Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Sinistraţii din vară şi-au dat voturile la PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Majoritatea locuitorilor din satele grav afectate de inundaţiile din vară au votat, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, cu candidaţii PD-L. Singura excepţie a fost comuna Vicov de Jos, unde pe ansamblu PNL a avut 1.460 de voturi, faţă de 1.302 ale PD-L, dar meritul este al candidatului PNL la Camera Deputaţilor, Gheorghe Coroamă.

Acesta a reuşit să obţină de la vicoveni un număr de 976 de voturi, faţă de candidatul PD-L, Dumitru Mihalescul, care a avut doar 520 de voturi.

Gheorghe Coroamă, care a şi câştigat, de altfel, un mandat de deputat, a avut număr dublu de voturi şi faţă de colegul său liberal care a candidat la Senat, Tiberiu Prodan. Acesta din urmă nu a reuşit să strângă decât 484 de voturi, în Vicov de Jos, în timp ce candidatul PD-L la Senat, Petru Carcalete, a avut 782 de voturi.

Vizita lui Traian Băsescu pe Remezău nu i-a adus voturi decât lui Petru Carcalete, aşa cum probabil i-au adus voturi şi lui Gheorghe Coroamă reacţia Guvernului şi sprijinul acordat sătenilor de Executiv pentru refacerea după calamităţi.

În Vicov de Jos, la voturile pentru Camera Deputaţilor s-au mai înregistrat 70 de voturi nule şi 35 de voturi albe, precum şi un număr mare de voturi, 89, acordate candidaţilor minorităţilor naţionale- albanezi, bulgari, maghiari, germani, evrei, ruşi lipoveni, macedoneni, ucraineni, tătari-turci musulmani, turci, slovaci-cehi, italieni, eleni, croaţi, romi, sârbi, polonezi şi armeni.

 

La Brodina, un necunoscut de la PNG l-a bătut pe senatorul PNL Tiberiu Prodan

La Ţibeni, unde casele sinistraţilor au fost refăcute de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, pelerinajul miniştrilor din zilele de după inundaţii nu a avut efect electoral.

Candidatul PNL la Camera Deputaţilor, Mircea Irimescu, a avut doar 20 de voturi, iar cel la Senat, Tiberiu Prodan, 39 de voturi.

Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor, Cristian Irimie, a avut 145 de voturi, iar cel de la Senat, Petru Carcalete, 160 de voturi. Sătenii din Ţibeni au dat mai multe voturi pentru PRM, 40 la Camera Deputaţilor şi 34 la Senat, decât pentru liberali. Au mai avut peste 20 de voturi în această localitate candidaţii PNG, ai ecologiştilor, bulgarilor, polonezilor, ruşilor lipoveni, macedonenilor, armenilor, turcilor, slovacilor, rutenilor, elenilor, romilor şi croaţilor.

Alegătorii din Brodina şi-au îndreptat opţiunile tot către PD-L, la fel ca şi cei din Ulma, vizitaţi de familia prezidenţială, după inundaţii.

La Brodina, candidatul PD-L la Camera Deputaţilor, Dumitru Mihalescul, a obţinut 469 de voturi, candidatul PSD, Titi Petrea, 283, iar candidatul PNL, Gheorghe Coroamă, doar 98 de voturi. 44 de voturi au mers către minorităţi: armeni, tătari-turci musulmani, albanezi etc.

La Senat, în Brodina candidatul PNG a avut un scor aproape dublu, 109 voturi, faţă de candidatul PNL- 63 de voturi.

La Ulma, candidatul PNL la Camera Deputaţilor a scos un scor mai onorabil în raport cu contracandidaţii săi de la PSD şi PD-L, 169: 124: 284. În schimb, la Senat, diferenţa a fost zdrobitoare: PD-L 415 voturi, PSD 134 voturi şi PNL 52 de voturi.

În concluzie, chiar dacă la aceste alegeri parlamentare votul a fost majoritar politic, a contat în bună măsură şi calitatea candidaţilor pe care partidele i-au trimis în faţa alegătorilor, altfel nu se explică diferenţa de voturi, în aceeaşi localitate, în aceleaşi secţii de votare, între candidaţii aceluiaşi partid, la Camera Deputaţilor şi Senat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinistraţii din vară şi-au dat voturile la PD-L.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sinistraţii din vară şi-au dat voturile la PD-L3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei