Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprecieri

Onofrei: „Bugetul pe anul 2009 este corect, echitabil şi moral”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei a apreciat că bugetul de stat pentru anul 2009, construit de Guvernul României, este unul corect, echitabil şi moral. Onofrei a precizat că bugetul este unul echitabil, având în vedere că s-au anulat toate „supersalariile” date de fostul Guvern unor şefi de agenţii sau unor categorii de funcţionari publici.

În acelaşi timp, senatorul sucevean a explicat că actualul Guvern a încercat să păstreze puterea de cumpărare a salariilor şi a pensiilor, prin indexarea acestora cu rata inflaţiei.

„Foarte important este faptul că s-a introdus pensia minimă garantată, de 350 de lei, ceea ce reprezintă un sprijin pentru categoriile defavorizate. Din acest motiv putem să spunem că bugetul construit de Guvern este unul corect, echitabil şi moral, în condiţiile în care la sfârşitul anului 2008 am avut o creştere de 8% şi un deficit bugetar de peste 5%, ceea ce a atras începerea procedurilor pentru deficit excesiv din partea Uniunii Europene”, a declarat Orest Onofrei.

El a subliniat că prin modul în care a fost realizat, bugetul de stat pentru anul 2009 urmăreşte trei obiective importante, respectiv realizarea de investiţii majore, atragerea de fonduri europene şi păstrarea locurilor de muncă.

„Din păcate, în perioada în care s-a construit acest buget au existat numeroase speculaţii, pe lucruri fără importanţă şi pondere în buget. Au fost doar chestii care păreau de culoare, cum ar fi bugetul Ministerului Turismului şi suplimentarea fondurilor pentru Administraţia Prezidenţială”, a mai spus parlamentarul PD-L.

 

Onofrei spune că majorarea sumelor pentru Preşedinţie sunt justificate

Orest Onofrei a arătat că suplimentarea bugetului pentru Administraţia Prezidenţială a fost de doar 3%, de la 10 milioane de lei, la 10,3 milioane de lei, creştere care nu acoperă nici rata inflaţiei şi nici diferenţele de curs valutar. „Practic, bugetul Administraţiei Prezidenţiale a crescut cu preţul unei Dacia Logan care ar fi trebuit să fie cumpărată de fostul Guvern, dacă preşedintele Traian Băsescu nu ar fi sesizat situaţia privind intenţia achiziţionării respectivelor maşini. Din acest motiv cred că preşedintele merită această majorare, având în vedere economiile făcute prin renunţarea la respectivele achiziţii”, a spus Onofrei.

El a mai adăugat că preşedintele Traian Băsescu va avea mai mult timp să circule, în condiţiile în care acesta are „atât Guvern, cât şi prim-ministru”.

„Preşedintele nu va mai trebui să facă şi pe premierul, ca în fosta guvernare, şi nu va mai trebui să stea cu ochii pe Guvern ca să vadă dacă face nu ştiu ce boacănă. Şi nu cred că preşedintele ar trebui să meargă prin ţară cu ia-mă nene”, consideră senatorul sucevean.

Făcând referire la bugetul Ministerului Turismului, Onofrei a arătat că era normal ca alocările de fonduri să fie mai mari, în condiţiile în care această structură este una nouă în cadrul Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: „Bugetul pe anul 2009 este corect, echitabil şi moral”.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Onofrei: „Bugetul pe anul 2009 este corect, echitabil şi moral”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei