Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Rozopol îi sprijină pe micii producători agricoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Liberalul sucevean Philip Rozopol s-a întâlnit, în cursul acestei săptămâni, cu producătorii agricoli care îşi comercializează produsele în pieţele din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, pentru a afla problemele cu care aceştia se confruntă.

În cadrul discuţiilor, agricultorii suceveni i-au transmis lui Philip Rozopol că una dintre cele mai mari probleme pe care le au este prezenţa intermediarilor în pieţe, care impun anumite preţuri pentru produsele agricole.

Candidat pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol a precizat că este inadmisibil ca numărul producătorilor agricoli care îşi desfac singuri produsele în pieţele din judeţul Suceava să fie atât de mic.

„Sunt anumiţi samsari în multe dintre pieţele zonei de munte care, pe de-o parte, îi obligă pe ţărani să le vândă produsele la un preţ mai mic şi, pe de altă parte, impun preţul produselor autohtone pe tarabe. Acest lucru trebuie să înceteze”, a precizat liberalul sucevean.

 

Pieţe angro pentru producătorii agricoli 

În opinia acestuia, soluţia pentru rezolvarea acestei probleme este înfiinţarea, în judeţul Suceava, a mai multor pieţe angro, în care agricultorii din zona de munte să-şi poată comercializa produsele agricole sau din zootehnie. De asemenea, Philip Rozopol a mai adăugat că actuala legislaţie trebuie revizuită, astfel încât parcursul legumelor şi produselor din lapte sau carne să fie unul strict reglementat, în avantajul producătorului şi nu al speculantului.

„Doresc reintroducerea legislaţiei referitoare la evidenţa obligatorie, nu numai statistică, a producţiilor şi produselor realizate în România. Doar aşa vom reuşi evitarea concurenţei neloiale a importatorilor de produse agricole. Noi pierdem în acest moment în două zone. Le dăm subvenţii oamenilor, pentru ca mai apoi să dăm liber importurilor, care în unele situaţii sunt mai ieftine ca produsele realizate de noi”, consideră Rozopol.

În acelaşi timp, el a arătat că va susţine înfiinţarea unei burse pentru produsele agroalimentare, la nivel naţional, astfel încât atât producătorul, cât şi cumpărătorul, să ştie care este preţul real al fiecărui produs.

„În acest fel, vânzătorul află pe loc care este cererea şi nu se face risipă. În plus, se protejează micul producător de fluctuaţii foarte mari de preţ şi se împiedică specula”, a spus Philip Rozopol.

Candidatul liberal a dat ca exemplu piaţa angro din Timişoara, care a fost înfiinţată prin sprijinul financiar al guvernului din Germania. Rozopol a mai precizat că o piaţă asemănătoare ar trebui înfiinţată şi în zona de Nord - Est a ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol îi sprijină pe micii producători agricoli.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rozopol îi sprijină pe micii producători agricoli5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FURT. AI COPIAT trimis de
(19 nov 2008, 12:21:04
Dl Ph. Rozopol nu mai veni cu aceleasi idei de rahat ca si alt domn distins-dl E. Uricec. In loc sa va preocupe eliminarea speculei sau samsarilor, dati din gura ca ne trebuie alte piete. Asta in conditiile unui trafic din ce in ce mai sugrumat de edilii locali, care dau autorizatii de constructie cum vrea muschiul lor, care nu se preocupa de starea dreumnurilor, care nu sunt interesati de soarta localnicilor. Ci numai de propriile buzunare. Dar daca erai totusi destept, cum sustii, nu veneai cu aceeasi idee care era in ziarul de ieri... sau ai platit pentru ea, idiot ce esti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei