Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Sorin Fodoreanu: „Reţeaua de drumuri judeţene va fi temelia pe care vom construi turismul în Bucovina"

Candidatul PD-L pentru Senatul României în Colegiul de munte consideră că refacerea integrală a infrastructurii rutiere din judeţ şi modernizarea aeroportului sunt primii paşi pentru dezvoltarea turismului în Bucovina.

Fostul Comisar General al României la Expoziţia Mondială de la Hanovra, Sorin Fodoreanu, arată că turismul în Bucovina se confruntă în acest moment cu mai multe bariere, cea mai importantă dintre ele fiind infrastructura rutieră.

„Am experienţă în ceea ce înseamnă turismul şi promovarea turistică, pentru că m-am ocupat în direct de aceste domenii. După ce am coordonat prezenţa României la Hanovra, am înfiinţat în 2000 Asociaţia pentru Turism Bucovina. Prin intermediul acesteia ne-am propus să aducem  la aceeaşi masă operatori din turism, agenţii şi oameni influenţi din România şi de peste hotare, cu scopul de a promova Bucovina. Ne-am lovit însă permanent de infrastructură, o barieră în cel mai propriu sens al cuvântului", precizează Sorin Fodoreanu.

Fost Consilier de Stat pentru Transporturi şi Politici Industriale al primului ministru al României, Fodoreanu explică faptul că reabilitarea infrastructurii în Bucovina trebuie să urmărească două direcţii, la fel de importante. În primul rând este vorba de drumul european care leagă Moldova de Transilvania şi care trebuie adus la un standard cu adevărat european, iar în al doilea rând reţeaua de drumuri judeţene, care va deveni "coloana vertebrală a turismului în Bucovina".

„În ceea ce priveşte drumul european, implicarea energică a lui Gheorghe Flutur este o garanţie că proiectul va fi finalizat în cel mai scurt timp. Dincolo de acest proiect, avem datoria să refacem în cel mai scurt timp drumurile judeţene, pentru că altfel nu vom putea să dezvoltăm turismul", menţionează Sorin Fodoreanu.

Candidatul PD-L arată că reabilitarea drumurilor judeţene se poate realiza prin intervenţia directă a Guvernului şi prin colaborarea Ministerului Transporturilor cu autorităţile locale: „sunt nevoit să revin la problema descentralizării fondurilor, pentru că aici este de fapt cheia problemei. Consiliul Judeţean nu poate susţine reabilitarea totală a infrastructurii rutiere. Putem vorbi despre fonduri europene, însă trebuie să fim conştienţi că şi acestea necesită o cofinanţare consistentă. Guvernul poate să asigure aceste fonduri, dar trebuie dirijat şi solicitat cu proiecte realiste. Asta intenţionez să fac după 30 noiembrie: să colaborez cu primarii din judeţ şi cu Consiliul Judeţean, pentru a pune pe masa Guvernului proiecte realiste. Alături de Theodor Stolojan şi cu sprijinul Guvernului vom moderniza infrastuctura din Bucovina".

De profesie inginer de aviaţie, Sorin Fodoreanu a indicat faptul că se va implica alături de Gheorghe Flutur în găsirea unor soluţii urgente pentru modernizarea aeroportului din Suceava. „Datorită meseriei pe care am practicat-o cu plăcere peste 20 de ani, dar mai ales faptului că ştiu ce ar înseamnă pentru zona Bucovinei un aeroport internaţional, voi încerca să contribui la soluţionarea problemei aeroportului, care ţine mult în spate şi turismul din Bucovina”.

„Am convingerea că turismul se va dezvolta şi va deveni o sursă importantă de venit pentru bucovineni numai dacă vom şti să îl construim pe baze puternice. Aceste baze sunt infrastructura, mai ales cea rutieră, şi un cadru legislativ care să stimuleze iniţiativele şi proiectele, nu să le pună piedici. Dacă nu pornim de la aceste principii, nu vom dezvolta la modul real turismul. O reţea de drumuri judeţene de calitate, un aeroport internaţional la Suceava şi un pachet de măsuri legislative care să susţină micii întreprinzători formează temelia pe care vom construi un turism profitabil şi durabil în Bucovina”, a conchis Sorin Fodoreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Fodoreanu: „Reţeaua de drumuri judeţene va fi temelia pe care vom construi turismul în Bucovina".
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Fodoreanu: „Reţeaua de drumuri judeţene va fi temelia pe care vom construi turismul în Bucovina"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce drumuri frate trimis de
(19 nov 2008, 12:39:12
Ca voi nu sunteti in stare sa gestionati un oras. Construieste fiecare cum vrea, unde vrea, cu atorizatie in ordine emisa pe bani buni. Voi astia sunteti cu capul in nori si debitati tot ce va zboara inaintea ochilor. Asta numai sa cistigati voturile. Mai bine scoateti MUMIA prin orase, poate va creste turismul. Da aia de-l si vedeti prim ministru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei