suceava a spus că modernizarea celor 11 drumuri nu ar trebui să depăşească suma de 60 de milioane de euro. „Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a recunoscut în timpul şedinţei deliberativului judeţean faptul că aceste drumuri trebuie făcute în urma economisirii banilor după ce vor fi făcute licitaţiile în mod corect. Consilierii PSD şi PNL nu au votat transferarea drumurilor către minister pentru a veni alţi bani”, a explicat Băişanu.

El a mai spus că, după introducerea a încă patru drumuri judeţene pe lista celor care ar urma să fie modernizate prin PNDI, preţul mediu pe kilometru a scăzut de la 638.000 de euro, la 434.000 de euro.

„Nu am votat transferul către Ministerul Dezvoltării a celor 11 drumuri pentru a fi făcute din alţi bani decât cei alocaţi iniţial. Dacă nu se va face aşa, considerăm că îşi vor face de cap în continuare, iar toată această poveste cu drumuri nu înseamnă decât asfalt electoral. Până la urmă, e bun şi asfaltul electoral, atâta vreme cât drumurile vor fi folosite de către cetăţenii din Suceava”, a mai spus Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: PNL şi PSD au reuşit să diminueze preţurile de modernizare a drumurilor.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu: PNL şi PSD au reuşit să diminueze preţurile de modernizare a drumurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asfalt electoral? trimis de
(29 apr 2011, 13:05:06
nea Sandu vezi matale că ai nişte colegi la psd "maeştri" în asfalt electoral. să-ţi iei un carneţel şi să-ţi iei notiţe. după aia vii matale cu dezvăluiri şocante. vezi că cel mai bine dă să asfaltezi chiar în săptămâna premergătoare alegerilor fiindcă oficial nu m-ai ai voie să faci campanie electorală!
2.   Nu am observat trimis de
(30 apr 2011, 02:23:16
langa tine nea Sandu este cel mai spagangios gagiu din SV. daca nu l-ai sesizat sa stii ca il cheama VORNICU CORNELIU si ti-ar lua si bricheta din buzunar. pa zmau il cari dupa tine fiindca e fraier si ti-e cumatru. faza cu ceea ce ati reusit in sedinta CJ SV este doar o iluzie ca ai facut si tu ceva. ramai acelasi om mic, negru si flamand dupa ciolan, si mai tragi dupa tine in groapa oameni care puteau sa faca ceva pentru ei, firma si familia lor. chiar nu-ti dai seama ca psd-ul o sa va inghita, daca o sa puneti chipurile mana pe putere in 2012?
3.   Povesti trimis de
(30 apr 2011, 11:44:40
Cum ati reusit sa diminuati,virtual ?Ati scazut comisionul,mita sau spaga ?S-a intarit leul,nu ? Ha,ha,ha,cata nesimtire !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei