Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mişcare

Parlamentarii PD-L îl lasă în offsaid pe Nechifor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei nouă senatori şi deputaţi PD-L de Suceava s-au arătat revoltaţi de afirmaţiile liderului judeţean al PSD, deputatul Cătălin Nechifor, potrivit cărora doi parlamentari democrat-liberali din judeţ vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc pe care opoziţia a depus-o ieri. Parlamentarii PD-L de Suceava au declarat la unison că nu vor vota moţiunea şi că sprijină în continuare Guvernul Boc. Fiecare senator şi deputat PD-L de Suceava a ţinut însă să le transmită în felul său câte un mesaj celor de la PSD Suceava şi liderului lor, Cătălin Nechifor.

 

Onofrei: „Cătălin Nechifor se comportă ca un bărbat la andropauză”  

Senatorul Orest Onofrei a declarat că Nechifor „din lipsă de inspiraţie fabulează” şi că se comportă „ca un bărbat la adropauză”.

„El a dovedit că între putinţă şi voinţă este o diferenţă foarte mare. Noi am mai spus de mai multe ori şi repetăm până o să înţeleagă că un adevărat bărbat nu-şi exprimă doar voinţa, ci trebuie să aibă şi putinţa de a spune cine sunt parlamentarii care crede el că nu vor vota moţiunea de cenzură. Cred că un exerciţiu simplu ar fi ca fiecare parlamentar PD-L să fie întrebat personal dacă votează moţiunea şi vă asigur că nu va găsi nici unul care să spună că va vota. Cred că în loc să-şi facă vânt cu coada aruncând tot felul de fumigene ca semn al neputinţei politice în care se zbate, ar face mult mai bine dacă ar putea garanta ceea ce cred eu că e foarte greu, ca acei puţini parlamentari pe care PSD îi are în Suceava să voteze moţiunea de cenzură. Eu îi cer să dea dovadă de bărbăţie şi să spună despre ce parlamentari este vorba, nu să arunce aiurea asemenea afirmaţii. Îi zic să-şi păzească propria ogradă şi să nu se uite peste gard la alţii”, a declarat Onofrei.

 

Bălan: „Se confirmă pentru a nu ştiu câta oară că abordarea politică a PSD Suceava e una copilărească”

Deputatul Ioan Bălan constată că dezinformarea ocupă locul principal în conferinţele de presă ale PSD Suceava. El le transmite social democraţilor că nici un parlamentar PD-L nu se va dezice de politica Guvernului şi le recomandă să vină cu lucruri cu adevărat importante pentru judeţ şi nu cu „jocuri de cuvinte”.

„O să-i dezamăgim şi de această dată şi o să le spunem că nici un parlamentar PD-L nu se va dezice de politica Guvernului, pentru că, aşa cum ştiţi, Guvernul e susţinut politic de PD-L, iar PD-L înseamnă inclusiv parlamentarii de Suceava. Cred că ar trebui să-şi găsească timp pentru a veni cu lucruri mult mai importante decât aceste jocuri de cuvinte care până la urmă nu înseamnă decât o joacă. Se confirmă pentru a nu ştiu câta oară că abordarea politică a PSD Suceava e una copilărească”, a afirmat Bălan.

Deputata Sanda-Maria Ardeleanu a respins cu fermitate varianta lansată de preşedintele PSD Suceava, precizând că nu va vota moţiunea.

„În ceea ce mă priveşte, am susţinut şi susţin în continuare acţiunile Guvernului pentru ieşirea României din criză şi pentru reformarea statului român. Îmi pare rău că unii colegi vorbesc în numele meu fără măcar să fi avut delicateţea de a mă contacta şi întreba personal în legătură cu părerile mele legate de o nouă moţiune împotriva Guvernului. Unora le place să trăiască în ape tulburi, cultivând echivocul, şi se pare că o duc bine”, a spus Ardeleanu.

 

Pardău: „Am început să mă obişnuiesc că lunea e zi de ieşiri infantile ale unor necunoscuţi din PSD Suceava”

Deputatul Dumitru Pardău s-a arătat dezgustat de modul în care fac politică cei din PSD Suceava, apreciind că „ei trăiesc într-o lume paralelă”, întrucât nu văd că în judeţ, în ciuda crizei, se întâmplă lucruri bune, se dau în folosinţă şcoli, se reabilitează spitale, se realizează drumuri, conducte de apă, reţele de canalizare, staţii de epurare.  

„Cred că ar vrea să fie la putere ca să stoarcă bani din orice, dar lucrul acesta nu se mai poate, iar sucevenii i-au taxat. Am început să mă obişnuiesc că lunea e zi de ieşiri infantile ale unor necunoscuţi din PSD Suceava. Noi ne vedem de treabă şi sucevenii, trecând peste toate greutăţile, observă că în Suceava lucrurile s-au schimbat în bine. Reprezentanţii PSD uită câte proiecte de anvergură sunt în derulare în Suceava şi cred că e momentul să coboare cu picioarele pe pământ”, a spus Pardău.

El crede că ar fi cazul ca social democraţii suceveni să dea dovadă de un minim de decenţă.

„Atât eu personal, cât şi colegii mei din PD-L vom duce la bun sfârşit obiectivele promise în campania electorală, şi asta prin munca noastră şi cu sprijinul Guvernului şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Suntem o echipă care nu va face de ruşine Suceava şi nici nu se va face de ruşine în faţa sucevenilor”, a mai spus Pardău. Colegul său deputatul Dan Gabriel Gospodaru constată că liderul PSD Suceava continuă să lanseze „fumigene” şi crede că după ce va pica moţiunea, va încerca să-i convingă pe suceveni „că raţa împunge”. „Nici nu se pune problema să votez moţiunea opoziţiei. Sunt unul dintre oamenii cei mai de dreapta din partid, care a crescut la şcoala politică a lui Corneliu Coposu”, a declarat la rându-i senatorul Sorin Fodoreanu.

Senatorul Tiberiu Prodan a numărat „fumigenele” lui Nechifor. „Este cred pentru a 17-a oară când vine cu astfel de teme. Un om care incită lumea să iasă în stradă, deci incită la anarhie, nu poate fi credibil”, a spus Prodan.

Deputaţii Eugen Constantin Uricec şi Gheorghe Coroamă au ţinut şi ei să-l contrazică pe Nechifor şi să-şi reconfirme ataşamentul faţă de PD-L şi de Guvernul Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii PD-L îl lasă în offsaid pe Nechifor.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Parlamentarii PD-L îl lasă în offsaid pe Nechifor3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iluzii trimis de
(20 oct 2010, 03:11:18
din pacata ii veti dezamagii si pe oamenii din colegiile voastre.. nu doar pe parlamentarii PSD. si apropo de revoltat, cel mai mult s-a revoltat Uricec.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei