Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Cei care luptă pentru interese personale sunt chiar cei care strigă: „Hoţul!”

Obligaţi de minciunile făcute publice în 17 noiembrie 2008, într-un comunicat de presă al Organizaţiei Municipale Rădăuţi a Partidului Democrat Liberal, precizăm următoarele:

 

1) De la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Rădăuţi din data de 14 noiembrie 2008 nu s-a retras nici un consilier. Ordinea de zi era întocmită cu încălcarea articolului 12 din Legea 393/2004 şi, urmare a refuzului de a se intra în legalitate de către cei în cauză, a fost respinsă prin vot şi prin urmare şedinţa s-a încheiat. Consilierii au părăsit sala de şedinţe după declararea oficială a încheierii şedinţei.

2) Consilierii PSD, PNŢCD şi PNL, prin comportarea lor, nu au încălcat cadrul legal al acelei şedinţe.  De altfel nici  „comunicatul de presă” al PDL Rădăuţi nu indică vreun act normativ care nu fi fost respectat în şedinţa extraordinară din 14 noiembrie 2008.

3) Orice consilier în funcţie al consiliului local are drept de vot asupra aprobării sau nu a ordinii de zi pentru şedinţele consiliului. Legea şi „Regulamentul de funcţionare al Consiliului Local Rădăuţi” nu prevăd restricţii în această chestiune, iar susţinerile din comunicatul PDL Rădăuţi sunt demagogie pură. Din nou nu se indică textul de lege care s-ar fi încălcat.

4) Afirmaţia referitoare la „încercarea de şantaj” la adresa primarului Olărean este o fabulaţie. În scopul discutării punctelor legal incluse pe ordinea de zi, preşedintele de şedinţă i-a propus public primarului să-şi retragă proiectul de hotărâre care era inclus pe ordinea de zi cu încălcarea Legii 393/2004. Refuzul primarului de a intra în legalitate a condus la supunerea la vot a ordinii de zi în forma ei iniţială şi, firesc, a fost respinsă deoarece conţinea un proiect de hotărâre care putea fi discutat numai în cadrul unei şedinţe ordinare.

5) Cei care luptă pentru interese personale sunt chiar cei care, în acest caz, strigă: „Hoţul!”. Mobilizarea consilierilor PDL pentru excluderea unui consilier din Consiliul Local Rădăuţi, convocarea în mod nejustificat a şedinţei extraordinare a consiliului local, presiunile de tot felul făcute asupra celorlalţi consilieri arată dorinţa expresă a primarului Aurel Olarean de a scăpa de acel consilier care-i este incomod. Aceasta însemnă rezolvarea unui interes personal şi nu rezolvarea „intereselor comunităţii”.

6) Declararea de către „Organizaţia Municipală Rădăuţi a Partidului Democrat Liberal” a „încetării de drept” a mandatelor consilierilor PSD, PNŢCD şi PNL  din Consiliul Local Rădăuţi este ridicolă şi fantezistă. Se vede de aici cum se cunoaşte şi cum se respectă legislaţia de către pdl-iştii rădăuţeni.

Organizaţia Municipală Rădăuţi a PNŢCD
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei care luptă pentru interese personale sunt chiar cei care strigă: „Hoţul!”.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei care luptă pentru interese personale sunt chiar cei care strigă: „Hoţul!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei