Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ripostă

PSD Suceava face plângere penală împotriva concedierilor de la Direcţia Agricolă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD, prin preşedintele executiv Ovidiu Donţu, a anunţat, ieri, că face plângere penală împotriva disponibilizărilor de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava. Ovidiu Donţu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că examinările făcute la această instituţie în vederea disponibilizărilor au fost în realitate selecţii politice şi fără legătură cu profesionalismul celor testaţi.

„Vom face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva comisiei. Acest examen a fost practic o selecţie politică, un simulacru de examen, unde au fost nenumărate abuzuri. Oameni cu 40 de ani experienţă au fost evaluaţi de oameni cu câţiva ani vechime. Oameni ale căror vile au crescut împreună cu sediul Direcţiei Agricole au făcut parte din comisia de examinare, oameni care au umblat cu bani în mână ca să promoveze în sistem şi au promovat când s-au întâlnit cu colhozul Juravlea vin astăzi să dea lecţii de profesionalism”, a declarat Donţu.

 

Donţu vrea să vadă înregistrările convorbirilor lui Dragoş Juravlea

Potrivit acestuia, angajaţi ai APIA au testat salariaţii Direcţiei Agricole, deşi se ocupă de lucruri total diferite, consilieri principali au examinat consilieri superiori, iar unii dintre cei care au luat punctaje foarte mari la examinarea scrisă, la examenul oral au picat „pe criterii de orientare politică”.

„Unii au primit întrebări de genul de câte maşini are nevoie Direcţia Agricolă, iar alţii au fost întrebaţi despre aliniate din articole din regulamentele Comisiei Europene. A fost un abuz în serviciu. Vom solicita în scris organelor de anchetă să desecretizeze discuţiile telefonice din ultima perioadă dintre membrii comisiei şi domnul director Dragoş Juravlea, din Consiliul Judeţean, şi se va stabili dacă există elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu”, a spus Donţu.

Deoarece testările în urma cărora au fost disponibilizaţi aproape 70 la sută dintre salariaţii Direcţiei Agricole au avut loc în Consiliul Judeţean, Donţu l-a acuzat public pe preşedintele instituţiei,  Gheorghe Flutur, de epurare politică. Liderul PSD a mai spus că are  semnale că există instituţii în care angajaţi cu părinţi membri PSD au avut de suferit în urma acestor trieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava face plângere penală împotriva concedierilor de la Direcţia Agricolă.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
PSD Suceava face plângere penală împotriva concedierilor de la Direcţia Agricolă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei