Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Politic

Mîrza: Traian Băsescu s-a convins că ceea ce iniţiază Boc este anormal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza consideră că preşedintele României, Traian Băsescu, a început să se convingă singur că o parte dintre iniţiativele susţinute şi promovate de Guvernul condus de Emil Boc sunt anormale, iar unele încalcă prevederile constituţiei. Mîrza a făcut referire la faptul că Traian Băsescu a refuzat să promulge legea iniţiată de deputatul PD-L Raluca Turcan cu privire la parteneriatul dintre stat şi culte. „Preşedintele a motivat că nu este clar cine finanţează şi cum se finanţează acţiunile în cadrul parteneriatului. Constată şi preşedintele că PD-L a ajuns să fure şi de la biserică. Şi atunci a respins legea de la promulgare”, a spus Mîrza.

El a precizat că un alt exemplu ar fi decizia Guvernului de recalculare a pensiilor foştilor militari. Senatorul social-democrat consideră că această decizie nu a avut rezultatul scontat, în condiţiile în care nu s-au realizat economii la bugetul de stat. „Per total nu se face nici o economie. S-a adoptat nu de mult o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte termenul de recalculare. În ordonanţă, într-un articol se prevede că prin recalculare, dacă sunt situaţii în care pensia este mai mică decât cea avută anterior rămâne suma avută anterior. Deci pe total nu se fac economii. Din contră, volumul prevederilor financiare creşte, şi atunci vine fireasca întrebare. Pentru ce a trebuit dat peste cap vechiul sistem şi pentru ce a trebuit să fie create atâtea nemulţumiri?”, a declarat Gavril Mîrza.

Nu în ultimul rând, el a spus că un ultim exemplu este decizia de plafonare a salariilor profesorilor. Senatorul PSD a declarat că în situaţia în care Guvernul îşi va asuma răspunderea cu o lege a salariilor din învăţământ, o eventuală moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar putea să fie votată şi de parlamentarii din zona guvernamentală. „Reprezentanţii unor formaţiuni, UDMR şi chiar UNPR, şi-au manifestat dezaprobarea de a fi ţintuiţi pe scaune şi de a nu participa la vot. Ceea ce ne facem să credem, şi avem semnale în acest sens, că mulţi parlamentari sunt dispuşi să voteze pentru căderea acestui Guvern”, a încheiat Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza: Traian Băsescu s-a convins că ceea ce iniţiază Boc este anormal.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza: Traian Băsescu s-a convins că ceea ce iniţiază Boc este anormal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2011, 15:26:37
Unde-i BASELU ??? N-A MAI GUITZAT NIMIC DE CITEVA ZILE !!! E la dezalcolizare??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei