Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Locuitorii din Milişăuţi, dezinteresaţi de referendumul pentru revenirea la statutul de comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oraşul Milişăuţi nu va redeveni comună, statut pe care l-a avut până în anul 2004. Aceasta după ce referendumul organizat duminică, 29 august a.c., pentru consultarea populaţiei cu privire la revenirea la statutul de comună a fost invalidat pe motiv că la urne nu s-a prezentat numărul de alegători necesar. La urne trebuiau să se prezinte 4.219 alegători, însă până la închiderea urmelor doar 1.443 de locuitori ai oraşului Milişăuţi şi-au exprimat opţiunea cu privire la redobândirea statutului de comună. De remarcat faptul că dintre cei aproape 1.500 de alegători care au votat, majoritatea, adică 1.281, au fost de acord cu renunţarea la statutul de oraş. Pentru ca referendumul local să fi fost valabil, la urne trebuiau să se prezinte cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Dacă această condiţie s-ar fi îndeplinit şi dacă numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” ar fi fost majoritar, oraşul Milişăuţi ar fi revenit la statutul de comună.

Oraşul Milişăuţi este cea de-a doua localitate care în anul 2004 a obţinut rangul de oraş în care s-au organizat referendumuri pentru a reveni la rangul de comună, după Cajvana. Ca şi în cazul referendumului de la Milişăuţi, şi scrutinul din Cajvana, din urmă cu două săptămâni, a fost invalidat în urma neprezentării alegătorilor la urne.

Milişăuţi  a devenit oraş în aprilie 2004, alături de alte şapte comune, Broşteni, Dolhasca, Frasin, Liteni, Cajvana, Salcea şi Vicovu de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Milişăuţi, dezinteresaţi de referendumul pentru revenirea la statutul de comună.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii din Milişăuţi, dezinteresaţi de referendumul pentru revenirea la statutul de comună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Milisautul isi merita soarta trimis de
(31 aug 2010, 11:14:22
Indiferenta fata de ce se intampla cu comunitatea in care traiesc se reflecta in prezenta la vot. Pacat de efortul celor 1281 de cetateni, care cred ca sunt cei ce voteaza constant la toate alegerile. Vreau sa-l intebati pe Laurus dece nu a procedat la acest scrutin ca in 2004, punand voturile "stranierilor" in urna. Interesul este clar sa ramana oras sa aiba cei 20 de politisti o paine calda si cei peste 50 de angajati de la primarie o basina de mirosit de la unul la altul, ca altceva nu fac toata ziua. Mai sunt multe dar degeaba le spun ca tot nu se schimba nimica. Stimati politicieni ca lumea tace si inghite nu inseamna ca oamenii sunt prosti, fereasca dumnezeu de o noua revolutie ca nu stiu .....
Dumnezeu sa-i ocrotesca pe romani de romani.
2.   Bravo voua trimis de
(31 aug 2010, 17:52:35
Oameni buni ! Oras ati vrut oras aveti,ce-ati crezut,ca daca o sa aveti oras o sa stea cainii cu colaci in coada ? Ex : Marginenii au fost c-o secunda mai destepti si n-au votat in 2004 pentru trecerea la oras,decat un oras naspa cu varza la poarta mai bine o localiutate de oameni gospodari...cred ca singurul avantaj este c-au urcat impozitile....pt primarie binenteles.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei