Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Donţu consideră că remanierea Guvernului reprezintă „o capcană”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu, consideră că remanierea Guvernului Boc despre care se tot vorbeşte în ultima vreme reprezintă o capcană”, întrucât induce ideea că în Executiv sunt şi miniştri care şi-au făcut treaba.

„Este fals, pentru că acolo unde acest Guvern ar trebui să fie eficient a fost un dezastru. Întregul Guvern Boc trebuie să plece”, a spus Donţu. El crede că falsă este şi ideea că remanierea ar lăsa fără subiect moţiunea de cenzură pe care o pregăteşte PSD.

 „Dacă pleacă Şeitan, Vlădescu, Blaga sau Videanu, se schimbă ceva cu direcţia guvernării? Se schimbă aceste politici aberante? Noi credem că nu. O moţiune de cenzură nu vizează doar debarcarea unor personaje, ci în primul rând stoparea acestui mod de guvernare”, a precizat preşedintele executiv al PSD Suceava.

 

„Impozitarea veniturilor sub zece milioane de lei vechi înseamnă condamnarea la sărăcie a milioane de oameni”

Donţu a amintit de haosul creat de aplicarea ordonanţei de urgenţă 58/2010 care aduce o serie de modificări Codului Fiscal în privinţa impozitării veniturilor, haos pe care guvernanţii l-au întreţinut fără să ia măsuri. El susţine că această ordonanţă se înscrie „în lunga listă de abuzuri” făcute de Guvernul Boc.

„Ca şi în alte ocazii, avem de a face cu o decizie luată pe picior fără analize, fără studii de impact, fără consultare cu partenerii sociali în vederea găsirii celor mai bune soluţii. Se dovedeşte din nou că avem de a face cu guvernarea forţei, a dictatului şi a bunului plac. Nu există respect pentru reguli, pentru dialog, pentru cetăţeni. PSD consideră că principiul impozitării tuturor veniturilor indiferent de forma lor este corectă, dar el trebuie aplicat în baza unui alt principiu, cel al impozitării diferenţiate, ţinând cont de realitatea din România. În România impozitarea veniturilor sub zece milioane de lei vechi înseamnă condamnarea la sărăcie a milioane de oameni. Nu impozitarea este şi trebuie să fie scopul ultim al unei guvernări, ci o societate echitabilă, echilibrată în care solidaritatea socială să fie un mod de viaţă”, a explicat Donţu.

El a adăugat că PSD propune soluţia impozitării progresive, adică cei cu venituri mai mici să plătească mai puţin, iar cei cu venituri mai mari mai mult, iar acest sistem să fie aplicat în paralel cu un sistem de deduceri care să stimuleze investirea banilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu consideră că remanierea Guvernului reprezintă „o capcană”.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu consideră că remanierea Guvernului reprezintă „o capcană”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei